PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 76 tys. ocen
8,5 10 1 75862
9,5 31 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Hej!

ocenił(a) serial na 10

Czy w tym serialu nie grał czasami Polak?Bo cos mi sie...

ocenił(a) serial na 10
Marchef_w_butonierce

Polka sprzata dom Toneego, a pozatym przez wszystkie serie czesto się przewijają żarty o Polakach itp. Polacy są wyśmiewani i to bardzo w tym serialu.

Adick

Czy ja wiem czy wysmiewani, w stanach opowiadanie kawalow o polakach jest jak u nas opowiadanie kawalow o zydach, czy "polak rusek niemiec". po za tym u nas kawaly o Amerykanach tez coraz czesciej powstaja, nie ma sie co bulwersowac. A serial i tak Rewelka

użytkownik usunięty
Adick

Ogladam ten serial chyab od poczatku i ani razu nie slyszalem kawalu o polakach - polacy pracują u soprano to wszystko. Kiedys pękł boiler i można była usłyszeć : "O boże. o boże"od gosposi z Polski. Ale moze sie mylę, niedokladnie ogladalem, jesli tak, to proszę o KONKRETNE przykłady wysmiewania Polaków, bo bardzo mnie to interesuje.

ocenił(a) serial na 9
Adick

niestety nie spotkalem sie z czyms takim jak wysmiewanie Polakow.

moze troche Tony przeginal z traktowanie polki sprzataczki, ale Tony przegina z kazdym, wiec co dopiero ze sprzataczka ;/P

reaper

Kiedyś było coś o "polaczkach" jak to tony określił ale nie pamiętam o co dokładnie chodziło. To było chyba w jakimś sklepiemięsnym czy coś.

ocenił(a) serial na 9
HuntMocy

moze mowisz o pierwszym odcinku pierwszej serii? gdy chrissy mowi: "Czech to nie taka odmiana Polaczka?". (wlasnie w sklepie miesnym, w tym pork store jego wlasnym sklepie))???? bo jakos nie moge skojarzyc, aby tony cos takiego mowil.

ocenił(a) serial na 10
Marchef_w_butonierce

byl Polak handlujacy koka w "crazy Horse" - ale go sprzatneli bo teren mial byc czysty.
polska sprzątaczka oraz jej maz (chyba przyszedl po TV , ktory dostali od Carmeli)

Poza tym jest tam troche wrzutów na Polaków..

ocenił(a) serial na 9
kswiss

1) nie bylo polaka ktory handlowal koka w "crazy horse". gosciu ktory handlowal to byl Matusz, i nie sprzatneli go, tylko odeslali na ojon. btw nie jest jasno powiedzanie z kad pochodzi Matusz, ale to nie jest polskie imie, i jego akcent wskazywal by na rosjanina lub obywatela dawnych krajow ZSRR.

2) polska sprzataczka i jej maz Stasiu przyszli tylko ogladac cos w TV bo nie mieli wlasnego w domu.

3) zadnych "wrzutow" na Polaków nie ma.
jak wd Ciebie sa to daj jakis przyklad...

-=AdR=-

Marchef_w_butonierce

Sprzataczka to polka i jej maz stasiu tez.W jednym odcinku z 3 sezonu, chyba w pierwszym sa w parku a Stasiu ladnie przeklina po polsku "k...a twoja mac" :):)