1 kwietnia pojawiły się billboardy reklamujące Rodzinę Soprano, którą można będzie kupić od 18 kwietnia z
cyklu Biblioteka Gazety Wyborczej. Dzisiaj znalazłem więcej szczegółów pod adresem:
http://www.medialink.pl/artykul/610,Rodzina_Soprano_w_Gazecie_Wyborczej
Hmm....czyli po około 3 odcinki tygodniowo. Kocham "GW" za ten gest. Od dziś definitywnie kończę z kupowaniem "Dziennika" i codziennie po Gazetę Wybiórczą....tfu.....Wyborczą :p A już na pewno w każdy z 28 piątków od 18 kwietnia :)SUPER
Cała kolekcja jest do zamówienia za 520 zl. Czyli wychodzi ponad połowę taniej niż w sklepie.
Pozdrawiam
Szkoda tylko, że nie można na raty tego rołożyć, bo takiej kasy na raz nie skombinuję. Ale w kiosku będę kupował, wyjdzie tylko 40 zł więcej.
ale czy to aby na pewno będzie wydana cała seria? bo zastanawiam się czy warto wogóle rozpoczynać kolekcjonowanie....
Trochę drogo, co prawda i tak się bardziej opłaca niż w sklepie, ale 20zł co tydzień, to ok 100zł na miesiąc, a to troszkę jest, mogliby się zlitować i zjechać z ceną do 10zł ;)
Cały serial na bank, będzie 28 tomów. A jakby cena wynosiła 10 zł to by co piątek było takie bieganie po kioskach jak w poniedziałek za "Drużyną A" :).
Na 99% będą tylko napisy i angielski dźwięk DD 5.1. I z tego co wyliczyłem to powinny być wszystkie sezony - 28 tomów po 3 odcinki daje 84 epizody, czyli pewnie w dwóch tomach będzie 1 odcinek więcej.
a czy jest mozliwosc kupienia z gw odrazu wszystki plyt jesli tak to gdzie? a moze da sie zaprenumerowac?
http://prenumerata.agora.pl/czasopisma.asp?kh_x=RS
Tu masz prenumeratę, ale wszystkich od razu raczej nie dostaniesz. Trzeba jednak zapłacić za wszystkie od razu.
Może nie być żadnej, w wydaniu A-Team z TV Okay nie ma żadnych rekalm, po włożeniu płyty logo universal, menu i tyle. Nawet na pudełkach nie ma wielkich reklam tylko maluskie logo, a na płycie nic. Oby z Sopranos też tak było, jutro dzień prawdy :)
Ja jutro do kiosku z samego rana...mam nadzieje ze sie załapie :] Posiadam wszystkie sezony [oryginały] w domu, a te z gw i tak bede kupował :] Tak uwielbiamm "Rodzinę Soprano' :p
Na płycie nie ma żadnych reklam, nawet Gazety Wybiórczej :P Zawartość płyty jest identyczna jak w wydaniu sklepowym.
szczerze mówiąc mam mieszane uczucia. . .wyobrażałem sobie to nieco inaczej,myślałem że ta 'książka' bedzie nieco większa i w ogóle jakoś bardziej na bogato wydane . .. ale da sie przeżyć , zastanawia mnie tylko jak są tłumaczone fucki cunty cocksuckery itd bo jak wszystko ma być zastępowane jakimś badziewnym kurza dupa czy cholera jasna to zażenuje sie kompletnie bo wg mnie jak sie ktoś decyduje na wypuszczenie i tak juz brutalnego serialu to powinien tłumaczyć fuck jako k*rwa a nie nie tłumaczyć w ogóle albo jakoś wymijająco . . . takie jest moje zdanie
Mam! Zjezdzilem cale miasto ale mam! Cale szczescie, ze nie polakomili sie na polskiego lektora... Zaraz puszczam i napisze jak przetlumaczyli faki.
Też mam :] Było zaraz w kiosku za rogiem hehe. Też jestem ciekaw tłumaczenia ale narazie muszę trochę haraczy (collectons) pościągać i nie mam czasu ;)
Opakowanie takie jak to było w przypadku "Ekipy" - czyli tekturowa okładka, w środku doklejona książeczka i DigiPak z płytą. Spodziewałem się, że będzie to wydanie z taką książką jak np. przy kolekcji "Filmy wszechczasów" czy też "The Best of..." lub "Z Archiwum X". Na 99% przy którymś z następnych tomów zostanie dołączone etui na całą kolekcję. Co do płyty - DVD-9, dokładnie to 7,26 GB. Menu angielskie, czyli prawdopodobnie takie jak w edycji sklepowej, lektora brak, ale mi to akurat wisi, bo i tak wolę napisy ;) Jedynie brakuje mi opcji "Odtwórz całość", bo tak muszę po każdym odcinku kolejny wybierać ręcznie :P Oprócz tego na płycie jest także dodatkowo komentarz audio. A co do treści książki: krótki wstęp o serialu, opisy odcinków i opisy postaci (w pierwszym tomie Tony Soprano), przepis na Sos Marinara i reklama Książki Kucharskiej Rodziny Soprano opracowanej przez Artiego Bucco - w kioskach i księgarniach od 7 maja :P
Interesująca jest jedna rzecz. Posiadam oryginalne wydanie każdego sezonu. I sezon jako jedyny został w Polsce wydany na 6, a nie 4 płytach w dodatku w obrazie 4:3 w przeciwieństwie do całej reszty sezonów.
Wydanie reklamowane przez Gazetę wyborczą to wersja 16:9, a w dodatku zmieszczone na 4 płytach bez utraty jakości.
Oglądałem jakiś niedawny czas temu pierwsze odcinki w wydaniu DVD (po 2 odcinki na dvd) i mam dziwne odczucie, że odcinki są trochę inaczej cięte... Scena z oddawaniem ciężarówki, powinna wylądować na początku 3 odc czy w koniec 2giego? :<
Zauważ, że jest zmiana piosenki. Mianowicie w wydaniu oryginalnym (2 odc na płytę) w pierwszym odcinku kiedy Tony zaczyna opowiadać o swojej rodzinie (początek) jest inna piosenka, niż w wydaniu z GW.
I nie tylko tam, Inna piosenka podczas sceny "tańca" Tonego ze swoją matką, inna podczas ucieczki faceta przed goniącym go Tonym w samochodzie, o co chodzi!!!???
Ja tez sadzilem, ze wydanie bedzie bardziej bogate. Pudelko wolalbym takie jak w serii "Filmy wszechczasow", grubsze, lakierowane, a tu zwykły kartonik. :-( Za lektorem nie placze, ale gdyby znalazl sie na plycie to wydanie mailoby u mnie dodatkowy plus. Ta "ksiazeczka" ciut mnie zawiodla. Wolalbym grubsza. Pierwszy tomik kupilem, bo za 9,99 zl, ale na reszte sie nie dam skusic, bo to juz bedzie kosz bodajze 19,99 zl a szkoda. A co do piosenek to nie wiem, ale moze byly w USA jakies problemy z prawami do piosenek? Weem, ze w ogole wydano osobno soundtracki z utworami, ktore znalazly sie w serialu. Jak pamietam bylo w Soprano wiele dobrych, znanych kawalkow.
Człowieku zastanów się zanim znowu napiszesz jakieś bzdury. Płacisz w końcu za wspaniały serial stanowiący niedościgniony wzór dla innych tego typu produkcji, a nie za piep#@%*e pudełko!
I tak wychodzi dużo taniej niż oryginalne sezony ze sklepu.
Jak na "RS" 19,99zł za ok 3 godziny serialu to mało. Jak Cię nie stać- nie kupuj i już. Bo teksty że "wolałbym grubszą książeczkę" mnie rozp@#$%#lają.
takie rzeczy to tylko w erze, wydanie dośc ubogie ale nie narzekam, zawsze lepsze to niż nic :<
Ralphie napisal: "Człowieku zastanów się zanim znowu napiszesz jakieś bzdury. Płacisz w końcu za wspaniały serial stanowiący niedościgniony wzór dla innych tego typu produkcji, a nie za piep#@%*e pudełko!"
To ty sie zastanow co piszesz. Zgadzam sie w 100%, ze serial jest wspanialy, a wspanialy serial powinien byc wydany w ronie dobrej oprawie, a nie w jakims przecietnym kartoniku. Wychodzi na to, ze wydawcy nie doceniaja serii wypuszczajac ja narynek w takim podrzednym "pudelku", ktore szybko sie rozsypie, a wiem, ze stac ich na swietne pudelka, bo niejedna seria Gazety Wyborczej takowe fajowskie pudelka miala. Wiec pytam czy Rodzina Soprano nie zasluguje na wydanie w ladnej, solidnej oprawie?
A tak w ogole to f*** you Ralphie, za te wyzywanie mnie na starcie. Z czystej grzecznosci nie bede cie tu wyzywal, bo fora nie do tego sluza, choc tacy jak ty najwyrazniej tego nie rozumieja.
Irytująca jest NIEUMIEJĘTNOŚĆ CIESZENIA SIĘ.
Hej typku, obudź się- płacisz za całą serię serialu DWA RAZY TANIEJ i żądasz oprawy z jedwabiu?
Jeszcze Ci mało?
Zgadzam się z Ralphiem! I tak uważam, że ta kolekcja to najlepsze co się u nas w kiskach ukazało od... zawsze! Nigdy bym się nie spodziewał aż takiego prezentu.
Mam już drugi tom - tym razem 4 odcinki i etui na pierwsze 3 sezony. Pudełeczko może być, choć instrukcja jego składania jest beznadziejna - ale i tak można złożyć bez większych problemów.
Co do tłumaczenia - i tak traktuję je tylko jako wskazówka i "ostatnia deska ratunku". Zresztą nasze język - wbrew pozorom - jest i tak dosyć ubogi, jeśli chodzi o przekleństwa. Mamy 4 wulgaryzmy na krzyż i od nich tworzymy ewentualne pochodne.
Kocham ten serial i naprawdę jestem wdzięczny agorze za to wydanie. Szkoda tylko, że nie ma dodatków, komentarzy. Byłby w stanie zapłacić za to więcej. (Chętnie kupiłbym sobie wydania oryginalne, ale nie stać mnie na to, by za jednym zamachem wydać tyle kasy. Co innego te 20 zł na tydzień).
Przepraszam za literówki. Nie przeczytałem tekstu zanim go wysłałem. Ma być oczywiście: kioskach, nasz język, byłbym
Pozdrawiam wszystkich fanów Soprano!
No bez przesady, że mamy w naszym języku mało przekleństw. Myślę, że mamy więcej niż Amerykanie, pod jedno ich "fucking", które w serialu pojawia się kilkadziesiąt razy na odcinek, można podciągnąć tyle słów, że ho ho :).
Ludzie narzekajacy na wydanie sa po prostu zenujacy. Nie pomysleliscie nad tym, ze kartonowe pudelko obniza koszty? Sadze, ze nawet jesli wydaliby Rodzine w super ekskluzywnym pudelku pewnie zaraz daloby sie uslyszec krzyki, ze sie nie podoba bo cos tam. Mam proste rozwiazanie: nie podoba ci sie? kup sobie wydanie sklepowe. Masz 3 wyjscia...
Hmm...powiem szczerze że zawartość dzisiejszej książeczki mnie pozytywnie zaskoczyła...wywiad z Chasem to w końcu prawdziwy prezent dla każdego fana serialu. Jeszcze go nie przeczytałem bo jestem obecnie zawalony nauką [sesja] ale zostawie go sobie na deser. Podobnie jak cały czas nie obejrzałem dodatku w 6 sezonie "Making the Cleaver" hehe niektóre rzeczy warto sobie odłożyć na później :)
Za tydzień koniec I sezonu...wychodzi 70 ZŁOTYCH za CAŁY I SEZON.
Skalkulujcie to sobie, narzekający na OPRAWĘ, LOL :]
Dzięki za tę informację. Ja wyjątkowo nie mogłem dziś znaleźć nigdzie Soprano. W kiosku, w którym takie rzeczy normalnie są, powiedziano mi, że dziś nic nie doszło. Już myślałem, że wcale nie ukazał się jeszcze 3 tom, ze względu na "długi weekend". Okazuje się, że po prostu są kłopoty z dystrybucją, ale płyta się ukazała.
Nie ma sprawy :]
Jakby co, zawsze można uzupełnić braki w kolekcji kupując przez internet bodajże na stronce GW na szczęście
A może wiesz kiedy zakończy się seria Rodziny Soprano? Bo nie za bardzo wiem ile jest tych odcinków.
Tak, kolekcja składa się dokładnie z 28 tomów.
P.S. Czytacie zapewne wywiad z Chase'm....co ogólnie o nim sądzicie?
Ja na przykład (pomimo szacunku za stworzenie mojego ulubionego serialu) go po prostu nie lubię...
Dyskusja ucichła, a tu kończy się pierwsza część szóstej serii Soprano.
Niech najbardziej wytrwali w kupowaniu się wypowiedzą. Który sezon najlepszy waszym zdaniem? Moja kolejność
- sezon 2
- 3
- 5
- 4
- 6
- 1
Hmm... jak oglądam serial, to można powiedzieć zatracam granice między sezonami i nie zastanawiam się, który to. W sumie to chyba wszystkie podobają mi się jednakowo.
Panowie, jeżeli mnie pamięć nie myli, to sezon 6 ma tylko 12 odcinków, mamy już tom 24, czyli całość serialu, więc co będzie w kolejnych 4 wydaniach ? Materiały dodatkowe ? Jeszcze kwestia wydania samej serii, sezon nazwany jest tak "Sezon szósty A". Czyżby dostaniemy jakąś wersję alternatywną [wątpliwe] ?
Muszę ciebie uświadomić, że szósty sezon jest podzielony na dwie części( A i B). Pierwsza część szóstej części ma 12 odcinków, a druga część 9 odcinków definitywnie kończących serial. Tak więc od przyszłego piątku będzie można kupic odcinki 13-15 szóstej serii.
Niestety zbliżamy się do końca. Odkąd GW zaczęła wydawać serial każdy mój piątkowy wieczór wygląda tak samo - Rodzina Soprano.
nie macie wrażenia, że z każdym kolejnym tomem opisy odcinków są coraz słabsze. Pomijam, że jest przytoczona prawie każda scena, ale jest tyle pomyłek, że to się w pale nie mieści. Np. Tony gdy uciekał przed FBI pozbył się broni jadąc samochodem; Lorraine Caruzzo opisana jest jako facet; Bobby w czasie bójki z Tonym zmusił go do poddania się... I to wszystko z opisu jednego odcinka...
Jakoś tak od połowy fuszerkę robi GW. W jednym zeszycie jest opis postaci, w innym nie ma.