Ja się pytam ,o czym ?,o jakiejś rodzince ,niby typowej .Pokazują tam losy rodziny Boskich ,ale co dalej? Wszyscy mają firmowe ubrania ,chata wystawiona ,dzieci sobie nic nie robią ,Natalia też siedzi w domu ,jeżdżą sobie na wakacje .Ciekawe za co? Nie jest to film obyczajowy lecz komedia.Humor jaki jest tam pokazany jest na na najniższym poziomie.Serial jest bardzo denerwujący ,szczególnie dla ludzi którzy nie lubią tego typu pierdoł.Nie ma tam jednolitej fabuły w odcinku lecz powycinane sceny ,które nie mają nic wspólnego ze sobą a mimo to mają jeden tytuł ;) Hehe. Życie jakie prowadzą Boscy jest nie realne ,żyją jak królowie i nic nie robią.Ten cały Karolak to se siedzi pije piwo z kolegą ,pieprzą głupoty.Natalia ciągle się drze na wszystkich.Nie mówię już o dzieciach którzy nic się nie uczą ,leżą ,jeżdzą na imprezy. Wogóle ten serial jest do kitu, wiem że mnie skrytykujecie ale powiem że dla zwykłych ludzi którzy nie mają luksusów to jak sie patrzy na to to się żygać chce. Nie wiem skąd taka wysoka ocena.Pewnie bezguścia oceniają . To tylko moje zdanie!
po prostu nie jest to serial na polskie realia, a że pomysł zagraniczny to od razu widać że odstaje od naszych realiów.
Oczywiście są też i takie rodziny w Polsce ("Wszyscy mają firmowe ubrania ,chata wystawiona ,dzieci sobie nic nie robią ,Natalia też siedzi w domu ,jeżdżą sobie na wakacje") tylko jaki to jest odsetek?
Rodzinka pl- jeśli tytuł ma odzwierciedlać polską rodzinę to z pewnością tak nie jest!! Wspomniany status rodziny Boskich pozostawia wiele do życzenia,mnie jednak bardziej denerwuje sam scenariusz: rozmowy z dziećmi niejednokrotnie na bardzo niskim poziomie,jeszcze gorsze zachowanie chłopców na które rodzice w ogóle nie reagują,typu koktajl rozbryzgujący się po całej kuchni-zero reakcji na ich złe zachowania, a było ich mnóstwo!! Postawa typu: zamykanie drzwi samochodu przez najstarszego syna w chwili kiedy widzi że matka również wysiada- takich niewychowawczych sytuacji jest cała masa w tym serialu. Może i nic by się nie stało gdyby serial ten był puszczany o 24 i skierowany do rodziców aby pokazać mocno przerysowaną polską rodzinę,natomiast nie dość że posiada tytuł: rodzinka PL to jeszcze ogląda go mnóstwo dzieci i myśli że tak być powinno. Komedia?? nie wiem z czego tu się śmiać-powinniśmy raczej płakać że ludzie wykształceni, na poziomie,tzw polska inteligencja tak właśnie wygląda!! Mnie ten serial mocno irytuje i nie potrafię patrzeć jak najstarszy syn rozmawia z ojcem tonem mocno niewłaściwym,pomijam nogi w butach na stole,bekanie przy posiłku itd.Obrzydliwy,prostacki serial!!! Wypacza właściwy wizerunek polskiej rodziny i tym samym ogranicza widza.Taka kolorowa sieczka!!!