Bo standardy przedstawione tu ni jak mają się do Polski , bardziej do Skandynawii . Luźne wychowanie dzieci , bogata rodzinka pozwalająca sobie na niemalże wszystko . Eh , fajna propaganda że niby tak się żyje w polsce
jak dla mnie przedstawia on typową polską rodzinę, Boscy nie latają na wakacje na Karaiby:))) czytając wasze wypowiedzi to współczuje wam waszych domów skoro nie możecie przeżyc tego, że nie nosi się kapci w domu.
no tak, w polszy każdego stać na wypasiony domek, wypasione auto i wszystko czego dusza zapragnie...ten serial jest idiotyczny, a przeciętnej polskiej rodzinie bliżej do kiepskich....
W moim odczuciu nie powinniśmy generalizować, do czyjego wzorca - Kiepskich czy Boskich - pasuje przeciętna polska rodzina. Każdy z nas żyje na innej stopie ale nie wydaje mi się, byśmy wszyscy żyli w takich skrajnościach - albo full wypas życie Boskich lub nędzne życie Kiepskich.
Nie wydaje mi się, by Rodzinka.pl miała na celu wbicia szpili w oko społeczeństwu, czyli zrobienia czegoś w stylu "patrzta polaczki! u was kryzys i umowy śmieciowe a u nas hajs i lans! I dom, DOM KU***A a nie nędzne m4, cebulaki!!"
Serial jest ZAGRANICZNY i o tym trzeba pamiętać - twórcy formatu *** obchodzi sytuacja ekonomiczna w Polsce - mają być znane marki, drogie gadżety i wypas aż pod sufit - format rządzi się swoimi prawami. Nie podoba mi się to, ale cóż, tak działa telewizja.
Jeśli ktoś nie może tego zrozumieć albo tego znieść, to naprawdę wystarczy zmienić kanał - szkoda nerwów na głupi serial :)
Taki obraz "przeciętnej" polskiej rodziny lepiej się sprzeda niż życie szarej rodziny, będącej pomiędzy Kiepskimi a Boskimi. To ludzie chcą oglądać, bo i to najlepiej się "sprzedaje". Może to także zmienić poświadczenie, że jednak w Polsce nie jest tak źle pod względem materialnym. Przecież, polak zarabia średnio 4,7 tys.! ;)
A co do lokowań produktów, to masz absolutną rację! Dacia, Citroen, Alma, Carrefour, Orange, Sony, itp, itd. Ach te kryptoreklamy...
To serial komediowy ,co mają pokazywać biedę w polskiej rodzinie? Ludzie ogarnijcie się -.- I wcale nie ma tam takiego bogactwa ,jest ładnie i kolorowo.
tak mnie to denerwuje, jak ktoś się czepia tego jak żyją w serialu, bo jedzą wspólnie posiłki np. - NO SZOKUJĄCE. U kogoś w domu tak nie ma, więc musi się wyżyc na forum, że jak to możliwe że gdziekolwiek tak jest?:o typowe polaczki.
Nie chodzi o to, że jedzą wspólne posiłki bo chyba każda normalna rodzina tak jada, tylko raczej chodzi o to co jedzą. Nie jest to jedzenie na czysto polskie standardy finansowe, dlatego, że jest to serial robiony na licencji francuskiej i Yoka hołduje francuskim standardom. Przecież nie posadzi Boskich przy szynce i schabowym, bo by im to umniejszyło XD
A co oni takiego jedzą ? Pizze i spaghetti?! Kładą nacisk na zdrowe jedzenie typu owoce i warzywa i tyle. Zapewne schabowego i frytek też tam nie zabrakło. Nie przesadzajmy,że Polacy nie widzieli pizzy -.-
Jak dla mnie serial powinien się nazywać "Świat według Kiepskich - 15 lat później". Taka sama rodzina jak Kiepscy, patologia....tyle że w markowych ciuchach i ładnym domu.