PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113042
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Obronca serialu

ocenił(a) serial na 6

Przeglądałem właśnie forum, i zastanowiłem się jakim cudem serial ma ocenę 7.5 skoro 90% opinani jest negatywna. Na początek poruszę problem reklam , i uważam że lepsze takie reklamy niż przerywanie serialu na 10 minut na normalne, mnie one nie rażą tak w oczy jak kamera robi zbliżenie na sok itd. 2 problem forumowiczów to to ze serial jest taki nierealny , ja sam urodziłem się w roku 1989 czyli wychowywałem się w latach 90 i początku 21 wieku , owszem moja rodzina tak nie wyglądała, ale nikt mi nie wmówi ze czasy się nie zmieniły , teraz moja rodzina bardziej przypomina już tą serialową, a to chyba o czymś świadczy , poza tym te wszystkie wpisy to podejrzewam od mężczyzn + 20 parę lat którzy się wychowywali w nie za bogatej rodzinie a teraz wylewają swoje żale. Sam mieszkam na przedmieściach i w około dużo pięknych domów, wiec po co takie gadanie o wszechobecnej biedzie? Poza tym serialowa rodzina Boskich nie jest rodziną ani biedną ale też nie bogatą , czy oni mieszkają w willi albo pięknym domu? Mieszkają w okolicy gdzie wszystkie domu są identyczne a to że ktoś ma gust żeby ładnie urządzić dom w środku gustownie nie znaczy że jest bogaczem , zresztą to typowo polskie Polacy stawiają piękny dom a w środku jest paskudny bo sami sie wzięli za urządzanie. Niektórzy twierdzą że serial ma opowiadać o typowej polskiej rodzinie, a ja sie zapytuje jaka jest typowa polska rodzina? Nie ma czegoś takiego są ludzie bogaci i biedni , dobrze dogadujący się ze sobą i źle nie da się tego zmiksować wiec serial opowiada o ''jakiejś rodzinie''

Ostatnia uwaga , wiele wpisów zauważyłem typu ze synowie boskich są zniewieściali , chyba ci ludzie dawno nie chodzili po dużym mieście jak wyglądają dzisiejsze nastolatki.
Przez ostatnich parę lat bardzo zmienił się model nastolatków i rodziny w Polsce, co w tym złego , ja nie siedzę i nie narzekam na to jakie teraz są czasy złe i pytam się które czasy były takie wspaniałe? średniowiecze gdzie za poglądy cie palili , może czasy wojny 1 i 2 gdzie panował mord i strach, a może lata przed wojną gdy było niewolnictwo? Czasem trzeba pomyśleć zanim coś się coś powie, napisze.

ocenił(a) serial na 3
marcinsss89

Mam 15 lat, czyli wiekowo jestem pomiędzy Kubą, a Tomkiem. I nie , moja rodzina, ani rodziny moich przyjaciół, czy znajomych nie są podobne do rodziny Boskich ( myśląc dłużej, pomyślałam tylko o jednej takiej rodzinie z rozpieszczonymi dziećmi, ale to raczej nie jest w takim stopniu jak w serialu... ). Ja i moi znajomi potrafimy szanować drugiego człowieka, a w szczególności własnych rodziców. Nie wyłudzamy od nich pieniędzy za nasze obowiązki. Owszem , czasami się nie chce ich wykonywać i sama przyznam, że matka za mną nie raz gania przez cały dzień bym posprzątała, ale nigdy się nie posunęłam do tego by brać za to pieniądze i to jeszcze nie małe jeśli chodzi o serial. Oczywiście warto zachować trochę luzu w życiu codziennym i również nie lubię życia w spinie, ale to co jest pokazywane w rodzince jest raczej żałosne niż śmieszne...

użytkownik usunięty
mania106

Zgadzam się z tobą w 99%, czyli oprócz jednego słowa, bo mam 14 lat.

użytkownik usunięty

Też się zgadzam, lecz mam 13 lat. Mi czasami rzeczywiście trzeba 2 razy zwrócić uwagę, ale nie każdego dnia... I ja sprzątam w pokoju ;P

użytkownik usunięty

Tu nie o samo sprzątanie chodzi, bo to jest pewnie problemem w co drugim polskim domu. Najważniejszy jest szacunek do rodziców, a ci chłopcy chyba o tym nie słyszeli. Rodzice na nich zarabiają, utrzymują ich, dają im na wszystkie zachcianki, robią wszystko co mogą, a oni, niewdzięczni, traktują matkę jak służącą, a ojca wyłącznie jak bankomat. Są rozpuszczeni, nieznośni i egoistyczni. Jakby to Halinka z ,,Kiepskich" powiedziała: ,,Od tego nieróbstwa to wam się w dupach poprzewracało". I tyle w temacie.

ocenił(a) serial na 6

sam taki byłem i wyrosłem na ludzi

użytkownik usunięty
marcinsss89

Naprawdę?! Za pościelenie łózka czy wyniesienie śmieci chciałeś za każdym razem 20 zł? Groziłeś ojcu, że jak nie kupi ci telewizora plazmowego to zaczniesz ćpać? Traktowałeś matkę jak służącą? Raczej wątpię...

ocenił(a) serial na 6

nie wyzwałeś nigdy swoich starych itp?

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 3

Ja również święta nie jestem, ale to co jest pokazane w serialu to niesamowite rozpieszczenie ( a może i niewychowanie ). Wydaje się, że oni nawet nie wiedzą , że to co robią jest negatywne. Dla nich to normalne. I to mnie przeraża.

użytkownik usunięty
mania106

Mnie też, bo scenarzyści naprawdę myślą, że tak jest w co drugim polskim domu i że ludziom się to podoba, a jest wręcz odwrotnie. Ten ,,serial" jedynie pokazuje jak nie wolno się zachowywać.