PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103911}
6,4 48 tys. ocen
6,4 10 1 47941
6,4 15 krytyków
Rodzina zastępcza
powrót do forum serialu Rodzina zastępcza

Chodzi mi o takie plenery jak restauracja, szkoła, kino, basen, spacer w centrum miasta itp. Zawsze tylko kręcili w mieszkaniu Kwiatkowskich, u Jędrulów, u Majki i Kuby, w kawiarence internetowej, raz na działce u dziadka, raz u cioci Uli, no i czasami sceny na drodze przed domem Kwiatkowskich lub Jędrulów. Chcielibyście zobaczyć sceny kręcone "na zewnątrz"?

Faraon_5

Słuszne spostrzeżenie ale np Kiepskich też nie kręcą w plenerze i mogli by pokazać innch sąsiadów poza Kossoniami.

Ruben_fw

"Świat według Kiepskich" od kilku lat jest kręcony za pomocą tzw "Blue box", czyli aktorzy grają na zielonym tle, a później w obróbce komputerowej jest nakładane nowe sztuczne tło np. wnętrze sklepu, leśna polana, jezioro itp., aby wyglądało jakby sceny były naprawdę kręcone w plenerze. Niestety, w tym serialu zatrudniają słabych grafików komputerowych, ponieważ wygląda to nienaturalnie.

Faraon_5

Ale innych sąsiadów po za Kossoniami mogliby wprowadzić teraz to nie ważne bo serialu już nie ma ale jak był to mogli jeszcze jedną rodzinę na osiedlu dać

Ruben_fw

w pierwszych odcinkach są jeszcze sceny kręcone w naturalnym plenerze, bez grafik komputerowych, oraz są inni sąsiedzi, sam korytarz jest inny niż w nowych odcinkach bo kręcili wtedy w prawdziwym bloku i osiedlu a nie jak teraz w studiu. Były nawet sceny na klatce schodowej, polecam obczaić pierwszą dziesiątkę. Wtedy to był serial, powinni to tego wrócić

eminem_filmaniak

Ale nigdy ich nie pokazali.

Ruben_fw

mówiłem o Kiepskich, pokazywali

eminem_filmaniak

W Kiepskich pokazywali na początku innych sąsiadów mówiłem o RZ .

Ruben_fw

w takim razie nie zrozumieliśmy się

ocenił(a) serial na 8
eminem_filmaniak

Nie ma już tego serialu, ale może to lepiej, bo po zmianie reżysera na Yokę i śmierci paru bohaterów, a potem wprowadzeniu słabych postaci powinni go zakończyć, a ciągnęli i ciągnęli, bo jedni oglądali to z sentymentu, a inni dlatego, że to było coś innego niż wypociny typu Trudne sprawy albo Dlaczego ja. Tak czy siak, do tego pomysłu już nie wrócą. Jest powód, dla którego opuścili kamienicę i zamienili ją na studio pod Wrocławiem. Skargi mieszkańców na hałas.

ocenił(a) serial na 8
Faraon_5

Myślę, że to stąd, że tak było taniej. Na plenery trzeba było chyba mieć zgody. Luźny przykład podaję. W Ranczu wilkowyjska Gospoda mieściła się w rzeczywistości w budynku w Warszawie, ale wymyślili, że się w akcji serialu spali, bo wygasła umowa z właścicielami tego lokalu.

PanDrabiniasty

Gdyby chcieli nakręcić scenę np. w restauracji to myślę że jej właściciel zgodziłby się i to z pocałowaniem ręki, bo dzięki temu rozreklamowałby swój biznes

ocenił(a) serial na 8
Faraon_5

To może nie chcieli jeździć tyle po wielu miejscach, dlatego uznali, że tak będzie prościej. Ranczo kręcili w wielu miejscowościach.