Często czytam w pojedynczych komentarzach, że to jest zmyślone, to nie realne, no to zbierzmy
wszystko w kupę. Co jest w Rodzinka.pl czego nie ma w typowej polskiej rodzinnie?
Przede wszystkim trzeba wziąć pod uwagę, jaką rolę ma pełnić ten serial i na jakiej licencji jest on zrobiony.
To nie jest Pitbull, Oficer czy Glina, gdzie widz ma zastanowić się nad syfem, który go otacza i zakończyć oglądanie z emocjonalnym dołem i jednoczesnym pragnieniem dowiedzenia się, co będzie dalej. Nie.
Rodzinka.pl to taki rozweselacz - odpalasz TV, o! leci Rodzinka, i oglądasz jednym okiem surfując po sieci lub robiąc inne rzeczy - odcinek się kończy i git, fajnie było, oby do następnego razu.
Z wątków unijnych dostrzegłem tylko jeden (nie oglądam regularnie):
rodzinka Boskich (to zapamiętałem:)) była na wycieczce, gdzie Boska nie mogła wyjść z zachwytu nad odrestaurowanym zameczkiem a Boski z powagą mówił "Unia. Unia!"
Spytam kolokwialnie - ch*u*j mi z tego, że zamek? A kryzys? Zadłużenie Grecji, Irlandii i Hiszpanii? Nieruchomości lecące na łeb, na szyję? Bezrobocie wy*je*ba*ne w kosmos? Ale oczywiście - to Rodzinka.pyly tutaj takich spraw się nie porusza i moim zdaniem słusznie, bo jak nawinał Włodi "sam wiesz jak jest" a gdybyśmy mieli to jeszcze oglądać w serialach komediowych, to skoczylibyśmy sobie do oczu prędzej niż myślicie :)
Z takich błahostek, które wskazać mogę za niereealne to np. full make-up aktoreczek w każdej scenie. Rozumiem, produkcja ma swoje prawa itd, no ale bicz pils, w moim domu panie jakoś nie poganiają 24h w takim makijażu, jakby dopiero co wróciły z gali rozdania Orłów:D Trochę więcej naturalności nie zaszkodziłoby serialowi :)
Odwiedziny dziadków też są niezłe - nie dość że częste jak cholera to dodatkowo odstawieni takl, jakby po drodze zachaczyli o filharmonię :)
I ostatnia rzecz, która moim zdaniem jest w 100% nierealna :D Zauważyliście, w jakich ciuchach chodzą po domu młodzi Boscy? Wiem, wiem, product placement, sponsorzy i hajs się musi zgadzać, ale dzieciaki na ogół poganiają w koszulach z kołnieżykiem, lub ciuchach typu 79TH i innych markach dla gówniarzy - jakoś nie zauważyłem, by którykolwiek z bohaterów chodził po domu w wygodnym, spranym i rozciągniętym podkoszulku, nosząc na du*pie wysłużone, nie markowe (o zgrozo!) dresy, z dumą klapiąc Kubotami o parkiet :D a zapewniam, że tak się nosi 99% NORMALNYCH ludzi, gdy siedzą w domowych pieleszach :]
Pozdor na prosto, WOW! :)
Tak mnie krytykujesz za moje postawy, a tu ślesz propsy i nie widzisz nic dziwnego, że te dzieciaki też nie pracują i są utrzymywane przez rodziców #hipokryzja
Jakie propsy? Bo pożegnałem się Pozdro na prosto? Bicz pliz! :)
Już ci tłumaczyłem, polskawiejska - nie mam co krytykować innych użytkowników za to, że mają słekowe nicki itp, ty dosatałeś na pi*zdę za swoje poglądy o biedakach, ludziach z zawodówek a nawet za to, że cisnąłeś po ludziach niepełnosprawnych (!!!) - jakim człowiekiem trzeba być, żeby robić coś takiego?
" a nawet za to, że cisnąłeś po ludziach niepełnosprawnych" - nie kłam
Nie chodziło mi o nexylevel96 tylko o dzieciaków z rodzinki
polskiwallstreet
2 sty 21:50
A tak to se pisz do swoich niepełnosprawnych kolegów bo z takim lamusem to tylko tacy mogą sie kolegować
w odpowiedzi na post: Einshaew
z Forum Blokersów, z twojego wątku "Przeciętny"
i gdzie propsowłem dzieciaki z Rodzinki w poprzednim poście? W którym zdaniu?
Hahahha coś ci się pomyliło, zresztą jakbym miał wymieniać twoje wyzwiska to moje przy nich byłyby kulturalną wymianą zdań.
http://www.filmweb.pl/film/Blokersi-2001-31400/discussion/Przeci%C4%99tny,219009 2?page=3
i po co się szczeniacko wypierasz swoich własnych słów?
A co do moich wyzwisk na ciebie i twoich starych to wierz mi, że są w 100% zasłużone - gardzę takimi leszczami, którzy sądzą że są panami świata tylko z powodu bogatych starych, którzy ustawią ich w życiu i mają z tego powodu mega dumę i lans.
Wystarczy ci to co masz? A co masz? Mamusię i tatusia i dostęp do ich kasy? To wszystko, co ma polskawiejska?
Zrobiłeś chociaż jakikolwiek ruch, by samemu na siebie zarabiać? Masz chociaż NIP, frajerze?
Wuwunio jest jeszcze większym oldsulem niż green granade, który swoim "stylem" to pre-oldsul :]
Ech, ależ ty jesteś zje*ba*ny, polskawiejska
https://www.youtube.com/watch?v=-364Tq7Hkq0
Dzięki słuchaniu takich produkcji nie jestem takim zje*bem jak ty, dzieciaku.
I co? Że niby słeeeeeeek hajs i lans :)? Ty wiesz, w jakich okolicznościach Tede nagrywał takie kawaliny :D?
Zajebista płytka z 2004, stoi na półce. Ty pewnie masz hasztag jolo digital weryszyn fól hade za hajz starych?
Dopiero teraz odkryłeś Smarka? :D
Ja pier*do*lę, po co ci media społecznościowe, skoro nie umiesz z nich korzystać :D Nowopoznany Smarki Smark :D:D
Dobre! Naprawdę DOBRE :)
A słucham sobie teraz podziemia polskiego.
W USA nic ciekawego na razie nie ma, podobnie jak w polskim mainstreamie to słucham Smarka.
to znudziło ci się już słuchanie jak dżastin wyje "lalaalalalalalalipop"?
Swoją drogą, to jesteście do siebie podobni :D Z tą różnicą, że dzieciak zapier*da*la i zarabia miliony, a ty wozisz się kasą starego :D
heh, pytam ile to bilion dziewiętnastolatka, który do niedawna myślał, że 2500 to w Polsce minimalna płaca :D Pora umierać! :D
Z 3 kolegami w jakimś małym mieszkanku i z niego mam brać przykład, bitch please.
Tak, lepiej zacząć od loftu z basenem pełnym szampana i panienek i żeby do szkoły lecieć prywatnym helikopterem - wszystko za haaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjzzzzzzzzzzzz $$$$$$$$$$$$$$$$$taaaaaaarrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyychhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! :D
Jak dla mnie, to w tym serialu są dwie rzeczy, które moim zdaniem nie są normalne. Po 1: Jak ktoś gdzieś tu wspominał, ubiór bohaterów (w szczególności Natalii). No sorry, ale ja sobie nie wyobrażam, że wracam z roboty po 8 czy więcej godzinach, ubrana w jakieś garsonki, kiecki, obcisłe spode czy inne wyjściowe łaszki i potem przez resztę dnia chodzę w tym samym po domu. Kto normalny sprząta, gotuje i wykonuje inne domowe prace w żakiecie, butach na obcasie i apaszce plączącej się gdzieś wokół głowy? Pierwsze co robię jak wracam do domu, to się przebieram w coś wygodnego. po 2: Posiłki. Konkretnie kolacje. Oświećcie mnie, bo może to ja jestem jakaś inna i na kolację jadam kanapki, abo jakaś jajecznice czy tego typu rzeczy. Czy ktoś z tutaj obecnych jada na kolację pieczeń cielęcą w sosie beszamelowym i z zapiekanką ziemniaczaną do tego? Akurat ta potrawa mi zapadła w pamięć, ale pojawia się też spagetti, jakieś zapiekanki makaronowe itd. Rozumiem, że od święta, czy jak goście są, to można zjeść czasami taką większą kolację, ale żeby codziennie?!
Zagraniczny format rządzi się swoimi prawami :)
Ktoś na forum zauważył, że nasze odcinki mocno pokrywją się z oryginałem - te same sytuacje, dialogi i pojawianie się nowych bohaterów.
Rodzinkę.pl traktuję jako bajeczkę, bo nie ma co ukrywać, w Polsce żyją ludzie z pieniędzmi, ale nie wydaje mi się, żeby ich życie było tak cukierkowe i bezproblemowe jak Boskich :]
1. Wystawne śniadania z zastawionym całym stołem. Kto ma rano czas, żeby przygotowywać coś takiego?
2. Wożenie tych dzieciaków na wszelkie dodatkowe zajęcia, itp. Nie mają tam autobusów?
3. To, jak są ubrani.
4. Chcą czipsa, wywalają pół paczki na podłogę i idą dalej. Nawet w oborze nie ma takiego syfu.
5. Babcia nigdy nie pracowała, ale taka światowa, pro; a z drugiej strony nie rozumie, że Natalia w pracy może nie mieć czasu na gadanie o emotkach w smsach przez telefon.
6. Uprawiają seks przy otwartych drzwiach, gdy dzieci są w domu.
7. Ludwik pracuje w domu, a nawet nie może zostać z chorym dzieckiem, gdy Natalia ma ważne spotkanie. Za to uważa, że powinna wziąć wolne.
8. Natalia sama w domu wszystko robi, ci 4 gnojkowie nawet dupy nie ruszą (synowie+maż).
Really?
Masz zamiar porównywać serial (fikcję, stworzoną by zadowolić widza w tym wypadku dostarczyć mu humoru) do tego co jest w realu?
Może zaczniemy patrzeć na każdy film "a damy mu 4/10 bo przecież to było nierealne, kto by tak zrobił w realu" bla bla bla....
TO JEST film, fikcja, odchłań przygotowana by wciągnąć widza w świat fajny, kolorowych, humorzasty i bez Tuska:D