PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599540}
7,1 113 tys. ocen
7,1 10 1 113172
5,1 17 krytyków
Rodzinka.pl
powrót do forum serialu Rodzinka.pl

Denne dialogi, Kożuchowska umalowana, dzieciaki po domu biegają w czapkach... i te dialogi.... nie mówiąc do żenującym i nachalnym "lokowaniu produktów":

Najazd kamery na Boskiego wyjmującego z kartonika "Winiary" kostkę rosołową. Wchodzi Boska: -co tak pięknie pachnie?
- kostka rosołowa.

kwintesencja tego "komediowego" serialu..

użytkownik usunięty
kasiekkkk

Nutella, lody Kaktus, kabanosy Kredens, czekoladki Toffifee, bank BNP Paribas - a to ile razy było reklamowane? Chyba w co trzecim odcinku.

ocenił(a) serial na 3

I jeszcze prawie że permanentna reklama Almy i Tymbarku (nawet w openingu...)

użytkownik usunięty
makagigi

A no tak, Tymbark! Zupełnie zapomniałem. I jeszcze często reklamują krem Nivea.

ocenił(a) serial na 3

Tak tak, Natalia jakże naturalnie w każdej możliwej sytuacji naciera się tym kremem, tak jak wcześniej balsamowała się Garnierem... widocznie zmiana sponsora :)

użytkownik usunięty
makagigi

Widocznie. :)

użytkownik usunięty

Ludzie. Na ten serial należy patrzeć z dystansem!

użytkownik usunięty

Niestety, ale się nie da.

kasiekkkk

Kożuchowska fakt, denerwująca ale serial moim zdaniem daje radę. Nie wiem o co ci chodzi pisząc o dialogach, może jesteś kulturalny i nigdy nie powiedziałeś do brata/siostry/kumpla "pocałuj mnie w dupę" ale moim zdaniem jest to bardziej naturalne niż "dzieci, umyjcie rączki". Riposty są całkiem niezłe, rozmowy wyglądają na żywcem przepisane z samego życia, ale ok, każdy ma swoje wymogi i standardy, mi się podoba, a naprawdę jestem wymagający, zwłaszcza jeśli o chodzi najtrudniejszy gatunek jakim jest komedia.

killer83_2

I chodzenie po całym dniu pracy w szpilkach po domu, marnowanie jedzenia, robienie syfu, pyskówki młodych i wymagania z kosmosu wobec rodziców... To nie jest typowa polska rodzinka.

Ppaulinchen

Bo to notabele serial holenderski, scenariusz właściwie nie jest pisany lecz tłumaczony, jednak zgadzam się, realia bardziej zachodnioeuropejskie niż polskie. Co nie zmienia faktu, że jako komedia bardzo mi się podoba.

killer83_2

Mi serial momentami się podoba, ale potem jest właśnie taka scena, która mnie denerwuje i pokazuje absurdy tego serialu. Ale to prawda, że serial jest raczej 'zachodni'.