PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113043
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Żenada

ocenił(a) serial na 1

Ten serial jest mega żałosny. Niesamowicie nudny, poczucie humoru wyjątkowo beznadziejne. Pozatym to sztuczne silenie się na nowoczesność. Karolak i szczególnie Kożuchowska irytują niemiłosiernie. Nie wiem jak taka żenująca tandeta, mogła wogóle pojawić się na antenie. Współczuje intelektualnego poziomu ludziom którym się podoba ten shit. Dziękuje dobranoc.

dziubek1991

W 100 procentach racja.

ocenił(a) serial na 4
dziubek1991

Zgadzam się z Tobą.

dziubek1991

100% prawda

ocenił(a) serial na 9
ciulek

Nie rozumię o co wam chodzi wg mnie jest suuperr ! a co może wolicie '' Kiepskich'' tam nie ma willi ; p Pozatym jak by akcja dziła sie w biednej rodzinie to dopiero był by beznadziejny ; /////

niemampojecia_asp

Skąd wzięło się u ciebie przypuszczenie, że „wolę” serial „Kiepscy”?
Kiepscy, Daleko od noszy, Rodzinka.pl to przykład wprost prymitywizmu. Bazowanie na przypuszczeniu, że widzą wystarczy cokolwiek.
Uprzedzając pytania o inne seriale to powiem, że Klan, Złotopolscy jest przykładem landrynkowego kiczu.

ocenił(a) serial na 1
zbiwis

Dokładnie, zgadzam się z Tobą, nie ma w żadnym wymienionym przez Ciebie serialu, żadnego konkretnego rodzaju, powiedział bym że wszystkie są bezpłciowe. Ani to komedia bo humor wręcz wstrętnie żenujący wiecznie wymuszany na widza, nie mówię tutaj żeby boki zrywać ale żeby oglądając po prostu przyjemnie się uśmiechnąć - tu niestety tego nie ma.

ocenił(a) serial na 9
wojteksiwy757

Ja też nienawidzę komedii, według mnie są beznadziejne ale uważam że "Rodzinka pl" jest najlepszym serialem komediowych jaki widziałam i o jakim słyszałam to moja zdanie ; p
Jestem tylko ciekawa jaki serial Ci odpowiada ? Jest wg. taki ?

ocenił(a) serial na 1
niemampojecia_asp

Polski serial raczej nie a już na pewno nie z tych nowych robionych na biegu i na sztuke.

ocenił(a) serial na 9
wojteksiwy757

a zagraniczny ?

niemampojecia_asp

Chyba już pisałem ale mogę powtórzyć.
Z obecnie produkowanych „taśmowo” seriali żaden nie spełnia kryteriów na nazwanie GO dobrym. Są to wyłącznie „produkcjonalne” kicze, produkowane w technice video, nie wyjdzie ujęcie nakręci się następne a te się skasuje. Trudno zresztą oczekiwać cudów od seriali które „lecą” po trzy odcinki w tygodniu przez 10 lat ale wszystkie Klany, M-jak miłość tandetne. Nawet rzadziej puszczane seriale takie jak „Na dobre i na złe” zmienił koncepcje pierwszych odcinków i irytują szalenie. „Młody” Opania jako lekarz wyrzuca z siebie bełkot którego nie rozumie. W tej ich rzeczywistości która zupełnie nie przystaje do „normalnej” rzeczywistości lekarze nie mogą spać po nocach martwiąc się losem pacjentów, kiedy w „realu” jesteśmy ciągle informowani że nie przyjęli kogoś do szpitala bo lekarzowi nie chciało się zejść na izbę przyjęć i pacjent zmarł. Może właśnie oglądał „Na dobre i na złe” i boki zrywał.
Albo weźmy nowszy serial „Ojciec Mateusz” w tym idealnym świecie przestępca już po popełnieniu przestępstwa niemal marzy o tym by być załapanym przez policję albo jeszcze lepiej samemu się zgłosić.
Niestety ale maszynowe produkowanie zabija.
Cenię „Glinę” która powstała o dziwo na taśmie filmowej i przy premierowej emisji gromadził ponad 3,5 miliona widzów. No ale Pasikowski to Pasikowski.

ocenił(a) serial na 9
zbiwis

No wiesz serial "Majka" przyciągał 3,9 miliona widzów, zresztą zgadzam sie że w Polsce jest dużo kiczowatych seriali " Na dobre i na złe", "pierwsza miłość " w której ostatnio zaczeły sie dziać dziwne rzeczy ; / ale serial " rodzinka pl " bbardzo mi sie podoba po prostu według mnie jest całkiem inny od tych pozostałych i to jest fajne : D

dziubek1991

Podłączam się, niedawno przypadkiem obejrzałem dwa odcinki i serial mnie bardzo zraził. Jedna wielka komercha. Oba odcinki były praktycznie reklamą "nowoczesnego, ciekawego, właściwego i wygodnego stylu życia". To reklama xboxa, to jakiejś gry to mebla, filmu i wszystkiego innego. Karolak dostał mandat 500 zł to wszyscy przejęci, a poza tym to wygląda jakby forsy mieli jak lodu. Nowe odpicowane auto, konsole, nowoczesne umeblowanie, duży dom w willowej dzielnicy z wyposażeniem jak w reklamie. Dlatego mówię, wg mnie to żenada: Karolak ma pokazać wzór ojca, Kożuchowska wzór matki a dzieciaki trójkę kochanych i wzorowych dzieci. Humor banalny, nic specjalnego co by mnie bawiło. Cały czas pokazana jest pseudowzorowa skomercjalizowana rodzina i jak nowocześnie sobie radzą w różnych sytuacjach. Serial chyba ma dowartościować niektórych widzów, którzy poddają się reżimowi pseudonowoczesnego stylu życia. Serial to jedna wielka reklama. Co do zamożności bohaterów w serialach/filmach to wg mnie nie ma to żadnego znaczenia i bez przesady, w moim mniemaniu panuje kompletna dowolność, ale to co zrobili twórcy tego serialu to już przesada. Z powyższymi się w większości zgadzam, z tym, że serial Kiepscy mi się podoba i wiele odcinków wg mnie jest naprawdę zabawnych i śmiesznych, a które dokładnie to już inna historia. Dziękuję za uwagę.

ocenił(a) serial na 9
MikolajCzerkawski

Boże o co wam wszystkim chodzi ? ;| bardzo jest mi przykro ale wpolsce i na świecie są takie bogate rodziny jak w rodzince pl co w tym dziwnego i złego ? zazdrościcie im ?

ocenił(a) serial na 5
niemampojecia_asp

Po obejrzeniu tego serialu 10 letni dzieciak pomyśli że tak jak w serialu jest w każdej polskiej rodzinie i zacznie się drzeć że chce kieszonkowe za pościelenie łóżka. (jak to było w rodzince pl). Zresztą ja sam w mojej klasie widzę takie coś-ktoś szpanuje że właśnie dostał 300 zł kieszonkowego i idzie kupić 4 tigery po czym wypija je na przerwie. Tak samo ma chyba ten średni dzieciak z serialu. Albo jeszcze jeden przykład z realu:koleś na dzień chłopaka dostaje od matki pieniądze i worek słodyczy. Kiedyś jak byłem młodszy, miałem uczucie zazdrości, teraz podziwiam skalę idiotyzmu. Chyba najlepszym jeszcze emitowanym w Polsce serialem są właśnie Kiepscy. Wszystkie seriale o romantycznej parze typu szef i pracownica są ściągane po max 2,3 latach. (może nie wszystkie ale większość), a kiepscy-serial satyryczny o polskiej niezamożnej rodzinie, był emitowany jak ja jeszcze w kołysce spałem :). Niestety tyle czasu są też emitowane różnego typu klany, pierwsze,drugie,trzecie miłości itp. (choć nie tylko) Gliny nie oglądałem, ale jeśli reżyserem jest Pasikowski-musi to być coś lepszego.
Przykładowo:
Brzydula 2008-2009
Dwie strony medalu 2007
Majka 2010
Pensjonat pod różą 2004-2006
Niestety:
M jak miłość 2000-
Klan 1997-
Na dobre i na złe 1999-
Na wspólnej 2003-
Złotopolscy 1997-2010
i od cholery innych
Seriale które cenię:
Kiepscy 1999-
Rodzina zastępcza 1999-2004
Rodzina zastępcza plus 2004-2009
Sąsiedzi 2003-2008 (choć tutaj wiele osób ocenia negatywnie-jak dla mnie niezły serial)
I kto tu rządzi 2007-2008 (zajebisty serial, bardzo negatywnie oceniany) może przez foremniak
Kasia i Tomek 2002-2003 (tutaj chyba pomysły się skończyły)
Miodowe lata 1998-2003
Miodowe Lata druga część (2004) Kiedyś nie trawiłem, teraz wydaje mi się nawet nie takie złe)
Jestem otwarty na dyskusje :)

Saichan

Raczej nie doceniasz inteligencji ludzi. Każdy wie, że tak nie żyje większość ale większość woli patrzeć jak żyją ci którym się powiodło.
Ciekawostka z USA o której kiedyś przeczytałem.
W skrócie chodziło o preferencje co do seriali w rozbiciu „rasowym” dla „białych” i „czarnych” i okazało się że biali mieszkańcy wybierali filmy w których grali biali aktorzy a czarni wybierali seriale w których oczywiście czarnoskórzy.
Wyjątkiem był serial pt. „Bill Cosby Show” http://www.filmweb.pl/serial/Bill+Cosby+Show-1984-88364
Który został wskazany przez obie grupy za serial „białych”

dziubek1991

a ja się nie zgadzam
mi się podoba- lekka rozrywka, są śmieszne sceny; Fajnie pokazuje życie kury domowej, która ma problem z nauczeniem dzieciaków pomagania w domu. Po obejrzeniu 1 odcinka pomyślałam sobie "Jak bym widziała własny dom i walkę z bratem i tatą o to, żeby coś w domu zrobili... Karolak jest znośny, Kożuchowska bardzo dobra i dzieciaki fajne szczególnie najmłodszy- cudny :P
A co do waszego argumentu w kwestii zamożności- wiecie są w Polsce ludzie, którzy tak żyją i nie jest ich wcale tak mało..... W Almie sama widziałam, jak dużo ludzi tam kupuje.... Poza tym wydaje mi się, że ludzie chcą oglądać w TV o ton lepsze życie niż własne...

ocenił(a) serial na 5
pixi222

Owszem, są ludzie którzy tak żyją, ale po obejrzeniu polskich seriali można pomyśleć że 95 % ludzi ma zarobki jak w Luksemburgu

ocenił(a) serial na 1
dziubek1991

zgadzam sie w 100%!!! serial załosny i moge powiedziec to wszystko co ty. jeszcze jak słysze kupiche na początku mdlli mnie...

dziubek1991

Serial żenada. Wszystko takie sztuczne i infantylne.