Romulus
powrót do forum 1 sezonu

Słabo

ocenił(a) serial na 3

Napiszę tak ładne widoki, klimat starożytności itd ale gra aktorska na poziomie telenoweli, aktorzy nijacy, zupełnie "bez charakteru" Fabuła też kuleje, jakieś takie to kiczowate i bzdurne. Obejrzałem pierwszy odcinek i nie chce mi się nawet oglądać następnych...

Jak na HBO to naprawdę słabo, kilka lat temu potrafili naprawdę robić dobre seriale w takich starożytnych klimatach, tu niby robią Włosi....

ixxert

Ale to nie jest serial HBO, tylko włoskiego Sky. Ale zgadzam się, że średnie dwa pierwsze odcinki. Do tego stopnia słabe, że chyba nie sprawdzę kolejnych, a mam zasadę sprawdzania trzech epizodów przed porzuceniem. Ciekawe, że przy serialu pracuje scenarzysta i reżyser znakomitego włoskiego filmu z 2019 roku The First King: Birth of an Empire, który miał też drugi tytuł Romulus i Remus.

Domyślam się że to jest historia tego samego Romulusa w serialu, choć inaczej pokazana. Początkowo myślałem, że serial to będzie rozszerzona wersja filmu, skoro od tych samych twórców, ale zupełnie inną historię dostałem, na tyle na ile fabułę filmu kojarzę, przynajmniej w pierwszych odcinkach. Film wyróżniał się tym, że kręcony był przy naturalnym świetle, tak jak np. Barry Lyndon i oglądało się Pierwszego Króla trochę jak Zjawę z Di Caprio, tylko z akcją w dawno minionych wiekach.

ocenił(a) serial na 8
ixxert

Serial okazal sie bardzo ciekawy i wciagający

ixxert

to naprawdę dużo widziałeś i gdzie ty te ładne widoki oglądałaś bo ja tego nie widziałem, pamiętaj że mózg owinięty w gazetę to jeszcze nie światopogląd