I to mnie przeraża.
Mam tylko cichą nadzieje, że w ostatnim odcinku w ich chałupę robinie jakiś meteor i się skończy bo trzeciej części nie zdzierżę.
To byłaby kara niewspółmierna do żadnego przewinienia.
Pewnie, że nie muszę TEGO oglądać. Chodzi jednak oto, że na to coś wydaje się publiczne pieniądze, telewizja publiczna ma mieć misję. A jaką „misyjność” mają oba seriale.
Takie filmy które wymagają od widza intelektu, zmuszającego do odrobiny pomyślenia zanim przyjemnie grymas ust uchodzący za uśmiech. W tym „filmiku” tego nie ma.
Sytuacja I
Najstarszy chłopak (lat 15) wykonał potrzebę fizjologiczną (dużą, ciężką) nie spuścił jednaka wody z jej braku (woda była) akcja odcinka rozrasta do problemu:
- czy należy spuścić wodę?
- czy ma tego dokonać sprawca czynu?
- Jeśli nie sprawca to kto i dlaczego za jaką cenę.
Jeżeli w przedstawionym problemie widzisz misję Polskiej Telewizji Publicznej gratuję
Jeżeli „rozbawił ciebie” ten fragmencik to jednak współczuję
Telewizja PUBLICZNA (to należy podkreślić) musi dopasować się do szerszej publiczności, nie tylko widzów którzy oczekują od wieczornego seansu filmów wymagających skupienia, poświęcenia całej uwagi akcji. Niekiedy widz ma ochotę usiąść o obejrzeć "coś" co sprawi że na jego twarzy pojawi się uśmiech. Moim zdaniem ten serial spełnia to zadanie. Więc "misja" polskiej Telewizji jest spełniona.
dokładnie tak jak mówisz to jest typowy serial żeby widz siadając wieczorem przed tv mógł się wyluzować przy luzackim serialu a zresztą jak ten serial był by słaby i nie śmieszny nie miał by średniej 7,3 czyli dobra wielu ludziom się ten typu humor podoba serial ma w sobie po prostu to coś co przyciąga przed tv do oglądania i wole taki serial niż jakąś głupkowatą kom.na polsacie!
Szczerze współczuję jeżeli widzisz w TYM jakąś misję.
Nie chodzi mi by misyjność polegała na puszczaniu wyłącznie filmów Federica Felliniego
http://www.filmweb.pl/person/Federico+Fellini-31760
czy też Ingmara Bergmana http://www.filmweb.pl/person/Ingmar.Bergman
może być i coś „luźniejszego” bez przesady bez obrażania inteligencji średnio rozwiniętych osób. Chyba, że owa średnia upadła tak nisko. Serial ten sięgną dna i w nim pozostał a aktorzy powinni się wstydzić, że mieli z nim coś wspólnego no ale „Pecunia non olet.”*
* Pieniądze nie śmierdzą.
Człowieku wyluzuj. To,że Ty nie potrafisz wyluzować się przy głupkowatym serialu to już Twoja sprawa. Czego Ty oczekujesz od polskiej telewizji ? Dobrego filmu ? Dobrego serialu ?? Jak tak to życzę wytrwałości w oczekiwaniu. Mnie osobiście serial się podoba. Można się przy nim odstresować i pośmiać. A Ty nie wywyższaj się nad wszystkich ludzi swoją "inteligencją",bo Cię jeszcze owa średnia inteligencja w dupę kopie ...