PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113037
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Mówicie, ze rodzinka pl jest głupawa, może i jest, bywa prostacka, ale nie oszukujmy się,
życie rodziny z trójką dorastających chłopaków to nie idylla. Mi to miejscami przypomina
moje rozmowy z rodzicami, też się buntowałam i odpowiadałam chamsko, zeby ich
zdenerwować, ale nie wyrosło ze mnie jakieś totalnie zepsute dziewcze. Dookoła
nastolatki zachodzące w ciążę i 16letnie chłopaki, które ćpają czasem i na śmierć, a wy
mówicie, ze tu jakąś propaganda chorego stylu życia. Rodzinka jest pokolorowana i
ładnie oprawiona, ale dialogi są jak najbardziej naturalne i chyba większość z nas
znajdzie w nim coś ze swojego życia. Fajnie, że powstał serial, który w 90% skupia się
na dzieciach, jest dużo dialogów pomiędzy nimi a nie tak jak w innych serialach "idź się
pobawić" i koniec sceny. Chłopaki mają swoje charakterki i to mi się podoba. Plus za
pokazanie normalnego małżeństwa ze stażem, bez rozwodów, panienek na boku i byłych
mężów jak to bywa w innych serialach, tak było w Licencji czy Ja to ma szczęście. Moze
też dlatego serial jest mi bliższy, bo sama wychowałam się w takiej rodzinie i romanse,
rozwody nie są mi tak bliskie. Narzekacie, ze w serialach typu M jak miłośc omawiają
nieżyciowe problemy typu "przespać się z tym czy z tym" i chodzą całymi dniami pijąc
kawkę zamiast do pracy. Tutaj jest inaczej, tu są właśnie problemy z życia codziennego
prozaiczne typu poprawa klasówki, posprzątanie domu czy udawanie jak to dzieci w tym
wieku mają w zwyczaju. Wolę słuchać o tym kto ma posprzątać łazienkę niż kolejny raz
przerabiać znane wszystkim tematy narkotykowe, które mi bliskie nie są. Zastanówcie
sie o co wam chodzi, bo niektórym chyba nigdy się nie dogodzi z serialami.