PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113037
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Żeby w ogóle ocenić fenomen tego serialu, który panuje wśród dziewczyn(ek), wiek 13-
16 lat zmusiłem się do obejrzenia kilku odcinków. Serial jest cieniutki, najbardziej dziwi
mnie, że odcinki nie są spójne! Ok, rozumiem doskonale tworzenie odcinków w taki
sposób, że każdy epizod to inna historia jak to mamy do czynienia w większości seriali
komediowych jak "Kiepscy", "Miodowe Lata", "Bundy" itd., ALE w "Rodzince.pl" nawet
odcinki nie są spójne. To wygląda jak zlepek różnych scenek, które nie są sobą
powiązane.

I jeszcze znalazłem coś zajebistego w jednym z obejrzanych przeze mnie odcinków:

https://www.youtube.com/watch?v=pFbu1M2F9KY&feature=g-vrec

11:50 scenarzyści tak kopiowali tekst z jakiegoś amerykańskiego filmu, że nawet nie
raczyli zauważyć, że w Polsce egzamin na "prawko" jest od 18-tki :P

Także samo funkcjonowanie tej "rodzinki" mi się nie podoba, bo tutaj wszystko jest
strasznie nienaturalne, ale pokazywanie jakoby było normalne. W życiu nie czepiałbym
się rodziny Bundych, gdzie cała rodzina się nienawidzi, wszyscy śmierdzą itd, ponieważ
właśnie to jest tam wyśmiewane, a w "rodzince"? Łażą po chacie w butach, wyskakują
do rodziców z jakimiś pytaniami aż zbyt etapującymi seksem i to jest pokazaywane caly
czas jako normalność. Gimbusiary się tego naoglądają i potem pomyślą, że ze "starymi"
też tak trzeba gadać.

ocenił(a) serial na 7
el_Polaco

Nie wiem czemu budowa serialu oparta na scenkach niepowiązanych ze sobą to coś złego. Taką przyjęli konwencje i to się moim zdaniem sprawdza. Do ostatniego akapitu się nie odniosę, bo już mi się nie chce setny raz tłumaczyć tego samego, ale za to odniosę się do prawa jazdy:
http://www.prawko.com/index.php?id=prawko%20B1
Dziękuję, dobranoc. ;)

Aha, nie powiedziałbym też że króluje wśród 13-16 latków. Mam 22 lata i wszyscy moi znajomi to oglądają.

ocenił(a) serial na 2
Curt90

Wiem, że istnieje takie gówno jak B1, ale powiedz mi jaki procent 16-latków o tym POWAŻNIE myśli? Po prawdzie 16 lat miałem te 3 lata temu, spośród moich znajomych, bliższych i dalszych, tylko 2 osoby sobie to zrobiły, dopiero w wieku 18 lat 3/4 osób zaczęło chodzić na kursy prawa jazdy na B. Tak więc czy scenarzystom chodziło o B1 jak Ty sądzisz, czy też jest to dosyć żałosna wpadka, tak jak ja myślę to i tak dali dupy.

Chyba mało seriali znacie : D

ocenił(a) serial na 7
el_Polaco

Twoja teoria ma pewną lukę. Oryginalny scenariusz jest Francuski, a tam zasady dot. prawa jazdy są zbliżone do naszych, więc nie ma mowy o kopii scenariusza. Potrzebowali scen w których młody uczy się jeździć i mieli prawo je nakręcić zgodnie z warunkami panującymi w Polsce. Proste.

Są seriale i seriale. Jak mam ochotę na poważną opowieść w odcinkach to oglądam Filary Ziemi, Grę o tron czy co tam jeszcze. Rodzinka natomiast jest komediowym, lekkim serialikiem który oglądam kątem oka w sobotni wieczór nie przerywając pracy na komputerze.
Nie bardzo rozumiem skąd taka nagonka na ten serial. Rozumiem, że może się komuś nie podobać, ale nie rozumiem tej całej krucjaty wytoczonej przez niektórych. Swoją drogą słowo krucjata jest tutaj właściwe bo co najmniej połowa malkontentów to obrażeni świetoszkowie-katolicy, tym że rodzice mogą rozmawiać o seksie albo nawet go uprawiać.
Wg mnie serial spełnia swoją rolę czyli ŚMIESZY. Nic więcej się nie liczy.