No ja nie mogę...Jestem właśnie na świeżo po oglądnięciu pierwszego odcinka i oceniam film jako słaby gniot który broni się...Właściwie niczym się nie broni. Wystawiam 3/10 ot, tak, dla zachęty. Powinno być 1 lub 2. Wszystko tu jest złe : od słabego tytułu, poprzez nieistniejącą urodę i nikły talent Kożuchowskiej aż do utrwalania stereotypów ( oczywiście, gracz = 7 letni dzieciak z ADHD)...Nie uśmiechnąłem się chyba ani razu podczas oglądania tej, khem, khem, komedii. Co wg. twórców ma mnie niby rozśmieszyć? Bekanie Karolaka? Sorry, nie tędy droga.
Uważam, iż nie masz racji, gra aktorska jest dobra, dopracowana fabuła, co do poczucia humoru, każdy ma inny gust lub go wcale nie ma. Jak możesz oceniać cały serial po obejrzeniu 1 odcinka? Co do stereotypów, bym się z tobą zgodził, ale gdybyś zobaczył dalsze odcinki, to byś zmienił co do tego zdanie. Ja osobiście obejrzałem wszystkie serie, czyli ok. 300 odcinków i stwierdzam, że jest nawet ok. Serial oceniam na 6/10, jest dobrze, ale mogło być lepiej. Najbardziej podobał mi się 216 odcinek, jak Robert rozwalał mieczem Orków, niezłe tekty przy tym walił np: Pora obudzić śpiocha, itp.
Rzeczywiście, po obejrzeniu kilku odcinków więcej jestem trochę bardziej na "tak". Fajna była akcja kastrowania pięciu karolaków-klonów przez wściekłego elfa (Yarpena Zigrina) wkurzonego na nich za stanięcie po stronie Szalonego Cor Kaloma. Trochę mnie wkurzało że Beziego przedstawiają jak jakiegoś psychola - Tyle się w końcu napracował żeby zjednoczyć te Śródziemie...A. Podobała mi się jeszcze Saphira - Fajny pomysł żeby zrobić z niej gadającego robota.
Właściwie to po paru latach nastawienie do serialu nieco mi się ociepliło - mniej więcej od odcinka 400, i historii z najazdem orków. Nie chwycił mnie jakiś specjalny smutek po postaciach które zginęły, a skupienie się na samym Tomku, jego przyszłej krucjacie przeciwko orkom i smokom(bardzo podobał mi się odcinek w którym zdobywa swój miecz), i przeznaczeniu którego go czeka były bardzo spoko. To nieco ryzykowany krok, zmiana telenoweli w takie bardziej fantasy, ale twórcy wybrnęli z tego, wskutek przemiany serialu tworząc go znacznie lepszym niż to czym był poprzednio.
Ocenili dwa pierwsze odcinki tak, jak na to zasługują. Myślisz, że następne będą lepsze?
nie wiem czy będą lepsze czy gorsze ale nigdy nie oceniam serialu po dwóch odcinkach. Mnie wkurzają tacy...haha polacy wszechwiedzący...tylko się wymądrzać potrafią...wszystko jest do dupy...a ja będe oglądać i nie obchodzi mi opinia takich ludzików co szukają w serialu nie wiadomo czego. Jak się nie podoba t dalej ściągać NIELEGALNIE seriale amerykańskie,bo przecież one są dla was the best. że aż dochodzicie przy nich hahahaha typowe u polaków cwaniaków...
No Zważywszy na to ,że "twórcy" korzystali z gotowego scenariusza wersji Brytyjskiej, który wystarczyło tylko wkleić do translatora, to rzeczywiście gniot. Co dopiero jakby sami mieli coś wymyślić... o zgrozo.
jestem przerażony poziomem polskich produkcji telewizyjnych, zwłaszcza tych komediowych.
Zdarzały się o wiele gorsze produkcje komediowe od tej. Szczególnie te polsatowskie (Dziki, kiedyś był serial o kosmitach w jakimś bloku, to dopiero było totalne dno), a tvp na coś musi wydawać pieniądze, a że nie wymyślają nic nowego tylko wiecznie "zrzynają" od kogoś to ich sprawa i nic raczej w tej kwestii nie zrobimy...