PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75350
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

Sam nie wiem

ocenił(a) serial na 7

Obejrzałem pierwsze dwie serie. I to dobrym tempie: dwa odcinki dziennie. Wszystko co widziałem w tym filmie podobało mi się. Autentycznie. I gra aktorska i konwencja filmu. Widać, że ktoś popracował na wątkiem Soprano i jego psychiatrą (choć już wątek psychiatry z superwizorem razi niedociągnięciami). Całości dopełnia dobra muzyka. Niestety sam nie wiem czy kupię kolejne części.... Serial jakoś mnie... nie wciągnął. Zwyczajnie mało mnie interesuje co będzie dalej. Obejrzałem dwie serie, nie narzekam, dobrze sie bawiłem ale jakos nie czuję potrzeby na więcej. Dziś zamówiłem sobie piatą część Dextera, bo MAM OCHOTĘ zobaczyć co bedzie się działo dalej. Nawet 6 stóp pod ziemią podobało mi się bardziej. Czy ktoś z was ma podobnie z Soprano? Co mnie ominęło albo na co się nie załapałem. Wszyscy się zachwycają; a ja nie mam jakiegoś specyficznego gustu - zwykle podoba mi się to co większości a tu nagle takie rozczarowanie :(

ocenił(a) serial na 9
Borys_17

The Sopranos jest serialem dość specyficznym. Kapitalny wątek mafijny przeplata się z normalnością. Wszystkie postacie się autentyczne, borykają się z własnymi problemami. Bardzo dobre odejście od stereotypu mafioza, jako idealnego gangstera z zasadami, zawsze pięknego i bogatego. W Sopranosach głową mafii w New Jersey zostaje gość, któremu nie układa się w domu, który chodzi do psychiatry. Nie jest on nawet zbyt rozgarnięty, po prostu zwykły cwaniak.
Gdyby tutaj scharakteryzować pozostałe postacie, widać by było, jak bardzo są oni 'normalni'.
I myślę, że to nadaje sens temu tytułowi. Życie zimnego mafioso przeplata się z rzeczywistością.

Pomijam kapitalne wątki, świetne sceny, naprawdę bardzo dobrą grę aktorską czy świetną oprawę muzyczną.
Rodzina Soprano jest po prostu przykładem, że można zrobić dobry serial, który przez wszystkie sezony trzyma poziom.

ocenił(a) serial na 7
Phil93

Ale ja jestem "specjalistą" od nudnawych produkcji> Nie przeraża mnie niespieszna narracja ani ta odrobina normalności jak ty to nazywasz. I mimo, że od czasu napisania mojego postu upłynęło trochę czasu a dvd z kolejną serią jest w zasięgu ręki, jakoś nie naszła mnie ochota na rozpoczęcie sezonu.

Borys_17

po prostu nie twój klimat i tyle, po co się przejmujesz?
Ja Dextera nie widziałam, ani 6 stóp pod ziemią. Tego ostatniego jestem ciekawa, a Dextera już nawet nie, Housa przestałam ogldać po dwóch sezonach - no ciekawy był, ale te seriale mają to do siebie (podejżewam jeśli chodzi o desxtera), że sa podrasowane, mamy do czynienia z genialnymi wyjątkowymi jednostkami, któe pozostają aspołeczne i robią coś co każdy z nas by chiał od czasu do czasu zrobic - wydrwić, ośmieszyć baaa zabić. A Soprano to cwaniak, lubisz go, ale wierzysz, że ta historia mogłaby zdarzyć sie realnie bo jest taka prawdziwa - a House czy Dexter pozostaje bajką. Może dlatego?