Najlepsze :
1. Posterunkowy
2. Filip
3. Jacek
Najgorsze :
1. Lesio
2. Alutka
3. Jadzia
Najlepsze :
1. Posterunkowy
2. Ciocia Ula
3. Filip
Najgorsze :
1. Jadzia
2. Alutka
3. Romek (tak od 60 odcinka)
Lesio też jest beznadziejny, ale on jest postacią drugoplanową.
Mimo nie najlepszej gry niektórych aktorów według mnie wszyscy są pozytywnymi postaciami, więc najgorszych ciężko wybrać, ale lubię Alutkę i Posterunkowego :)
Najlepsze:
1. Posterunkowy
2. Filip
3. Jacek
Najgorsze:
1. Ciocia Ula (nie lubię Rodowiczowej)
2. Romek
3. Jadzia
Najlepsze:
1.Jacek + Śliniak :)
2.Jędrula
3.Posterunkowy
Najgorsze:
1.Alutka
2.Zosia
3.Jadzia
Reszta jest mi obojętna!
Najlepsze:
1.Jędrula
2.Posterunkowy
3.Filip
Najgorsze:
1.Lesio
2.Romek
3.Dziadek Kuby
Najlepsze :
1. Posterunkowy
2. Filip
3. Romek
Najgorsze :
1. Jadzia
2. Lesio
3. Krzyś
Nie jestem w stanie wymienic tylko 3 NAJLEPIEJ grajacych osob.
Jacek, Anka, posterunkowy, Jędrula, Filip, Ulka, Jadzia - kazdy z nich wg mnie jest rownie dobry, po prostu kazdy z nich gra zupelnie inne role, ale odegrane sa swietnie!! Alutka wg mnie rowniez sprostala zadaniu. mozna ja lubic albo nie, ale to juz jest kwestia czego innego.
Ale za to mam 3 najgorszych ;)
1. Romek
2. Zosia
3. Majka
najlepsze: hmmm wszzyscy byli kapitalni :) oczywiscie mowie tylko i wylacznie o starszych odcinkach! i początku jak się pojawili kossoniowie. ale jak dla mnie jacek, posterunkowy i... alutka, jędrula? najgorsi to zosia, majka - nie pod względem gry ale jej postaci - nie przepadałam za nią, i chyba romek, ale jak już mówiłam wszystkich b. lubię :)
a serial boski, nie widziałam pierwszych odcinków, więc nadrabiam na ipla ! :D
Najlepsze: Jacek, Filip, Ciocia Ula.
Najgorsze: Zosia, Alutka, Jadzia.
Lubię też Anię, Jędrulę, Posterunkowego.
Najlepsze: Alutka, Jacek, Filip
Najgorsze: Ciocia Ulka, Eliza, Majka
Jeszcze w najlepszych bym wymienił Posterunkowego , ale ma być 3 to jest.
Alutka rozbraja swoim spojrzeniem na świat i swoimi tekstami:) No i jej gra..
Jacek to mój ideał faceta: dojrzały, przystojny (sexi nogi:) Najlepiej wygląda w odcinku 83, z tą brodą- po prostu się rozklejam:)
Do tego ten głos! W nowych odcinkach niestety jest dużo gorzej, nadwaga i znudzenie widać. Ale i tak .....
Majka natomiast w nowych odcinkach wygląda rewelacyjnie i gra inną osobę, przyjemniejszą....
Jacek w I części był energiczny, sarkastyczny, inteligentny, zabawny, barwny, zrzędliwy i wybuchowy. W II częsci był ospały, apatyczny, obojętny, zbyt spokojny, po prostu zestarzał się zbytnio. Jedyne co mu zostało na starość to zrzędliwość i inteligencja. No, ale z pewnością od początku do końca był dobrym mężem i ojcem. Wolałem Jacka z I częsci, bo to była wtedy najzabawniejsza postać serialu ;)
Nie zapomnę tych akcji jak na początku serialu Jacek kłócił się z ciocią Ulą i inteligentnie odpowiadał na jej docinki lub gdy śpiewał pod prysznicem "Hej porwali dziewkę" lub "Autobusy zapłakane deszczem" Maryli Rodowicz ;p No i te słynne piątkowe piwo :D
Wszyscy grali świetnie, uwielbiam ten serial. Najgorzej grali Dorotka i Wojtek (z rodziny zastępczej +). Kapitalna cała pierwsza obsada.
Najlepsze:
1.Posterunkowy
2.Jacek
3.Jędrula
Najgorsze:
1. Alutka
2. Majka
3. Zosia
Najgorsze
Alutka
Jędrula
nowe postacie ( bliźniacy , czy mąż Elizy )
Najlepsze
Posterunkowy
Rodzinka Kwiatkowskich ( stara obsada , zn bez zmian )
Jadzia
najlepsze
1.posterunkowy
2.filip
3.ciocia ula
najgorsze
1.lesio
2.jadzia
3. ćwiekra elizy
Oto moje głosy:
NAJLEPSI Z RODZINY ZASTĘPCZEJ
1. Gabriela Kownacka (Ania) ex æquo Maryla Rodowicz (Ciocia Ula)
2. Żymełka, Ihnatowicz, Jargalsajkhan, Szwed (Dzieciaki: Filip, Romek, Eliza, Zosia
3. Joanna Trzepiecińska (Alutka)
GORSI Z RODZINY ZASTĘPCZEJ
(gorsi bo dopóki nie dodali PLUS aktorów nie było najgorszych)
1. Tomasz Dedek (Jędrula)
2. Jarosław Boberek (Posterunkowy)
3. Borys Szyc (Krzysztof)
NAJLEPSI:
-Jacek
-Jedrula
-Alutka
NAJGORSI:
-Romek
-Krzysiu czy jak mu tam
-Lesio
Wymienię tylko te których nie lubię:
Eliza i Romek
Wszyscy inni są spoko zwłaszcza posterunkowy i Alutka :)
Najlepsi:
- Jędrula
- Jadzia
- Posterunkowy
Najgorsi:
Mąż Elizy
Teściowa Elizy
Lesio
lesio najgorszy???????? przecież to była postać która wnosiła dużo humoru do serialu, wystąpił tylko w kilku odcinkach a ile frajdy wnosił. taki swojski chłopek-roztropek. nic nie umiał a tyle pomysłów mu się w głowie zawiązywało. a alutka najlepsza?? przecież to była najbardziej irytująca postać serialu. to jest moje zdanie. każdy może mieć swoją opinię i ja jej nie neguje
dla mnie bezkonkurencyjny jest posterunkowy, lubiłam także Jacka, Jadzię i w sumie całą rodzinę Kwiatkowskich za wyjątkiem Romka. Mega zagrana rola Alutki, chociaż jako postać irytuje mnie do granic możliwości :D Jędrula też świetny;)
najlepsze:
-lesio
-fifi
-posterukowy
najgorsze:
-alutka
-majka
-krysia na połowe z blizniakami
Najlepsi :
- Jędrula
- Alutka
-Posterunkowy
- Jadzia
- Jacek
- Anka
- Kuba oraz Dziadek
- Filip : zwlaszcza w początkowych odcinkach
Najsłabsze :
- Majka : ładna ale po za tym słabo
- Elizka :krzyczy na każdego bez powodu
- teściowa Elizy , po co ją tam wepchali wcale tam nie pasuje
- Lesio
Nie ma słowa o kryteriach, więc będę kierował się sympatią do postaci.
Najlepsze:
Jędrula
Jacek
Ania
Po prostu tę trójkę lubię najbardziej, potrafili mnie nie irytować, a nawet nieraz mi imponowali.
Najgorsze (tu mam więcej do powiedzenia):
Alutka - charakterystyczna i świetnie zagrana postać, ale nie da się jej lubić, to chodzące kłębowisko wad.
Ula - nie mogę znieść jej czepialstwa, wścibstwa i zacietrzewienia, nikomu nie życzę takiej ciotki.
Majka - najgorsza z najgorszych. Niesamowicie zgryźliwa karierowiczka, która wojuje z całym światem, nawet własnym mężem. W przeciwieństwie do wcześniej wymienionych pań nie wiążą się z nią zabawne sytuacje, ona ma tylko problemy, i najczęściej sama je tworzy. Okropna postać bez wartości humorystycznej, bez żalu pozbyłbym się jej z serialu.
Myślę że chociaż dopiero zamierzam obejrzeć komplet odcinków to nikogo nie skrzywdzę swoim zdaniem
A zatem:
Najlepsze:
1.Ciocia Ula-sam prywatnie mam prawie identyczną ciocię:-)
2.Eliza-bez wątpienia dużo fajniejsza bliźniaczka
3.Posterunkowy-zawsze zabawny
Najgorsze
1.Alutka-od samego początku denerwująca
2.Zosia-przemądrzała,podobnie zresztą jak odtwórczynitej roli prywatnie
3.Jadzia-wepchnięta na siłę,to tak jakby kotu drugi ogon przyczepić:-P