PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75350
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Gdyby powstała polska wersja tego serialu to jaki aktor mógłby zagrać odpowiednik Toniego Soprano

kris1511

Andrzej Grabowski bądź Jerzy Stuhr gdy wyzdrowieje.

ocenił(a) serial na 10
kris1511

Też myślałem o Grabowskim. Obejrzyj Odwróconych, świetny polski serial o gangsterach.

kris1511

Pierwszy wybór to na pewno Grabowski. Może Chyra, on mógłby interesująca zagrać.

ocenił(a) serial na 10
piratq

Chyra nie za młody trochę na bossa rodziny :P? mafiozo owszem ;D a co do pytania to też stawiam na Grabowskiego.

Tarantinka19

Chyra jest tylko trzy lata młodszy o Gandolfini`ego a sam Tony we serialu nie jest postacią wiekową ma dwójkę dzieciaków, które maja naście lat. Myślę że mógłby dobrze zagrać.

ocenił(a) serial na 10
kris1511

żaden...

ocenił(a) serial na 9
stef23

trudne pytanie, w pierwszej chwili pomyślałem o nieżyjącym już Marku Perepeczko, nie wyobrażam sobie nikogo z polskich aktorów w takiej obsadzie, każdy wyglądałby albo komicznie albo sztucznie

mohikanin

Myślę, że można to pytanie rozpisać na dwie kategorie:
1. Polski aktor, którego moglibyśmy wstawić za Gandolfini`ego do amerykańskiej produkcji.
2. Polski aktor, który mógłby zagrać podobna postać ale w polskich realiach (Szefa polskiej mafii albo szefa mafii będącej w Polsce mającej jakiś zagraniczne korzenie lub połączenia. Tutaj jest miejsce popisu dla polskich scenarzystów.)

ocenił(a) serial na 10
kris1511

ks. Isakowicz-Zaleski, jakby zgolił brodę to wykapany Tony

kris1511

Karolak.

ocenił(a) serial na 10
kris1511

Ale fabula by opowiadala o wloskiej mafi, mieszkajacej w Polsce? Jakos tego nie widze, wlosi uciekali do stanow bo tam mieli mozliwosc lepszego zycia... w Polsce raczej na lepsze zycie nie mieliby co liczyc, nawet jako mafia trzepali by nedzna kasiorę. Do nas co najwyzej moga Wietnamczycy migrowac, w celu "lepszego zycia", wtedy serial nosilby nazwe "Rodzina Cing-Ciongów", glowny bohater pod przykrywka sprzedawcy skarpetek na rynku, prowadzilby swoja wietnamska mafie... ale kto by mogl go zagrac? Bigul jedyny skosnooki azjata co mieszka w Polsce i mowi po Polsku, ktory jest znany... ale on jakos mi nie pasuje na mafioza :P

kris1511

Mam nadzieje,że nigdy do tego nie dojdzie.

ocenił(a) serial na 10
kris1511

A Pan Marian Dziędziel ? W odwróconych zajebiście zagrał ptaśka, tylko jest trochę stary. Andzej Chyra to taki średni wieku Toniego, a moze byc jeszcze A. Grabowski, tylko, że on jest trochę stary już :/

ocenił(a) serial na 9
kris1511

W Polsce nie ma czegoś takiego jak mafia więc taki serial nie powstanie.

piotrek1112

Jest. PO.

ocenił(a) serial na 9
PanApetyczny

to gang

ocenił(a) serial na 9
kris1511

Szyc. Szyc gra wszystko i jest wszędzie.

W ostateczności Adamczyk, albo Karolak, jeśli robiłoby to TVN.

kris1511

Ostatnia rzecz jaka bym chciał w życiu zobaczyć to polska wersja tego serialu. Odpowiedź brzmi: żaden.

Fryzomaniak

Nic dodać nic ująć.

kris1511

Gajos!

ocenił(a) serial na 9
toha

Cezary Żak jako Tony Soprano, Przemysław Sadowski jako Chris Moltisanti, Dorota Kamińska jako Carmela Soprano, Alicja Resich-Modlińska jako doktor Jennifer Melfi :)))
Ale tak naprawdę, to nie chciałbym by powstawała polska wersja...

ocenił(a) serial na 8
krismovies

Myślałem, że KREW Z KRWI będzie takim polskim odpowiednikiem Rodziny Soprano, ale po 3-4 odcinkach serial poległ na całym froncie.

Przemysław Sadowski - bardzo słuszna koncepcja. Chyra - jeszcze lepiej... W obsadzie widziałbym też Dorocińskiego, Bonaszewskiego, Simlata, Grabowskiego, Bobrowskiego... Potencjał aktorski jest spory. Temat dobrze ugryziony i hit murowany.

ocenił(a) serial na 8
Michael_1610

Mam! Na głowę rodziny - Paweł Wilczak.

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

hahahha cały ten temat to beka, ale rzeczywiście mi pasuje 2 aktorów, albo wilczak albo dziędziel. ale dziędziel by mógł hesha zagrać :D

ocenił(a) serial na 9
rudyxp

Dziędziel nawet podobny do Hesha :)
Fronczewski też by mógł zagrać jakiegoś bossa - może Juniora?

ocenił(a) serial na 9
kris1511

Fronczewski jako Corrado Soprano, a Grabowski bądź Chyra jako Tony Soprano

kris1511

karol krawczyk :D

ocenił(a) serial na 10
kris1511

Więckiewicz zagrał w Odwróconych.

ocenił(a) serial na 10
kris1511

Janusz Rewiński SIARA!

ocenił(a) serial na 9
kris1511

Włoska mafia w Polsce? Al Pacino zagra pro bono.

ocenił(a) serial na 10
kris1511

Moim zdaniem szanse mialaby nie "wersja" co serial zainspirowany.Juz mielismy krajowa wersje postaci Ojca Chrzestnego iii...Ciekawe czy ktos wie,kogo mam na mysli.To nawet nie byla wina aktora co samego pomyslu.Pewnych spraw nie da sie przetlumaczyc.

ocenił(a) serial na 9
kris1511

Mariusz Jakus jak w morde strzelił :]