PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}

Rodzinka.pl

2011 - 2020
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113030
5,5 15 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

dlatego daję 1 :)
To niedopuszczalne by taki gniot miał wyższą średnią od kultowego Świata według Bundych czy nawet naszego rodzimego Świata według Kiepskich.
Oceniają tak wysoko to "dzieło" chyba napalone nastolatki, które lecą na tego Musiała.
A morda Karolaka sprawia, że ten serial jest jeszcze gorszy.

tubisiowy_klem

zgadzam się

użytkownik usunięty
tubisiowy_klem

Już cię lubię chłopaku. Nareszcie ktoś, oprócz mnie, napisał szczerze o tym serialu. A to, że ma średnią wyższą niż większość polskich produkcji to kompletne nieporozumienie. Osobiście uważam ten serial za najgorszą polską produkcję. Nie mogę patrzeć na nikogo z tej piątki: obleśny przeklinający ojciec, rozwydrzona matka, zadufany w sobie królewicz, odrażający świntuch i mały rozpuszczony bachor. Jednym słowem patologia.

ocenił(a) serial na 6

Co się uśmiałam, to moje.

użytkownik usunięty
_Nikki

Aha.

tubisiowy_klem

Brawo, brawo, brawo!

Gorszego serialu nie widziałam dawno... Chociaż, może widziałam, ale nie miał on tylu widzów... O, zgrozo! Jak coś takiego może się podobać ludziom?!

Po pierwsze: rozpuszczone gnoje, które niczego nie szanują i nie znają innej wartości niż pieniądz...
Po drugie: nieznośna, rozkapryszona (wg mnie) i drąca na każdym kroku ryja, matka.
Po trzecie: totalny brak szacunku na linii rodzice-dzieci, dzieci-rodzice i dzieci-dzieci.
Po czwarte: KUMULACJA FRUSTRACYJNA: ich problemy. Np. finansowe - nie wiem, którzy rodzice z problemami fin. mają ogromny kłopot przed Mikołajkami "czy kupić dziecku 2 telewizory i 3 gry czy nowe PSP i 2 iPhony?"
Po piąte: każdego z nich trzeba by poduczyć w dziedzinie dyscypliny.

z wiocha.pl
lata 90. = rodzina telewizyjna: Świat wg Kiepskich - rodzina rzeczywista: ŚwgK
obecnie = r. telew. : rodzinka.pl - r.rzecz.: ŚwgK

Pozdrawiam. :)

użytkownik usunięty
elegance_inimaginable

Bardzo dobrze powiedziane.

Czytałam Twoje wypowiedzi i widzę, że mamy taki sam pogląd na temat tej - hm.. szumnie powiedziane - produkcji. :)

użytkownik usunięty
elegance_inimaginable

Uwierz, że nie tylko my, ale co druga osoba aktywna na forum tego pseudoserialu. ;p

użytkownik usunięty

Przyłaczę się do Was :-)
Już czytałam Wasze wypowiedzi, na innych tematach pod tą "komedyjką" i już chyba nic więcej nie dodam :-) Wszystko zostało przez Was wypowiedziane :-) Obejrzałam tylko parę docinków... I chyba więcej nie obejrzę,
Ale co gorsza teraz zdarza się na każdym kroku spotkać takiego Musiałka czy Bieberka... Współczuję tym dziewczynom, które nie znalazły normalnego faceta bez pedalskiej grzyweczki i bez czerwonych obcisłych spodni... Gdzie w takim przypadku jest męskość??? :-D

użytkownik usunięty

Proste - nie ma.

ocenił(a) serial na 6
elegance_inimaginable

Siedzisz nadal w latach 90. Niestety, czasy się zmieniły.
Moim zdaniem to w ŚwgK jest przedstawiona patologiczna rodzina. Muszę Cię zdziwić, ale istnieje też inny rodzaj rodziny :) U mnie w domu często zdarzają się sytuacje przedstawione w serialu. Wiem też, że większość moich znajomych ma coś takiego. W sumie to na tym polega ten serial, ma przedstawić typowe zachowania większości nastolatków, jeśli wy tacy nie byliście to chwała wam.

_Nikki

Przykro mi, nie trafiłaś. Ale ze zmianą otoczenia się zgadzam. :-)

Ok. Chyba trochę źle mnie zrozumiałaś, albo ja źle napisałam. Wg mnie "rodzinka.pl" nie przedstawia TYPOWO polskiej rodziny. Mam styczność z różnymi środowiskami.

Kiedyś typowo raz dostało się w dupę i we łbach się nie przewracało. Nie wiem, jak 'alex alex000'/'kubcia00' czy 'tubisiowy klem', ale ja taka nie byłam.

Pozdrawiam. :-)

użytkownik usunięty
elegance_inimaginable

Ja tym bardziej taki nie byłem. Jak w dzieciństwie rodzic raz zwrócił mi uwagę, to zawsze się go słuchałem. Wystarczyło powiedzieć raz i tyle. A w tym ,,serialu"? Tym dzieciom się w dupach poprzewracało! Są strasznie rozpuszczeni, za dużo wszystkiego mają, ale chcieliby jeszcze więcej. Do rodziców szacunku nie mają w ogóle. Matkę traktują jak służącą, a ojca jak bankomat. Myślą, że wszystko im wolno. I to jest właśnie patologia. Gdy dziecko manipuluje rodzicami i ich wykorzystuje, co zostało w dokładnie taki sposób przedstawione, w tej oto produkcji.

użytkownik usunięty
_Nikki

Płacili ci rodzice za zmywanie naczyń i za każde umyte okno?

użytkownik usunięty

Zmywanie naczyń i mycie okien?! Ci chłopcy w życiu nie słyszeli o takich czynnościach, bo to wszystko robi za nich matka! Dla nich pościelenie łóżka, wyrzucenie śmieci do kosza, odłożenie brudnych talerzy po posiłku do zlewu czy wyjęcie czystych naczyń ze zmywarki to dopiero wysiłek. Za każdą z tych czynności chcą dostać co najmniej 20 złotych, a jeśli rodzice się czasami na to nie zgadzają, to chłopcy muszą robić losowania, rzuty monetami, itp., żeby stwierdzić który z nich powinien tą czynność wykonać. Żałosne.

użytkownik usunięty

Ok wiem, właśnie o to mi chodziło :-)
To może powinnam zapytać Nikki czy płacili jej za wyrzucanie śmieci ?:-) Bo skoro mówi, że u niej w domu zdarza się wiekszość scen z serialu, to muszą mieć śmieszinie ::-)

użytkownik usunięty

Śmiesznie? Nie powiedziałbym. Dla mnie ten serial jest głupi, denerwujący i żenujący.

użytkownik usunięty

Śmieszne, a zabawne to różnica... Co napiszę, to się czepiasz ;] Nie powiedziałam, że serial jest śmieszny, tylko że sytuacje w nim zawarte są śmieszne, czyli godne pożałowania. Bo do humoru i dobrej zabawy to im daleko...

użytkownik usunięty

Dla mnie śmiesznie i zabawnie to jedno i to samo. A to ,,śmiesznie" napisałaś w takim kontekście, że jednoznacznie wskazuje na to, że jest to dla ciebie zabawne. Wiem, że się czepiam, ale ja już tak mam. ;p

użytkownik usunięty

Wolałbyś być śmieszny czy zabawny?? Jest duża róznmica :-)
Ale jak na znienawidzony serial to czesto tu bywasz i namiętnie wszystko komentujesz :-) Nie wiem czy mi by tak się chciało^^

użytkownik usunięty

Chodzi ci o to - zabawny w sensie wesoły, a śmieszny w sensie żenujący, tak? No to wtedy ok.
Komentuję, komentowałem i komentować będę dalej, bo może ci pozostali ludzie, którzy uwielbiają ten pseudoserial, wreszcie przejrzą na oczy i uświadomią sobie, że to jedno wielkie gówno.

użytkownik usunięty

Tak, to jest jedno wielkie gówno. Ale właśnie ludzkie mózgi sterowane tym czym karmią nas media, przyjmują ten cały chłam. Troszke zabawne, troszkę wyzwisk, brakuje tylko picia browara :-)

użytkownik usunięty

Ja dalej będę się trzymał swojej wersji - to nie jest ani trochę zabawne tylko żałosne i denerwujące.

użytkownik usunięty

Ojej przecież nikt nie każe zmieniać Ci upodobań ani narzucać Ci co masz lubić a czego nie. A napisałam to z takiej perspektywy, że dla niektórych serial wydaje się zabawny.

użytkownik usunięty

Właśnie, dwa kluczowe słowa: ,,niektórych" i ,,wydaje", ale to pewnie tylko dlatego, że ludzie łykają wszystko co zobaczą w tv.

użytkownik usunięty
_Nikki

typowe zachowania większości nastolatków? ,,Tato, kup mi telewizor plazmowy, bo jak nie to zacznę ćpać" - sory, ale to nie jest normalne.
I uwierz mi, że na pewno jest więcej takich rodzin w Polsce jak Kiepscy niż Boscy. Takich Kiepskich widzi się bardzo często, a ludzi podo-bnych do rodziny Boskich nie widziałem nigdy w życiu. I może Kiepscy są jacy są, ale ten serial przynajmniej przedstawia codzienność niektórych polskich rodzin, a Boscy to jedna wielka patologia.

ocenił(a) serial na 6

Co nie znaczy, że ich nie ma. Tak, wiem, że was żenuje wszystko w tym serialu, ale tak jest. Może rzeczywiście przejaskrawili to. Może mieli to na celu? Dzieci są coraz bardziej rozwydrzone i to jest problem, ale nie XD nikt mi nie płaci za wyrzucenie śmieci :) nawet kieszonkowego nie dostaje.
A co do:
,, Tato, kup mi telewizor plazmowy, bo jak nie to zacznę ćpać", to chyba oglądaliśmy inny serial".
Mamy prawo miec inne zdanie i szanuje to, ze Ci się nie podoba. Jak nie lubisz, to się nie męcz i nie oglądaj, proste.

użytkownik usunięty
_Nikki

Ale nie wszystkie dzieci. A ten dialog o tv i narkotykach naprawdę miał miejsce. Jak można się domyślić - to zdanie powiedział Kuba. I jeśli chodzi o niego, to było jeszcze kilka podobnych przypadków, m. in.: (do rodziców) ,,To wasza wina, że jestem leniem, bo źle mnie wychowaliście" - żenada. I te jego wynoszenie śmieci do połowy... No i oczywiście tekst, który słyszymy dosłownie co odcinek: ,,Tato, daj 50 złotych na kino". Gdybym miał opisać Kubę w skrócie: Obleśny świntuch traktujący matkę jak służącą, a ojca jak bankomat. I tyle mam do powiedzenia na jego temat, koniec kropka.

ocenił(a) serial na 6

A ja się zgodzę. XD

użytkownik usunięty
_Nikki

No nareszcie. ;p Dziękuję. :)

ocenił(a) serial na 5

Co do kiepskich to można zauważyć,że każdy odcinek zawiera jakiś morał. Przynajmniej te starsze bo nowych odcinków już nie oglądam

użytkownik usunięty
franko96

Kiepscy są serialem jedynym w swoim rodzaju. Nie ma nawet co porównywać tej produkcji do takiego gówna jakim jest właśnie ,,Rodzinka.pl".

tubisiowy_klem

Nie wiem czemu wszyscy to hejtują. Jako komedia to jest moim zdaniem bardzo dobre.
No, ale jeżeli serial ma na celu przedstawienie typowej polskiej rodziny to się zgadzam, że to beznadziejny serial..
Dla mnie to tylko komedia. No ale swoją drogą jest coraz więcej takich dzieci jak w tym serialu :/

ocenił(a) serial na 6
TheGornkiller

O, dokładnie tak samo to odbieram :p

ocenił(a) serial na 3
TheGornkiller

ale chyba komedia powinna być zabawna tak? :P mnie tam wszystko irytuje niemiłosiernie i nie jest ani ociupinkę zabawne. Te ich dzieciaki ma się ochotę po prostu zdzielić w te puste głowy.

użytkownik usunięty
fibi_3

Dokładnie! Zgadzam się co do każdego słowa!

użytkownik usunięty
tubisiowy_klem

Dodam ze w
rodzince reklamuje się jakieś produkty...
A teraz opinia:
Rodzinka to żałosny serial o dzieciach neo mieszkających w jakieś dzielnicy, której nikt nie zna, z durnym samochodzkiem.
Bohaterowie:
Ludwik- inżynier-ciota, który 7latkowi mówił o sexie
Natalia- głupia ciagle wydzierająca się blondynka
Tomek- największy fan bibera, pedał, wymądrzajacy się dzieciak
Kuba- leń, do tego brzydki
Kacperek- dzieciak smiejacy się jak rzygający kot
Maria- koleżanka Hanki (na wieki wieków amen.), brzydka i głupia
Kolega ludwika- ciuul..
Dziadkowie- porażka.
Rodzinka pl to wg mnie szit.
Seksistowski, wiejski, nudny szit o D mariana.
I tyle ;p
O wiele lepsza jest rodzina zastępcza. ;)

użytkownik usunięty

Nie ma nawet co porównywać tego gówna do tak rewelacyjnego serialu jakim jest ,,Rodzina zastępcza".

ocenił(a) serial na 2
tubisiowy_klem

Zgadzam się w całości. Te serial to hańba polskiej telewizji. Humor jest tam prymitywny i żałosny. Nie rozumiem skąd takie coś ma tak wysoką popularność.

użytkownik usunięty
Slawoj25

Właśnie mnie też to dziwi. Wszyscy tak krytykują, a średnia jest 7,5.

użytkownik usunięty

No bo gimbaza głosuje. Zgadzam się ten serial jest żałosny. Gdyby przywrócili rewelacyjną jak mówisz "rodzinę zastępcz"ą to byłoby coś. A tak... Ostatnio widziałam odcinek "rodzinki,wieś", gdzie ludwik przeklinał na dzieci przy kolacji...
Rodzince wieś daję: 0/10.

użytkownik usunięty

Da się dać 0? Myślałem, że jedynka to najniższa możliwa ocena...

użytkownik usunięty

Niestety, ale 1 to najniższa... Lecz osobiście daję 0. :)

użytkownik usunięty

Wiesz, gdyby można było to ja bym dał punkty ujemne...

użytkownik usunięty

Ja też... -100... Lecz sa jeszcze większe [CENZURA] od tego, np. M jak miłość...

użytkownik usunięty

,,M jak miłość" - teraz też zrobiło się z tego gó*no, ale ja uważam, że jednak ,,Rodzinka.pl" jest gorsza, o wiele gorsza...

użytkownik usunięty

Dla mnie m jak miłość jest gorsze ciągle tylko zdrady i romanse, a rodzinkapl przynajmniej krócej trwa....

użytkownik usunięty

No, każdy ma swoje zdanie, ale przynajmniej zgadzamy się, że oba te ,,seriale" są tragiczne.