PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103911}
6,4 48 tys. ocen
6,4 10 1 47928
6,4 15 krytyków
Rodzina zastępcza
powrót do forum serialu Rodzina zastępcza

Serial nie epatuje chamstwem .Być może urzedłby jako kino familijne ,tylko problemem jest fakt że on jest komedią a jest zupełnie nie śmieszny .Za co cenicie ten serial ???

użytkownik usunięty

Jest śmieszny na swój sposób.
Nie ma tu prostackiego humoru jak w Włatcach Móch albo Kiepskich.
Bardziej widoczny humor tylko wprowadza Alutka.

Serial lubię za... sam nie potrafię powiedzieć za co :D
Jest po prostu taki... dobry (jak na polską produkcje)

Po ilu odcinkach odpuściłeś sobie dalsze oglądanie? Jednym, dwóch? Może po prostu trafiłeś na jakieś słabsze odcinki albo zwyczajnie nie rozumiesz humoru zawartego w tym serialu. Ja np. obejrzałem 1 odcinek Graczyków i mi się nie spodobał, ale mimo to nie wchodzę na profil tego serialu i nie spamuje negatywnymi opiniami. Też kiedyś nisko oceniałem Rodzinę zastępczą, ale zacząłem oglądać od początku (aktualnie jestem przy 120 odc.) i wciągnął mnie ten serial, jakoś bardziej mi się podoba od Kiepskich :P a jak ktoś stawia na w pełni komedię raczej poleciłbym co innego, mnie akurat ten serial śmieszy, ale to raczej serial familijny z elementami komedii, chociaż nie zawsze ofc. czasem w ogóle nie śmieszy, ale jest ciekawy lub słaby, ode mnie 8, kiepskim 7/10 ;]

użytkownik usunięty
krytyk_filmowy

Moim osobistym zdaniem Graczykowie czy Kiepscy są zupełnie nie śmieszni .Zabawne są natomiast seriale angielskie

ocenił(a) serial na 10

Jak dla mnie
RZ - 10
RZ + - 3
ŚWK - 9
Graczykowie - 10

ocenił(a) serial na 7
2903

jak dal mnie graczykowie do jeden z najbardziej debilnyc seriali.
najlepsze są świat według Kiepskich i miodowe lata

ocenił(a) serial na 5
R_a_d_z_i_o

"Miodowe lata" to chyba najlepszy polski serial komediowy.

saruman22

moja ulubione polskie seriale komediowe to:
-świat według kiepskich
-13 posterunek
-dziki
-włatcy móch
-daleko od noszy
-i kto tu rządzi
-miodowe lata

ocenił(a) serial na 8
maxior

I kto tu rządzi ma beznadziejną grę aktorską, zwłaszcza dzieci.

No w porównaniu z Kiepskimi to ten serial naprawdę śmieszy. Zresztą ma coś w sobie, co sprawia, że lubię go powspominać. Rzecz jasna mam na myśli Rodzinę zastępczą, bo ta z plusem, to już nie była potrzebna. Dzieci nie stają się młodsze, tylko starsze, a szkoda, bo ten serial był świetny z tymi maluchami. Humor też był, a w drugiej części się zatracił. O obecnych odcinkach to już nawet się nie wypowiadam. To już nie jest "Rodzina zastępcza", tylko coś na siłę, coś niepotrzebnego. Mimo zepsuciu tego serialu najnowszymi odcinkami i tak Rodzina zastępcza będzie w moim rankingu polskich serialów w górnych strefach.