Czy nie wydaję się wam, że te dwa seriale są bardzo do siebie podobne i poruszają podobne tematyki? jestem ciekawa, który według was jest lepszy.
Moim zaniem zdecydowanie Licencja na wychowanie, bo jest on zdecydowanie zabawniejszy, jest tam lepszy humor. Poza tym licencja na wychowanie ma lepszych aktorów. A ta rodzinka.pl to porażka, film nudny i w ogóle nie śmieszny(tragiczny Karolak i Korzuchowska, role dzieci też nie najlepsze), po pierwszych kilku odcinkach wiem, że już na pewno do tego serialu nie wróce, bo to kolejna porażka TVP. Licencja na wychowanie 5/10
Rodzinka.pl 1/10
Moim zdaniem, Licencja jest nudna, oglądałam pierwszą serię i nie uśmiechnęłam się ani razu.... Marazm i stagnacja.... Natomiast jak będzie w Rodzince.pl trudno ocenić....
To trzeba było obejrzeć 2-gą serię. ;)
Właśnie zmusiłem się do obejrzenia kolejnego (po kilku wcześniejszych) odcinka Rodzinki... Nijakie to jest, mało śmieszne, a do tego irytująca Kożuchowska. Dzieciaki też bez rewelacji, a przynajmniej nijak ma się to do niektórych komentarzy, jakie to one wspaniałe. Poza tym jednopłciowe rodzeństwo daje małe pole manewru w kontekście zainteresowania widza w dłuższym okresie czasu.
Licencja jest lepsza...dużo lepsza! Tam jest fabuła, treść, akcja, humor, a rodzinka to tylko kilka,,śmiesznych" tekstów w kilku scenkach, bez większego związku i już.