PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=801844}

Ruchome piaski

Störst av Allt
2019
7,0 30 tys. ocen
7,0 10 1 30138
6,2 5 krytyków
Ruchome piaski
powrót do forum serialu Ruchome piaski

Serial powinien przypaść do gustu miłośnikom kryminałów i tajemnicy. Nieoczywista fabuła wychodzi od szkolnej masakry, ale dalej opiera się na retrospekcjach i wspomnieniach – to one będą próbowały doprowadzić widza i samych bohaterów do odpowiedzi na pytanie, dlaczego i w jakich okolicznościach doszło do tej makabrycznej zbrodni. To przykład serialu młodzieżowego, który jest na tyle dojrzały, że powinien przekonać także tych, którzy nie przepadają za podobnymi produkcjami, a jednocześnie oprócz tradycyjnych wątków dojrzewania i relacji, dotyka także ważnych aktualnych tematów z terroryzmem czy ksenofobią na czele. Warto zobaczyć.

Recenzja: http://kulturacja.pl/2019/04/ruchome-piaski-recenzja/

ocenił(a) serial na 9
Recenzje_Simona

A ja się nie zgodzę :) Fabuła dość oczywista, łatwo domyślić się końcówki, aczkolwiek z całą pewnością Ruchome Piaski to swego rodzaju studium emocji postaci, które jest godne uwagi!

ocenił(a) serial na 6
Recenzje_Simona

Serial średni, skłaniający się bardziej ku lepszemu. Łatwo było odgadnąć zakończenie, ale to ten typ serialu, że nie liczy się zakończenie a przedstawienie akcji i postaci. Chętnie sięgnę po książkę.

ocenił(a) serial na 4
Recenzje_Simona

Nie powiedziałabym, że to przykład dobrej produkcji Netflixa. Netflix ma znacznie lepsze produkcje. Pierwszy odcinek jest obiecujący, ale im dalej w las tym gorzej. Gra aktorów nie specjalnie zrobiła na mnie wrażenie. "Ruchome Piaski" są równe przereklamowane i słabiutkie co niemiecki "Dark" oraz duński "The Rain". Po obejrzeniu "Ruchomych piasków" mówię słowiańskim serialom "nie". W ogóle im nie wychodzą.

Rouge_fw

A co mają "Ruchome piaski" do słowiańskich seriali? "Ruchome Piaski", albo inaczej "Störst av allt", to szwedzka produkcja.

ocenił(a) serial na 4
tommywiseauthebest

Skandynawskim i słowiańskim serialom mówię "nie". Zadowolony?

Rouge_fw

To i germanskim powiedz nie bo niemiecki to nie słowianski, mam wrazenie, ze wyraz słowianski uzyto tylko po to bo ładnie brzmi.

Rouge_fw

a ja mam dość amerykańskich seriali (z małymi wyjątkami)

ocenił(a) serial na 6
Rouge_fw

"Dark" był, moim zdaniem, dobrą produkcją: mroczną i wciągającą. "The rain" faktycznie niezbyt udany serial, ale nie był też taki najgorszy. "Ruchome piaski" to inna tematyka. To studium postaci, więc nawet fabularne niedociągnięcia nie rażą- chcę przeczytać książkę i wtedy zobaczę co lepsze ;)

Recenzje_Simona

To mój numer 1. Serial który mną wstrząsnął.