Pierwszy sezon Rodziny Soprano nareszcie wyjdzie w USA w wersji blu-ray. Tu macie więcej informacji: http://www.thehdroom.com/news/HBOs_The_Sopranos_Season_One_Coming_to_Blu-ray/475 0
Zamówienia można już składać na Amazonie. Fajnie, że HBO w końcu ruszyło. Później wydadzą wreszcie kolejne sezony, bo na razie tylko 6 jest dostępny w HD. Następnie mam nadzieję, że pojawi się Six Feet Under i The Wire w tej wersji. Byłoby bosko.
Jeśli ktoś wie coś więcej (kiedy wyjdzie drugi sezon, lub kiedy serial pojawi się w tej wersji w Polsce - pewnie nieszybko, a wieeelka szkoda), to niech pisze.
w czym inne są filmy blu-ray od zwykłych. Wstyd się przyznać, ale nigdy takiego nie oglądałem...
poprawioną jakością obrazu i dzwięku ,jak wiemy wydania DVD pozostawiają wiele do życzenia.
Co do pierwszego sezonu to dziwna sprawa że to dopiero teraz na bluray wychodzi gdyż wydanie 720p pierwszego sezonu można już znaleśc w sieci od około roku, tak więc skąd te 720p ??? HBO HD ?? ma ktoś jakieś info ?
Co do bluray ,to kiedyś chciałem kupic sezon 6 na blu ray,ale cięzko to dostac w Polsce i okazuje sie że to wydanie chodzi na REGIONIE A a z tego co wiem to plyery w europie i PS3 nie będzie mogło go odtworzyc .Jeśli sie myle to prosze zeby mnie ktoś poprawił :p
jeszcze co do Sopranos na bluray. Miałem raceje jest dostępny cały sezon 6,ale niestety z REGIONEM 1 czyli nie dla europy :/ Polscy dystrybutorzy powinni pomyślec nad wydaniem tego sezonu,ale to napewno szybko nie nastąpi.
Ściągnąłem z neta pierwszy odcinek 6 sezonu w HD i musze powiedziec ze jakośc jest zaskakująco dobra :p
Żadna niespodzianka: to przecież HD.
Niech Ci dystrybutorzy się opamiętają i zamiast wydawać jakieś gówniane nowości na blu, niech wydadzą więcej klasyków, no i wspaniałych seriali. W tym Sopranos.
no niby niema niespodzianki ale widziałem już pare filmów na bluraya
które nie wyglądały dużo lepiej niz DVD ,a tu soprano jakośc świetna ;p
Polscy dystrybutorzy jak dla mnie to frajerzy gdyż wydają takie badziewia jak Lost na blureyu a na Sopranos to jeszcze ze 2 lata chyba poczekamy, ale to samo tyczy się filmów.
Klasyki które są wydawane np w UK u nas wychodzą po roku lub dwóch a jakiś tam nowy Bond to zesrali by sie z nim:/
Mam nadzieję, że za dwa lata będzie u nas dostępna zarówno Rodzina Soprano, jak i Sześć stóp. Oj, jakbym chciał. Ale raczej pewnie z 5-10 lat poczekamy (oby nie!).
Wydanie I sezonu nu BR jest bardzo dobrym krokiem, tym bardziej, że wydanie DVD nie wygląda za dobrze(żeby nie powiedzieć źle). I sezon na 52" to jedno wielkie ziarno:/