Już dosyć dawno nie oglądałem Sopranos, miałem ich na dysku przenośnym, ale się
zepsuł i efekt taki, że minął ponad rok i chciałem dokończyć serię - zakończyłem ją na
sezonie 3, na 100 % oglądałem do odcinka 7. Czy mógłby mi ktoś przybliżyć troszkę
bardziej szczegółowo właśnie co się od początku 3 sezonu do 7 odcinka działo i w bardzo
dużym skrócie sezon 1 i 2? Tzn. głównie zakończenia ;) Większość kojarzę, dlatego nie
chce mi się oglądać od początku.
W 1 sezonie wiadomo, ginie główny szef rodziny mafijnej DiMeo i jego miejsce zajmuję Junior (choć tak naprawdę za sznurki pociąga Tony), pod koniec sezonu Pussy wyjeżdża gdzieś (nie pamiętam gdzie), a to za sprawą tego, że staję się świadkiem koronnym.
W 2 sezonie akcja toczy się głównie wokół Bonpensiera, w trakcie pobytu we włoszech Tonego, Pauliego i Christophera zabierają ze sobą Furia, który od tej pory zaczyna dla nich pracować, można powiedzieć, że to właśnie on zajął w późniejszym czasie miejsce kapusia. Pod koniec sezonu ginie Salvatore na łodzi.
W 3 sezonie wiadomo, Tony jest nadal wściekły na swą matkę, która ówcześnie w 2 sezonie wraz z Juniorem planowała zamach na niego. Parę odcinków później ginie i dalej nie pamiętam co było, ha :P
hę ? Furio kapusiem ? o ile pamiętam był wiernym żołnierzem z NJ do momentu iskrzenia z Carmelą. Poza powrotem do Włoch nie pamiętam żadnej niesubordynacji z jego strony a już tym bardziej Kapusiostwa...