Chyba nic w tym serialu nie jest mniej realistyczne co ten ich związek. I to jak swobodnie
zachowują się jak przy rodzicach Tomka. Jak Tomek rozmawia z nią przez telefon gdy wszyscy się
przysłuchują.
I ten tekst jak Natalia kupiła golarkę i się okazało, że ona nie jest dla Tomka tylko dla tej
dziewczyny i tekst Tomka:
'' Ja jeszcze nie mam co golić, ale Madzia już ma " i ten jego śmiech. Boże to było takie
nieprawdopodobne, że aż przełączyłam.
Eh.. serial jest realizowany na podstawie serialu Les Parents, dlatego dialogi, scenografia, właściwie wszystko jest kropka w kropkę takie samo (albo prawie takie samo) jak w pierwowzorze. Pierwowzór, jak ławo można wywnioskować, polskim produktem nie jest, stąd pewne różnice kulturowe i wszelkie inne.
o boże, boże no tak - lepiej oglądać szare, polskie życie, gdzie wszystko byłoby takie 'prawdopodobne'....śmieszna jesteś
Nawet lubię ten serial, ale muszę przyznać że rzeczywistość przedstawiona w tym serialu pasuje do polskiej rzeczywistości, jak pięść do nosa.
Sytuacje przedstawione w serialu może zdarzają się w Kanadzie, gdzie powstał pierwowzór, ale w Polsce są bardzo nieprawdopodobne, chociażby Halloween, pisałem o tym w innym komentarzu. Dzieciaki łażące po Domach i żebrzące o cukierki.
Ale o co Wam chodzi, że ten serial ma być podobny w ogóle do polskich realiów?? Jak macie z tym taki problem to wyobraźcie sobie, że jest np. kanadyjski tylko z polskimi aktorami, dzizzz...
Nie chodzi mi, że wszystko ma być "prawdopodobne". Bo w tym serialu praktycznie nic nie jest prawdopodobne. Ale już takie żenujące rozmowy z dziewczyną przy swoich rodzicach mogliby sobie darować.
Akurat tego odcinka nie widziałem, ale skoro tak piszesz, to jest przegięcie pały, przecież w Polsce żaden normalny nastolatek nie mówił by czegoś takiego przy rodzicach chyba że ma coś nie tak z głową:-) chyba że liczy że doprowadzi rodziców do zawału aby szybciej przejąć majątek.
PS w którym to było odcinku?
No właśnie. Strasznie się przez to zraziłam do tego serialu. Chociaż i tak nigdy nie był wysokich lotów.
Niestety nie wiem w którym to było odcinku :/ Trafiłam na niego przez przypadek skacząc po kanałach.
Mi to też nie pasuje który normalny nastolatek mówi o seksie przy rodzicach???
był taki jeden odcinek w którym ten mały Kacper pytał się kto to jest prawiczek na to Kuba, odpowiada: "to ktoś taki kto jeszcze nie uprawiał miłości z dziewczyną, jak ty" Kacper: Ty też Kuba: Tego nie wiesz, przerażona Natalia: Słucham!,
Kuba: Żartowałem:-)
Przez moment wydawało się to nawet śmieszne, dopóki nie dostrzega się prymitywizmu tego typu konwersacji
Rodzina zastępcza na Polsacie była o wiele lepsza, szkoda że nie ma takich seriali
rzczywiście rodzina zastepcza o wiele lepsza szkaoda ze nie ma nowych odcinków.
Cóż, TVP1 może po prostu stara się trafić ze swoimi serialami do wszystkich - możesz sobie włączyć plebanię jak jesteś starsza, poczciwa i wierząca, ojca mateusza jak jesteś... każdym w zasadzie :D no i możesz odpalić rodzinkę.pl jak jesteś "nowoczesna" i kręcą cię luźne, odważne rozmowy, super ciuchy, mega domy i sporo szmalu ;d