PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103911}
6,4 48 tys. ocen
6,4 10 1 47928
6,4 15 krytyków
Rodzina zastępcza
powrót do forum serialu Rodzina zastępcza

W 18-tym odcinku pt. ''Rzecznik prasowy'', Majka postanawia zostać sławną piosenkarką (wyraźnie będąca zainspirowaną twórczością Rodowiczki).
Kiedy zaczyna ruszać ustami do piosenki ''Do łezki łezka'' trzymając w rękach klasyczną gitarę (udając przy tym, że śpiewa), do pokoju wchodzi ciocia Ula, która dowiedziawszy się później od dzieci kto śpiewa ów wspomnianą piosenkę, kategorycznie odradza Majce pomysł, a przy tym krytykuje znaną piosenkarkę.
Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że tak naprawdę krytykuje ona samą siebie. :D To wygląda(ło) naprawde śmiesznie. :)

Z kolei w odcinku 258 pt. ''Terpia literacka'', Jędrula wspomina o tym, że był z Kubą na juwenaliach po to, by posłuchać Maryli Rodowicz na żywo.
Ciekaw jestem czy serialowi bohaterowie zdają sobie z tego sprawę, że ciocia Ula i Maryla Rodowicz to ta sama osoba. :D
Jeśli nawet kiedyś twórcy wpadliby na taki pomysł, by M.R. pojawiła się w serialu, to zapewnie grałaby ją inna aktorka z podstawionym głosem cioci Uli.

No a jaka była Wasza reakcja na te dwie sceny? :) Dla mnie było to śmieszne, zabawne, a przy tym lekki szok. :D Hehe.
Czy jeszcze gdzieś pojawia się wymienione nazwisko Rodowiczki w serialu?

ocenił(a) serial na 6
Ertix_Poke

Jaka Urszula? Przecież to była Urszula Kwiatkowska./

ocenił(a) serial na 8
Krytykancki

Uruszla Kuzguwiak. W jednym z odcinków jej nazwisko zostaje pokazane na kopercie.
''Kwiatkowska'' to nazwisko Anki po mężu.

ocenił(a) serial na 10
Ertix_Poke

to ze kwiatkowska to wiaodmo ze po jacku ale powiedz mi w ktorym odcinku mozna zobaczyć nazwisko ulki? obejrzałem wszystykie odcinki, pierwsze 150 ok 5-8 razy i wiem o serialu wszystko a to mi umknęła.

ocenił(a) serial na 8
piotreq_3

Odcinek 139 ''Posag w spadku''. Zwróć uwagę na to co jest napisane na kopercie.

ocenił(a) serial na 10
Ertix_Poke

Dzięki, jutro to zrobie żona uważa mnie za psychola ale oglądam ten serial prawie codziennie [ tylko odcinki przed plus] : D

ocenił(a) serial na 8
piotreq_3

Nie słuchaj żony. ;) Ja także uwielbiam ten serial.

Ertix_Poke

Najlepsze było, jak Filip nagrał Jacka jak śpiewał "Do łezki łezka" :D

Ertix_Poke

To było dla dowcipu, że serialowa Ula nie lubiła Maryli Rodowicz. Mi się wydaje, że serialowi aktorzy doskonale wiedzieli, że postać cioci Uli gra Maryla Rodowicz, jednak bohaterowie już nie i w ich domysłach Maryla Rodowicz jest inną osobą. Z tego powodu postać Maryli Rodowicz pojawiała się tylko w dialogach.

ocenił(a) serial na 8
suzi323727

No popatrz. Sam bym na to nie wpadł ;]

Ertix_Poke

Musisz być bardzo młody, albo mało filmów jeszcze w życiu widziałeś, takich zabiegów było wiele, no w Kiepskich w odcinku jak Boczek ciągle kłamał, to mówił że w mieszkaniu Kiepskich mieszka Andrzej Grabowski, a Grabowski to Ferdek, albo masz tutaj fragment filmu w którym Linda jedzie po sobie, https://www.youtube.com/watch?v=Mr3XhbFMD_Q

ocenił(a) serial na 8
knocun1

Naprawdę nie zalapaleś ironii? ;]

Ertix_Poke

Chyba nie do końca wiesz co to ironia.

Ertix_Poke

A czy w którymś odcinku Posterunkowy nie nazwał Dominiki Ostałowskiej "panią Kownacką"? Chyba było to nawiązanie do Gabrieli Kownackiej grającej Ankę.

ocenił(a) serial na 7
ametyst0

Było tak :)