PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103911}
6,4 48 tys. ocen
6,4 10 1 47946
6,4 15 krytyków
Rodzina zastępcza
powrót do forum serialu Rodzina zastępcza

Przecież to jeden z najlepszych polskich seriali :) Dowcipny, z dystansem do polskiej rzeczywistości, celnie trafia w codzienne problemy. Zwykle oglądałam go z rodzeństwem i rodzicami, oni rzecz jasna identyfikowali się z dorosłymi Kwiatkowskimi, my z dziećmi, Fajnie ujęte relacje między pokoleniowe :) zawsze się uśmiałam. Dlatego za cholerę nie rozumiem takiej oceny ! .

atlide

Może ze względu na nowsze odcinki,które do rewelacyjnych nie należały...były masakryczne.

ocenił(a) serial na 9
panienka_2

racja tylko pierwsza seria, później gdy zaczęła chorować G.Kownacka był coraz słabszy ale i tak dał się oglądać. Teraz na Polsacie idą odcinki od początku o 9.00

atlide

Ten serial był bardzo zabawny a momentami bardzo wzruszający, szczególnie pierwsze odcinki gdy Kwiatkowscy podjęli decyzję o adopcji Romka i dziewczynek.

użytkownik usunięty
atlide

Ja oglądałam to mając w TV tylko TVP 1 i 2, Polsat i TVN. Naprawdę uwielbiałam i wciąż uwielbiam ten serial, oglądaliśmy to z całą rodziną. Niestety później jak Pani Gabriela dostawała tą chemię itd. musieli coś wymyślać typu ''ciocia jest na delegacji, ciocia gdzies wyjechała''. Szkoda Kownackiej. Naprawdę bez niej ten serial nie był juz tym samym, choć wciąż wiernie go oglądałam.
A ocena? Nie przejmuj sie oceną. Zapewne oceniają go ludzie którzy obejrzeli zaledwie 1 odcinek lub w ogóle nie obejrzeli. Często to są te dzieci neo, które wolą oglądać Hanię Montanię, niż jeden z najlepszych polskich seriali.

atlide

dokladnie, tez tego nie rozumiem, wchodzac na strone spodziewalam sie oceny minimum 7.0. To swietny serial, zabawny i przede wszystkim madry, z fajnymi perypetiami, jeden z lepszych jaki powstal w ciagu ostatnich 20-30 lat ?

bambom

niska ocena wynika z niedojrzałości ludzi pokroju Lydia_Martin. Jej komentarz tutaj: http://www.filmweb.pl/serial/Rodzina+zast%C4%99pcza-1999-103911/discussion/Trzeb a+mie%C4%87+nier%C3%B3wno+pod+kopu%C5%82%C4%85+%C5%BCeby+to+ogl%C4%85da%C4%87+!, 2014948

MackuPicku

hah, dobre

atlide

Moim zdaniem serial jest bardzo słaby. Na początku to jeszcze dało się oglądać ( mam na myśli początkowe odcinki), ale im dalej w las tym gorzej. Dla mnie jest mało zabawny, a tak wysoka ocena mnie zaszokowała. Jeśli Wam się podoba to oglądajcie na zdrowie :). Z racji, że są tu same wychwalające pod niebiosa opinie postanowiłam dodać swoją różniącą się od Waszych :D