PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103911}
6,4 48 tys. ocen
6,4 10 1 47929
6,4 15 krytyków
Rodzina zastępcza
powrót do forum serialu Rodzina zastępcza

Oficjalnie RZ to serial familijny, dozwolony dla dzieci od lat... właściwie dla wszystkich. Serial pokazuje losy kochającej się rodzinki Kwiatkowskich, adoptujących trójkę dzieci z domu dziecka, oczywiście no i losy ich kochanych i dobrych sąsiadów (którzy ich cały czas sponsorują- a Pan Jacek najpierw się broni ale prędzej czy później i tak przyjmie łapówkę od Jędruli i czerpie z tego profity).

Kolejna sprawa- ten serial to czyste propagowanie alkoholizmu. Serial daje ludziom przeświadczenie, że reżyser, który codziennie żłopie litrami whisky (a zamiast sączyć to pije ją duszkiem jak wodę mineralną) to alkoholizm mu i tak nie grozi- bo w końcu ma wysoką pozycję społeczną, dom, pieniądze, samochody. Dziadziuś, który jest wojskowym lekarzem i zapija się jarzębiaczkiem też nie ma ryzyka, że popadnie w alkoholizm. No i na końcu Jacek, ktoś kto jest architektem, ma 5 dzieci, wykształcenie i dom z ogródkiem też nie grozi mu, że popadnie w alkoholizm.

Traktowanie Posterunkowego- najpierw Jędrula wynajmuje go jako prywatnego stróża i ochroniarza, płaci mu więcej niż ten zarabia na etacie w policji, częstuje go, a potem wyzywa go od kretynów i rzuca się na niego z pięściami- i to ma być dobry przykład dla dzieci? Głównymi odbiorcami tego serialu mają być małoletni widzowie i czego ich ten serial uczy? Hipokryzji, interesowności czy przemocy?

Wszyscy w tym serialu mają taką ciężką pracę. Jędrula wielki reżyser, a Jacek wielki architekt, a prawda jest taka, że całymi dniami przesiadują na kanapie przed tv, jedzą wystawne obiadki- zupka, kotleciki, deserek, kieliszek wina zapijają się alkoholem i marudzą. W teorii ciężka praca, stres a w praktyce lenistwo, pijaństwo i beztroski tryb życia. Jędrula tylko whisky, w przerwie poświęci się i wypije mniej procentowe piwko z Kwiatkowskim czy wino a na deserek cygara.

Kolejny wątek- traktowanie psa. Kwiatkowscy traktowali tego biednego Śliniaka jak dojną krowę, lub kurę, która znosiła złote jaja. W 1 odcinku męczyli go i ciągali po wystawach, żeby na nim zarobić, w innym wystawili go do reklamy gównianej, zatrutej karmy, której Śliniak nawet powąchać nie był w stanie a co dopiero zjeść, a w innym Jacek go tresował jak jakąś świnię żeby mu pilnował piwa w lodówce. No i przede wszystkim oni tego psa PODMIENIALI! Na początku mieli śliczną sukę, a potem wzięli psa z innym pyskiem niż suka. A potem jeszcze mieli trzeciego. Co zrobili z tymi pozostałymi dwoma? o.O

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

ty to jednak normalny nie jesteś, żal mi ciebie chory człowieku. a te psy to pewnie zakopali na ogródku....

ocenił(a) serial na 6
szurszacz

A mój stały czytelnik. Witam.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

dołączam się do szurszacza. żal mi ciebie chory człowieku. Jędrula tylko whisky, w przerwie poświęci się i wypije mniej procentowe piwko z Kwiatkowskim czy wino a na deserek cygara.
-Zapisz ich do organizacji MONAR, napisz list do nich bedziesz miał zajęcie chociaż na kilka godzin.

ocenił(a) serial na 6
fajniema2345

Takie przypadki tylko tam by się kwalifikowały ;p

ocenił(a) serial na 6
fajniema2345

fajniema to chyba drugie konto szurszacza, by prowokować awantury

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

no tak , bo wszyscy poza mną lubią takich osłów jak ty. żal mi ciebie chory człowieku

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

przeczytaj se ośle lokalizacje IP zanim napiszesz więcej takich mądrości

ocenił(a) serial na 6
szurszacz

Widzę, że od kilku miesięcy usilnie próbujesz przekonać mnie że RZ to fajny serial a ja jestem w błędzie. Ale jakich argumentów ku temu użyjesz? Ponieważ wyzwiska mnie do niczego nie przekonają- a wręcz mnie rozśmieszą.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

ja nie chce nikogo na się do czegoś przekonywać. to ty na forum próbujesz na siłę udowodnić że serial jest "dziełem szatana". a co do wyzwisk - przeczytaj swoje posty i zobacz kto zaczął. po co ty wchodzisz na forum serialu którego nie lubisz i ciągle go obrażasz??jaki to ma cel?? nie masz jakiś ulubionych seriali żeby o nich dyskutować??

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

Ja ci podam GENIUSZU
-dzieciaki dodają dużo zabawy do serialu,
-Posterunkowy daje dużo śmichu bo żyje w swoich paranojach i nie których to bawi wiesz?
-Jędrula jest spoko ciekawe czy ty byś nie pił tyle gdybyś miał taką pracę i żone poetkę histeryczkę,
Chcesz więcej?

ocenił(a) serial na 6
fajniema2345

No co do Jędruli to racja- jak się jest oszustem podatkowym i złodziejem to ma się sporo stresu, że się wyda i trafi do pierdla. Wszystkie argumenty idzie łatwo obalić bo dzieciaki szybko wyrosły a ich gra w wieku nastu lat stała się żałosna, Postertunkowy z zabawnego policjanta stał się imbecylem i psychopatą.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

no to jak z tym posterunkowym??? bo raz piszesz że jest dobry i niepotrzebnie się z niego nabijają a raz piszesz że to imbecyl i psychopata. widzę że twój tok rozumowania polega na tym że można interpretować fakty jak się podoba

ocenił(a) serial na 6
szurszacz

Nie, tylko po prostu w tym serialu jest absolutny brak tolerancji dla upośledzonych ludzi i propaganda, że takich ludzi należy tempić i obrażać.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

upośledzonych ludzi, czyli kogo???

ocenił(a) serial na 6
szurszacz

Czyli Posterunkowego bo w RZ Plus sprawiał takie wrażenie.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

ja cię nie rozumiem raz piszesz że on jest ok a raz że upośledzony. a odpowiedz mi proszę na takie pytanie - jak wyglądał by ten kraj gdyby wszyscy policjanci byli tacy jak on???poza tym to jest serial - miał być śmieszny. jak myślisz gdyby nagrano serial o mnie czy o tobie kto by te nudy oglądał??

ocenił(a) serial na 6
szurszacz

Tak, bo był ok na początku serialu, taki prosty policjant, ale dobry chłopak. Ale twórcy tego serialu popadli w skrajność i w II serii z nienacka zrobili z niego idiotę, psychopatę i mściwego świra, który wszystkich chciał przyłapać na byle czym.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

ja widzę że z tobą i tak nie ma dyskusji, bo ty interpretujesz wszystko w swojej chorej głowie na odwrót. psychopata i mściwy świr??to chyba ty .nie mamy o czym dyskutować

ocenił(a) serial na 6
szurszacz

No cóż, w porządku. Bez odbioru.

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

Jędrula to złodziej i oszust podatkowy, dzieciaki ic rola jest żałosna posterunkowy to imbecyl i psychopata.

WIESZ CO CZŁOWIEKU/? weź się już nie ośmieszaj i wyjdź. Aufwiederseien

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

F*CK LOGIC

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

właśnie przeczytaj jełopie a ty jesteś jednak uchynięty no nie?

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

Jesteś tak samo żałosny jak ten posterunkowy... On chce z siebie zrobić barona i ty tak samo.
I takie małe pytanko :) Po co codziennie dodajesz jakieś nowe wątki, które nikomu nie będą potrzebne. Zaśmiecasz filmweb i się dowartościowujesz uwagami na swój temat.

ocenił(a) serial na 6
ajemxd

Ja nie chcę z siebie robić barana. Pokazuję tylko, że ten serial nie nadaje się dla małych dzieci ze względu na liczne wątki (a największym złem są Jędrula i Alutka).

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

hahaha? złem? jakim złem? chciałbym Ci tylko przypomnieć, że to jest serial komediowy. Komedia panuje na wyśmiewaniu wad ludzkich w przystępny sposób i rozśmieszenie widza. Jeszcze nikt (oprócz Ciebie)nie stwierdził, iż to jest zło. Jeśli nie możesz sobie znaleźć jakiegoś ciekawego zajęcia to napisz nam to wprost, a nie marnuj czasu na zniesmaczenie nam tego serialu ;*

ocenił(a) serial na 6
ajemxd

A zarozumiały, bogaty reżyser, poniżający ludzi z niższych warstw społecznych to nie zło?

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

twój chory umysł to też zło i zagrożenie dla otoczenia

ocenił(a) serial na 10
Krytykancki

poniżający ludzi z niższych warstw społecznych, czyli posterunkowego, prawda? tylko, że on sam siebie poniża - wymyśla niestworzone historie, we własnym domu "bogatego reżysera" ma pretensję, że Jędrula go uspokaja (sytuacja, kiedy Kossoń pracował w domu przy komputerze, a posterunkowy ciągle nawijał do Jadzi i nie zwracał uwagi, że Jędrula chce się skupić. Albo, kiedy sam wysłał do niego list z pogróżkami i żądaniem wysokiej kwoty.
Ten reżyser nie jest zarozumiały. Liczy się ze zdaniem Jacka i Alutki, np. jak Alutka chciała, aby zostawił w swojej ekipie jednego aktora. Nie rozumiem Twojego stwierdzenia.

ocenił(a) serial na 10
ajemxd

ale chorzy ludzie tak mają

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 8
ajemxd

:O
Po prostu nie wierzę w to co czytam!

Okej, ja rozumiem, że Krytykancki czasami przesadza w swych wypowiedziach, no ale żeby go krytykować (zwłaszcza tutaj!) za SZCZERĄ PRAWDĘ? o_O.
Do tego stały troll który wmawia mu jaki to z niego jest debil. Serio?!
Szurszacz, zachowujesz się gorzej (o ile nie tak samo) od Krytykanckiego.
Dajesz się prowokować, wdajesz się z kimś w dyskusję kto nie podziela Twoich gustów, co w gruncie rzeczy kończy się ŻAŁOSNĄ przepychanką zdań między Tobą, a Krytykanckim (szkoda tylko, że na Twoją niekorzyść!).
Radzę Ci - odpuść sobie. Zaoszczędzisz sobie nerwów, a nam kompromitacji.

Krytykanckiemu zaś gratuluję dopatrzenia się niektórych szczegółów.
Popieram sprawę z alkoholem i hipokryzją. Co do Śliniaka to już się nie zgadzam.

ocenił(a) serial na 7
Krytykancki

Pierwszy pies, odgrywający Śliniaka, zdechł zaraz po rozpoczęciu zdjęć, czyli w 2-3 odcinku był już inny pies - takie życe.