Oświadczenie stacji:
"Rubicon dał nam okazję, aby opowiedzieć bogatą i fascynującą historię. Jesteśmy bardzo dumni z tego serialu. Nie była to łatwa decyzja, ale czujemy się zaszczyceni faktem, że mogliśmy pracować z tak utalentowaną ekipą."
W sumie należało się tego spodziewać, bo wyniki oglądalności były słabe, ale jednak szkoda wielka, bo seria naprawde trzymała poziom i oglądało się z najwyższą przyjemnością
Dajcie spokój, po co komu ambitne świetnie zagrane historie? Włączmy sobie nowy sezon jakichś tasiemców ala "zabili go i uciekł" to się ogląda, to się kręci.
Tak przy okazji dzisiejszego zabicia Bin Ladena przypomniało mi się dlaczego Rubicon mógł być anulowany :)
W tym roku mamy 10 rocznicę zamachów na WTC. Żona i dziecko Willa zginęli podczas tego zamachu. Will jest na tropie tajnej organizacji która "kreuje" zamachy i czerpie z tego zyski. Na zamachu 9/11 wielu ludzi wiele zarobiło. W związku z zamachami sprzed 10 lat pojawiło się wiele teorii spiskowych. Być może administracja Obamy obawiała się że scenarzyści mogą serialu mogą zasugerować widzom że zamach na WTC nie przeprowadzili islamscy terroryści tylko ktoś zupełnie inny i dyskretnie zasugerowali producentom zrezygnowanie z drugiego sezonu. Obama i rząd USA ma i tak już dużo problemów, wojny, gospodarka a przecież w przyszłym roku wybory prezydenckie.
Witam, mam takie pytanko :) Chociaz jest tylko jeden sezon i serial został anulowany to czy został w jakis mądry sposób zakończony czy jest urwany wątek np?
Możesz śmiało oglądać, mimo anulacji serial został zakończony w taki sposób, że stanowi całość
To już kolejny świetny i inteligenty serial,który nie ma kontynuacji...Coś mam pecha,tak samo było z Boss-wkręciłam się a tu koniec-bo oglądalność mizerna...Albo mizerni są odbiorcy,którzy nie rozumieją o co kaman...
Serial był rewelacyjny i wielka szkoda że go anulowano! Bardzo mi się podobało takie oldskulowe podejście do tematu - w innych filmach czy serialach, wszyscy używają gadżetów, tabletów, a tutaj bohaterowie siedzą z kupą papierów, a gdy potrzebują dostępu do innych danych, to schodzą do piwnicy, gdzie jest dostęp do systemu komputerowego:) Serial przypominał mi dzięki temu, słynny stary film - Trzy Dni Kondora.