Trudno wytrzymać dłużej niż 10 min. Chamskie, rozwydrzone, bezczelne chłopaczyska, wszyscy dra gębę jak nienormalni, kłócą się o byle co, nawet o wniesienie stołu do szopy jest dyskusja, nudna i pusta, smarkacz zamiast pomóc ojcu, dyskutuje i kontestuje niemal każde słowo swoich "starszych". Najstarszy jest wyjątkowo antypatyczny i głupio przemądrzały, średni to rozpuszczony, chamski bachor a mały ostatecznie ujdzie.
Rodzice nie uczą ich za bardzo manier i kultury, jest na to wiele przykładów, np. kiedy przyszła opiekunka, weszła do pokoju, powiedziała "dzień dobry" a średni z małym nawet nie spojrzeli w jej strone o jakimkolwiek przywitaniu nie wspomnę. Musiałam przełączyć na inny kanał. Próbowalam wiele razy obejrzeć cały odcinek ale się nie da - denne chłopaczyska i tak samo denni, infantylni rodzice. Beznadziejny scenariusz.
Nie wspomnę już, że chyba całkowicie skopiowane z oryginalnego formatu, często nie ma nic wspólnego z naszymi realiami (np. uliczna wyprzedaż staroci - u nas tego się nie praktykuje).
I czy Karolak musi zawsze chodzić po domu w chuście? Beznadziejne, manieryczne, prymitywny humor dla mało wymagających.
A kiedyś 2-ka nadawała taki fajny serial Codzienna 2 m.6 z Malajkatem i Magdą Wójcik. Mały Franek był super.
A ta cała rodzinka "Boskich" to straszne badziewie.
przecież to ty wyjeżdżasz z tekstami, jakoby bogate dzieciaki miały wyrastać na przestępców. nie wciągaj mnie, proszę, w ideologie pod szyldem "Róbta co chceta", bo na szczęście siedzę sobie kilka tysięcy kilometrów od polskiego bagienka. BTW. mam nadzieję, że wiesz, kto jest autorem tych słów?
@princeofsms, cóż, teraz sam się rozpieszczam, bo mam trochę więcej, niż 18 lat. ;-)
"przecież to ty wyjeżdżasz z tekstami, jakoby bogate dzieciaki miały wyrastać na przestępców"
A co? Może tak nie jest? Bogate dzieciaki też popełniają przestępstwa i lądują w pierdlu. To nie tylko domena małolatów z "nizin". Ale, wyraźnie chyba wolisz dalej żyć złudzeniami, że bogaci rodzice oznaczają, że ich dziecko nigdy nie wejdzie w konfilkt z prawem.
wciąż pokazujesz tylko, że umiejętność czytania ze zrozumieniem jest ci obca. nie chodzi mi o to, że wszystkie dzieciaki z bogatych domów wyrastają na prawników, lekarzy i biznesmenów, tylko o to, że ty przesadzasz w drugą stronę.
Żaden normalny człowiek, nie uwieży że rozpieszczanie dzieci i dawanie im zawsze tego, na co akurat mają zachciankę sprawi, że nie zostaną w przyszłości bandytami. *(ZJADŁAM JEDNO SŁOWKO)
Zgadzam się. Serial jest poprostu irytujący chyba pod każdym względem. Gra aktorska, głownie tego najstarszego chłopca jest na poziomie stułbi, reszta ekipy też nie wypada lepiej, młodzi tragedia. Najstarszy z chłopców już widać, że obrósł w piórka i myśli chyba, że jest bożyszczem nastolatek, przynajmniej takie sprawia wrażenie po swoim zachowaniu i wydaje mi się, że to nie jest gra.
Wogóle model rodziny jest śmieszny i zupełnie nie polski. Żyję już 30 lat ale nigdy w życiu nie widziałem żeby dzieci w polskim domu chodziły w butach i czapkach na głowie, naprawdę mam znajomych i taki model u nas nie występuje. U nas chodzi się w kapciach a w nakryciu głowy tylko poza domem, to jakiś model amerykański bo nawet chyba nie francuzki. Nie rozumiem po co ludziom wciskać takie coś? To samo się tyczy samych "śmiesznych" sytuacji. Wcale one nie są śmieszne a wręcz żenujące, naprawdę nie ma się tam z czego śmiać. Najgorsze, że jestem zmuszony to oglądać bo dwoje domowników u mnie w domu to lubi i katuje tym mnie. Nie wiem co to ma być? Sitcom? Serial familijny? Jaki to gatunek? Jak dla mnie to tragedia, nic w tym serialu nie zasługuje na pochwałę.
Nie zgadzam się.Serial poprawia humor pod każdym względem.Gra aktorska,głównie Maćka(najstarszego chłopca) jest świetna,reszta ekipy też dobrze wypada,a młodsi(Adam i Mateusz) są genialni.Najstarszy z chłopców gra bardzo dobrze.Ten model rodziny jest naturalny i polski. Widziałem jak dzieci w polskim domu chodzą w butach i czapkach na głowie,naprawdę mam przyjaciół i właśnie tak jest.Po prostu nie każdy tak ma.Dobrze że jest taki serial.A co do śmiesznych sytuacji to są śmieszne,naprawdę jest się z czego śmiać.U mnie każdy to ogląda.Jak dla mnie to genialny serial,wszystko w tym serialu zasługuje na pochwałę.