Serial Rodzinka pl pokazuje tą nowoczesną rodzine np do poruwnania serialu podruż za jeden usmiech to rodzinka pl to inne realia i rzeczywistość
Lexus 123 realia są też takie że tu się dyskutuje o filmach a nie jakie kto ma pismo i co gosciu szach mat
Jak ktoś wali takie byki to trudno przejść nad tym obojętnie i skoncentrować się tylko na treści. Treść musi przyjąć jakąś formę, jeśli jest to forma słów z błędami, to świadczy to nie najlepiej o ich autorze i się czasem dyskusji odechciewa.
Jak chcesz się wypowiadać publicznie to przydałoby się troszkę wysilić i nie stawiać takich baboli, nie ma znaczenia , czy to forum o filmach.
Każdy pisze tak jak potrafi najlepiej. Nie jest to forum o zasadach ortografii tylko o filmach i serialach. Mi osobiście bardzo podoba się taki obraz rodziny. Rodzina Boskich mimo tego że ich otoczka jest tak bardzo nienaturalna (ubiór i przepych w domu) ale ich zachowanie bardziej odzwierciedla zachowanie domowników u mnie w domu niż nienaturalnie przedstawiana rodzina w Klanie- pełna staropolskich wartości i zwrotów rodem z książek Prusa czy w Plebanii gdzie wszystko jest złe i niemoralne.
Nie zgadzam się z tym przepychem... mają Dacię, a więc rodzinny samochód średniej klasy, nie bujają się w jakichś futrach z norek itp. Dom jak dom, zapewne tańszy niż 100 - metrowe mieszkanie w centrum Wawy. Liczą się z groszem, nie jadają na przykład codziennie w restauracjach i nie wyjeżdżają na wekkend na Hawaje. Taka lepsza klasa średnia.
no i w sumie jeden samochód na 5-osobową rodzinę? Raczej auto teraz to nie jest żaden luksus... Jeszcze jak się mieszka na obrzeżach czy poza miastem, to raczej się kupuje rezerwowy samochód.
Zgadzam się w całej rozciągłości. Co do ubioru też nie rozumiem, to przecież ciuchy z sieciówek. Rozumiem, że wielu osób może nie być na takie stać, ale to za mało na symbol bogactwa. Jeżeli ktoś mówi takie rzeczy, to znaczy sytuacja w tym kraju jest naprawdę zła. Jeżeli nienaturalne jest to, że w domu, w którym mieszka 5 osób jest jeden telewizor (cała rodzina walczy o pilota do niego), jeden samochód, mała zmywarka i zwykłe, proste meble, to co jest naturalne? Nie wspomnę już o tym, że Kuba i Kacper dzielili pokój, dopóki Kuba nie zdecydował się na pokoik w piwnicy. Naturalne są ciuchy na wagę i 5 osób żyjących w dwóch pokoikach w ciasnym bloku? Takie mieszkanie jest za małe i choć wiele rodzin tak żyje, to prawda jest taka, że to jest niewygodne. Gdyby mogli, przeprowadziliby się do większego mieszkania/domu i to nie byłby żaden przepych, tylko normalne, wygodniejsze warunki. Bogato żyje rodzina królewska, a nie rodzinka w domu na obrzeżach miasta.
Nie ma przepychu? 2 000 zł na garnitur dla Tomka, najnowszy model butów dla skejta, kasa za wyrzucenie śmieci, za sprzątanie, 200zł od ręki na zachcianki. Dla mnie jest to przepychem
"Każdy pisze tak jak potrafi najlepiej" no właśnie o to chodzi, że nie. Jak widzę takie błędy to wiem, że to albo dysleksja i tu nie ma sprawy, albo kompletna ignorancja.