PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113173
5,1 17 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Czytam sobie komentarze i... kurczę, czy wy nie za dużo wymagacie? Serial jest śmieszny, z dobrą obsadą i - tu kontrowersyjna opinia, ale takie jest moje subiektywne zdanie - całkiem życiowy. Mówicie, że opowiada o super-bogatych ludziach, ale błagam... gdzie tu jest pokazane super-bogactwo? Fakt, że mieszkają w domu, a nie na blokowisku? No, błagam... Jak na polską telewizję, powiedziałabym, że jeden z lepszych seriali tego sezonu!

+kojarzy mi się trochę z pierwszym sezonem "Kasi i Tomka", też macie takie odczucia? (chodzi mi o drugi sezon r.pl, pierwszego nie miałam okazji oglądać)

ocenił(a) serial na 5
zuzka_9

Nie, nie mam takich odczuć. Tam się nikt nie wydzierał. Znajdowali bardziej wysublimowane sposoby na rozwiązanie problemów. Skrytykuje ten serial praktycznie każdy, kto był fanem serialu Licencja na wychowanie. Po necie krążył swego czasu filmik o "skajpaju". Niektórych on śmieszył. Mnie totalnie zniesmaczył :(

zuzka_9

Jeżeli dla ciebie „życiową” sytuacją jest pozostawienie przez najstarszą „latoroś” w toalecie tego „ciężkiego” i oświadczenie, że z przyczyn ekologicznych nie będzie spuszczał wody to gratuluje.
Jak dla mnie jest to przykład prymitywizmu autorów.
Nie wiem co to jest Kasia i Tomek.
Jeżeli idzie zaś o seriale rodzinę z dziećmi to chyba niedoścignięty pierwowzór trzeba uznać Cudowne lata http://www.filmweb.pl/Cudowne.Lata
i jeżeli taka „Rodzina zastępcza” odrobinę się do niego zbliżyła to „Rodzinka.pl” dzieli całe lata kosmiczne.

ocenił(a) serial na 5
zbiwis

Gdyby to co opisałeś było np. w Kiepskich to bym się nie zdziwił-tam wszystko jest oparte na absurdach
Ale producenci rodzinki pl myślą że to normalne-i w tym sęk

zuzka_9

100% racji. Serial ŻYCIOWY. Ludzie! Każdy z nas kiedyś "kombinował", czy nie wracał na czas do domu, kłócił się itp. I to nadaje atmosferę.

Wiem, że zaraz pojawi się pod moim komentarzem masa spamu w stylu "A ty jesteś głupi ten serial jest dla debili " itp.
Chociaż akurat ludzi w tym temacie, którzy krytytkują ten serial muszę pochwalić. Nikt nie zachowuje się "nieodpowiednio".
JESZCZE zachowują się normalnie. A to, że na Filmwebie jest atak trolli, którzy BULWERSUJĄ się o taki zwyczajny serial (przez co można wywnioskować, że ich wiek wynosi 12-16 lat) i robią nie wiadomo jaką aferę. Pozdrawiam!

ferrari4

Przyjmuję, że może ci się podobać ten film ale proszę przyjmij również, że mnie (jak i innym) on się bardzo ale to bardzo nie podoba.

Jest to forum filmowe i dział poświęcony temu serialowi i każdy może więc przedstawić swoją opinie tak samo pozytywną jak i negatywną do puki nie łamie i regulaminu forum. Tak więc użycie określenia „atak trolli” które jako określenie pejoratywne i nie powinno mieć miejsca.

I na marginesie mam więcej niż 12 – 16 lat

Nie jest to „zwyczajny serial” pomijając kwestie czy to mądry czy głupi jest prowokujący i taki cek właśnie osiągnął ponieważ sprowokował dyskusje na jego temat na jaką tak naprawdę nie zasłużył.

zbiwis

Oczywiście że przyjmuję. Akurat w tym temacie nie zauważyłem tego zachowania, w sumie powinienem to gdzie indziej napisać. Jednak w wielu innych tematach "atak trolli" - wydaje mi się, że jest słusznym określeniem. ;)