PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113037
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Słabizna

ocenił(a) serial na 1

Typowy przykład propagandy sukcesu ekipy Tuska. Dlatego tak sobie Boscy żyją jak królowie.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 1

Mi Owsik niczym się nie naraził.

ocenił(a) serial na 10
Marik1234

Propagandy Tuska ! hmmm fajnie wiedzieć , ja żyje na takim poziomie a moje jak i rodziców poglądy na głowy polityczne jest zupełnie inny,

ocenił(a) serial na 1
filpoosek

No bo twoi rodzice rozkradli kraj jak Bolek na początku lat 90 tak jak i teraz Tusk z ekipą rozkrada kraj.

ocenił(a) serial na 10
Marik1234

Ty umiesz czytać ze zrozumieniem ? chyba nie ... To ,że niektórzy ludzie w tej Polsce są wykształceni i zajmuja wysokie stanowiska w pracy przy czym stać ich na taki stan życia jaki jest ukazany w serialu nie pozwala Ci na oskarżanie i obrażanie innych w Tym Mnie i moich rodziców . Zastanów się .... Internet pozwala na tego typu anonimową krytykę i obrazę tylko czy Twoje sumienie jest z tym zgodne? Jestem normalnym człowiekiem jak Ty , a za to że żyje w takich warunkach , jakie stwarzają moi rodzice Ty mnie i ich obrażasz. To paradoksalne bo Ci co cos maja to o Tym nie mówią , mam na mysli warunki i luksus mojego życie ,ale to było personalne i obraziłaś Mnie i Moich rodziców. Dlatego zastanów się ...

ocenił(a) serial na 1
filpoosek

A dlaczego normalni ludzie za swoją pracę uczciwą nie mogą wyżyć u nas, tylko tacy ynteligenci jak twoi rodzice co zmajstrowali cię ołówkiem.

ocenił(a) serial na 10
Marik1234

patrząc na Twoją wypowiedź ,sama kreślisz o sobie opinie człowieka prostego.Moi rodzice dorabiali sie od zera sami doszli do swojego sukcesu a z dziecmi czyli ze mna i dwojka braci zaczekali az beda mogli stworzyc im odpowiednke warunki. Nie moja juz wina ,ze cb splodzili nieodpowiedzialni ludzie. Twierdzisz ,ze ludzie ktorzy maja dom samochod i wyjezdzaja na wakacje sa złodzoejami? Troche płytki ten twoj swiatopoglad.

ocenił(a) serial na 1
filpoosek

U nas dorobienie się majątku od zera jest w ogóle niemożliwe.

ocenił(a) serial na 10
Marik1234

od zara ........ Pracujesz bieresz kredyt na dom spłacasa kredyt ,płodzisz dzieci i wszystko ok.trezba byc wykształconym anac 4 jezyki i zycie jest miłe. Wybacz ,ale ide jak pewnie mnie juz w myslach nazwałas ide poogladac snobistycanie rodzinke.pl poniewaz jest powtorka na tvp HD. Bywaj

ocenił(a) serial na 10
Marik1234

pokazałas sie juz od parteru ta wypowiedzia. Koncze juz ta dyskusje ponkiewaz i tqk nie jestes w stanie objac mojej rzeczywistosci .

ocenił(a) serial na 1
filpoosek

No to spadaj oglądać te propagandowe ścierwo Tusk jakim jest ten tasiemiec.

ocenił(a) serial na 8
Schizofrenik_XXI_wieku

nie sądziłem, że tutaj też można spotkać idiotów pokroju marika i schizofrenika. a jednak.

kubabiernacki

dobra wracaj do swojego rudego kolegi ahahha

Marik1234

Sory, ale dla mnie glupota jest mieszac serial komediowy z polityka.

ocenił(a) serial na 1
piotrek90007

A dlaczego Boscy żyją jak królowie? Bo Tusk nie chce serialu w którym prawdziwa rodzina żyje skromnie.

Marik1234

To jest tylko serial niema co mieszac do tego polityki.

ocenił(a) serial na 1
piotrek90007

Ależ jest co mieszać bo niewielu u nas może żyć tak jak ci Boscy. Chyba że są rządzącą klasą.

Marik1234

To jest tylko serial.

ocenił(a) serial na 1
piotrek90007

A jakoś Kiepscy żyją jak prawdziwi mieszkańcy Polski.

ocenił(a) serial na 2
Marik1234

"Świat według Kiepskich" jest rodzajem groteski i właśnie dlatego ma bawić, że jego bohaterowie stanowią parodię (której poziom może być różnie oceniany, ale to kwestia gustu) ludzi z niższych warstw społecznych.

ocenił(a) serial na 1
Shangguan

Ale odpowiedz mi dlaczego w większości polskich seriali (oprócz Kiepskich i PittBulla) bohaterowie żyją dostatnio, przecież niewielu u nas żyje godnie.

ocenił(a) serial na 2
Marik1234

Może nie "niewielu", ale na pewno odsetek ludzi ubogich jest w Polsce wyższy niż na zachodzie. Poniżej progu ubóstwa żyje ok 14-16% (nie pamietam dokładnie, ale na pewno więcej niż 10% i mniej niż 20%). Groteska, o której wspominałem, dotyczy przede wszystkim zachowań bohaterów (żebyśmy się dobrze rozumieli). A gdyby seriale pokazywały życie najuboższych ludzi, to prawdopodobnie po prostu kiepsko by się sprzedawały. Mało kto, bogaty, czy biedny, lubi na to patrzeć. Oczywiście produkcje o tej tematyce są potrzebne, ale istnieją i nie widzę powodu, aby nie mogło być innych. I nie warto doszukiwać się w takich produkcjach propagandy, bo w nich chodzi przede wszystkim o dochód, jaki osiągnie TVP, a nie kwestie ideologiczne.

ocenił(a) serial na 9
Marik1234

A od kiedy to seriale nie mogą przedstawiać rodzin żyjących dostatnio? Wolisz oglądać o rodzinach, które nie mają pieniędzy na nic? Uwierz mi, nie. A jeśli chcesz to pisz do reżysera, żeby boscy zbankrutowali, żeby serial był bardziej polski. A tak w ogóle to pomysł na serial jest francuski.

ocenił(a) serial na 1
aga113311

Bo we Francji można wyżyć za godziwe wynagrodzenie, moja droga. U nas w POlsce jest to niemożliwe(chyba że jest się złodziejem przy stołku).

ocenił(a) serial na 9
Marik1234

A no właśnie. Więc serial opowiada o bogatej rodzinie, bo świat jest oparty tam na francuskich realiach. Więc po co ta afera?

ocenił(a) serial na 1
aga113311

Bo zamiast zrobić coś własnego to zrzynamy od bogaczy z Zachodu.

użytkownik usunięty
Marik1234

bo to film

ocenił(a) serial na 1

Co z tego że film moja droga, skoro prawdziwi ludzie jak ja nie żyją jak oni z seriali. Oni powinni żyć skromnie bez Xboxa tylka z Play Station(oczywiście pierwsza odsłona konsoli). I powinni żreć produkty z Biedronki.

ocenił(a) serial na 10
Marik1234

Jesteś niereformowalna !!!!!!!!! Wybacz ,ale twoje retoryczne pytania aż mnie osłabiają , a przykład z konsolą .....dno dno dno !
Jeśli , aż tak Cie boli jaki model rodziny ukazują polskie seriale , co Mnie dziwi , ponieważ nic nadzwyczjanego Ci Boscy nie robią to zacznij ogladać seriale BBC "z larkrise do candelford ' tam ukazane jest zycie ne brystyjskich wiejskich terenach , moze tam się odnajdziesz !

ocenił(a) serial na 1
filpoosek

Ale dlaczego chce się w naszych serialach na siłę robić z prawdziwej Polskiej rodziny jakiś Nowobogackich?

użytkownik usunięty
Marik1234

nie przejmuj się tym, to tylko komedyjka żeby poprawić humor, a Nowobogaccy są szczęśliwi, mają głupie perypetie, które śmieszą. Wyobraź sobie, że jakby ukazali rodzinę, która ciągle narzeka na Tuska, to w końcu od razu by się skończył. Bo tego Donalda nikt nie cierpi.

ocenił(a) serial na 1

No bo u nas tylko tasiemce typu American Dream są lansowane.

ocenił(a) serial na 9

zgadzam sie ... to tylko komedyjka , a mnie osobiście bardzo rozwesela . Nie wiem po co te ideologiczne wywody ... durne komedie amerykańskie jak "Dziewczyna z sąsiedztwa " ? Ok , nikt nic im nie zarzuci na forum , choć jest obleśna , ale polska komedia ... jak juz nie ma się do czego przyczepić to porównuje się ją do "realiów" . :/

użytkownik usunięty
Marik1234

Wszystko musi mieć przecież podtekst Tuska -.- O nie, obiad mi się przypala, to przez Tuska. O nie, szklanka mi się stłukła- to przez Tuska. O nie, wygrałam 10 milionów, to nie przez Tuska.

ocenił(a) serial na 1
wioletaHP

Napisałem to co myślę o robieniu w serialach z Polaków jakiś Szwajcarów.

Marik1234

Jezu, teraz wiele serialów opowiada o biednych rodzinach które stać na wszystko, po prostu ten nie chce odstawać od tym amerykańskich i wg .

ocenił(a) serial na 1
wioletaHP

Nie wiem po kiego grzyba tak amerykanizować seriale i robić z nich "american dream".

Marik1234

Żeby się sprzedawały ;D

ocenił(a) serial na 1
wioletaHP

Wśród dojonego przez rząd plebsu.

ocenił(a) serial na 1
wioletaHP

Ja tak uważam. Tobie się ten szajs może podobać, mi nie ale zresztą odnośnie seriali nie ma faktów obiektywnych bowiem każdemu podoba się coś innego.

użytkownik usunięty
Marik1234

Jak to przeczytałam... o boże. Człowieku, wyraziłeś swoją opinię i trzeba było się zamknąć. Każdy lubi to co lubi. Ja osobiście lubię rodzinkę, jest to lekki serial, przyjemny i bez przesady.. jest wiele takich rodzin jak Boscy. Poza tym, to tylko serial. To, że np. wampiry nie istnieją znaczy, że nie można robić o nich serialu? Ludzie lubią oderwać się od swojego codziennego życia, obejrzeć coś co nie odzwierciedla ich świata. Jeśli tobie to nie pasuje, nikt nie trzyma Cię na siłę na tym forum.

ocenił(a) serial na 1

Chyba tylko takich co mają rodziców przy władzy. Nikt tak naprawdę nie ma majątków u nas uczciwie(co nie oznacza że w krajach Zachodu nie ma oszustów co stali się bogaci).

użytkownik usunięty
Marik1234

Ale jaki to majątek? Mają dom na kredyt, samochód na kredyt. Gdyby byli tacy bogaci to kupiliby go po prostu. Nie mieszkają w wielkiej willi. Wystarczy mieć rodzica lekarza by mieć taki dom, więc nie przesadzaj. To że w Twojej rodzinie tak nie ma, bo tak wywnioskowałam z Twoich wypowiedzi, nie oznacza, że inni mają tak samo. Jeśli człowiek się uczy, zdobywa pracę, pracuje na awanse to go stać.

użytkownik usunięty
Marik1234

Eee... tak w ogóle chcę Ci powiedzieć, że w jednym odcinku było wyraźnie pokazane, że i oni mają rzeczy po kimś, po kuzynach, po samych sobie. Jeśli masz kompleks niższości to się zamknij z łaski bożej bo źle się robi jak się czyta twoje wypowiedzi.

ocenił(a) serial na 9
wioletaHP

tak ... polska mentalność :/