W dzisiejszym odcinku Ludwik i Natalia mówili,że 18 lat temu wprowadzili się do tego domu,a rok później urodził się Tomek.Więc oznacza to,że ma 17 lat.Zresztą dziadek powiedział,że ma tyle samo lat co on tylko trzeba odwrócic liczby(81 raczej nie ma).Więc dlaczego Tomek w tym samym odcinku szykuje się na studniówkę a kilka odcinków wcześniej robi prawko.Dodatkowo chyba tydzień temu Natalia powiedziała,że on ma 16 lat.
Więc niech się w końcu zdecydują co do jego wieku.Po za tym 3 seria jest fatalna.1 i 2 przyjemnie się oglądało,a teraz wszystko jest jakieś takie sztuczne.Najgorsza jest ta dziewczyna Tomka.O ile kiedyś nic do niej nie miałem,to teraz nie mogę jej znieśc.Tak w
ogóle to czemu ona całymi dniami u nich przesiaduje?Własnego domu nie ma?Jedyną zabawna postacią teraz jest tylko Kuba.
z wiekiem Tomka to nie wiem, bo się w to nie wczuwam, ale faktycznie są tam jakieś rozbieżności, mnie natomiast bardziej zdziwiło, że wprowadzili się do tego domu a rok później urodził się najstarszy syn, pamiętam bowiem odcinek w którym rodzice opowiadali Kacperkowi, że przez jego ciągłe choroby tata zrezygnował z pracy, a oni zmuszeni byli wziąć kredyt i kupić nowy dom
Jest bardzo dużo nieścisłości co do wieku chłopaków. Bodajże w 1 serii było, że Kacper miał 9, Kuba 12, Tomek 15. Czyli pomiedzy każdym 3 lata różnicy. Niby czas upłynął, pomiedzy 2 a 3 serią, a Kacper teraz ma 8 (było mówione przez Kożuchowską w którymś z odcinków), Kuba ma 15 (w odc. 63 powiedział, że pomiędzy nim a Tomkiem jest 2 lata różnicy), a Tomek raz ma 16, 17, a raz 18, bo niby zrobił prawko, szykuje się na studniówkę, ale alkoholu pić nie może (widać to w 1 albo 2 odc. 3 serii). Rozumiem jakieś nieścisłości co do pogody, ale żeby scenarzysta nie potrafił po prostu trzymać się informacji co do wieku dzieci ustalonych w 1 serii? To chyba nie jest takie trudne. Wielki minus za to dla serialu.