PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35405}

Rodzina Soprano

The Sopranos
1999 - 2007
8,5 75 tys. ocen
8,5 10 1 75144
9,6 27 krytyków
Rodzina Soprano
powrót do forum serialu Rodzina Soprano

http://www.youtube.com/watch?v=3o2y3aNgkf4&feature=related

Polecam ten film dokumentalny wszystkim fanom serialu znającym język angielski.
Postać Tonego Soprano i całej jego rodziny przestępczej była ściśle wzorowana na Vincent Palermo. Akcja serialu została przeniesiona o kilka lat do przodu i to co się działo w serialu w 2007 roku (czyli w ostatniej serii) w rzeczywistości działo się w 1999 w New Jersey.
Wysoko postawiany członek mafii (Carlo) zgadza się zeznawać w zamian za nietykalność. Jego zeznania doprowadzają do aresztowania bossa Vincenta Palermo (Tony Soprano - w ostatnim odcinku prawnik mówi Tony' emu że raczej na pewno postawią mu zarzuty). Vincent Palermo z obawy przed dożywociem również idzie na układ i zdradza FBI wszystkie tajemnice mafii z New Jersey.
Serial kończy się na klika dni lub tygodni przed aresztowaniem Tony' ego i resztę jego historii możemy sobie dopowiedzieć z prawdziwych faktów.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 9
Christopher_Moltisanti

widziałem to , ale nie podobal mi sie , lepszy jest dokument "mob money " jeden z odcinków jest o decavalcante , mozna znalezc na youtube...mniej sensacyjny ,bardziej tresciwy pomimo ze krótszy...nawet jest weteran z wietnamu który strasznie duzo gada jak paulie i nie sypał (sirico miał w kontrakcie zagwarantowane ze jego postac nie bedzie kapusiem) , jeden z jego kumpli go nagral, czyzby aluzja do carlo?

ocenił(a) serial na 10
Christopher_Moltisanti

jestem na pierwszej części i brzmi nieźle,to naprawdę może miec sens względem wiadomego zakończenia...nie śmierć, tylko właśnie koniec kariery w postaci obciązających przez carla dowodów. oglądam dalej.

ocenił(a) serial na 8
Christopher_Moltisanti

stary ale spoiler w tytule to sobie mogles darowac!