PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137504}

Rocko i jego świat

Rocko's Modern Life
1993 - 1996
7,9 210  ocen
7,9 10 1 210
Rocko i jego świat
powrót do forum serialu Rocko i jego świat

Kreskówka dla doroślejszych dzieci. Bardzo dobre dialogi w tłumaczeniu telewizji polskiej.

ocenił(a) serial na 7
Bonus

Właśnie, genialna kreskówka!!!
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie!
Poszukuję polskiej wersji jezykowej, która nota bene wcale nie ustępowala, a nawet czasami przewyższała wersję angielską.
DVD, VCD, cokolwiek...
Z góry dzięx.

Tumor_Mozgowicz

Świetna i arcyśmieszna. Może nawet niekoniecznie dla dzieci, bardziej w przedziale wiekowym, do którego należeli główni bohaterowie- tak około 20-tki. Pełno satyry na amerykańskie społeczeństwo i mnóstwo absurdalnego humoru. Całość wieńczy rockowy soudtrack. Tylko dlaczego już potem nie emitowali "Rocko i jego świat" (wersja polska tytułu) w TVP ? Pamiętam, że leciała na stacjacj regionalnych. I jakoś mało jest o niej w Necie, przynajmniej na polskich stronach. Kto nie widział, a może zobaczyć to niech ogląda, a jesli widział to prosimy o komentarz!

ocenił(a) serial na 10
Bonus

Najciekawsze jest to, ze w TVP leciala niecenzurowana wersja Rocko, niestety chyba tylko dwa sezony.

ocenił(a) serial na 8
Oneiros

serial po prostu bombowy na tamte czasy!

ps. z tego co widziałem do ściągnięcia na mininova

skarlok

Jest też dostępny m.in. na YouTube i Megavideo, ale wersji polskiej nigdzie nie ma. Nie wiem, jaka leciała na Nickelodeon Polska (dubbing), ale ta z lektorem podczas pierwszej emisji w latach 1994-1996 zawierała wszystkie podteksty i aluzje, jak oryginał. Zastanawiające też, czemu projekt nie był kontynuowany dłużej i dlaczego nie powstała wersja długometrażowa ("SpongBoB" z tej samej wytwórni i oparty na zbliżonym schemacie fabularnym doczekał się filmu długometrażowego).

Oneiros

To ja już wiem dlaczego ta bajka tak mi ryła psyche w latach 90-tych. Miałem wtedy jakieś 6-7 lat ale mimo ze czułem do niej obrzydzenie to i tak ja oglądałem bo wtedy mało było bajek w telewizji.