Jakieś 2-3 tygodnie temu postanowiłem wykorzystać oferowaną przez administrację filmwebu możliwość i spróbować dodać swoje 3 grosze do ciekawostek oraz do gatunku serialu.
Ciekawostki jakie wpisałem:
1.W 7 odcinku 6 sezonu ("Luxury Lounge"), w ostatniej scenie mającej miejsce w samolocie którym wracają do Włoch dwaj płatni mordercy wynajęci do zabicia Rustiego Millo, wyraźnie widać siedzącego naprzeciwko nich reżysera "Rodziny Soprano" Davida Chase'a. Jest to drugie jego pokazanie się planie w historii serialu.
2.Aktor Lillo Brancato, który grał w "Rodzinie Soprano" (II sezon) jako Matt Bevilaqua, znany m. in. z roli w "Prawie Bronxu", w rzeczywistości skończył w więzieniu za zastrzelenie policjanta który interweniował gdy Lillo Brancato z kolegą wlamywali się do mieszkania próbując ukraść leki na receptę. Aktor miał poważne problemy z uzależnieniem od narkotyków.
Dodałem rownież źródła informacji:
1. http://www.msnbc.msn.com/id/10781663/
2. własna spostrzegawczość :)
3. komentarz do źródła: strona www dotyczy Lillo Brancato, natomiast Davida Chase'a w samolocie zauważylem sam :)
Uważam że nic tutaj nie brakuje. Innego źródła do ciekawostki numer 1 nie mogę podać ponieważ po prostu sam Chase'a tam wychwyciłem i każdy może to sprawdzić i potwierdzić.
Natomiast do gatunku dodałem "gangsterski". Przepraszam, ale kto tam wcisnął "kryminał"??? Rozumiem "dramat", ale "gangsterski" niewątpliwie powinien zajmować miejsce obok "dramatu". A "kryminał" to pomyłka.
Żadna z moich propozycji nie weszła w życie, nie wiem czemu czy coś zrobiłem źle?