PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=782177}

Runaways

2017 - 2019
6,9 4,5 tys. ocen
6,9 10 1 4504
5,3 3 krytyków
Runaways
powrót do forum serialu Runaways

Czy są tu jacyś fani Marvela, którzy byli nimi od samego dzieciństwa? Ja pamiętam różne historie inaczej. Owszem podobają mi się nowoczesne efekty specjalne, jakość, ale przeszkadzają mi pewne dodatki. Teraz jest moda, żeby do różnych nawet nie związanych z polityką filmów dorzucać jakieś wątki feministyczne bądź wątki innych ruchów, ok może jest to fajne w innych serialach, ale sięgam po science fiction po to, żeby własnie się od tego oderwać, żeby trochę poprzypominać sobie dzieciństwo i obejrzeć superbohaterów. Bardzo mnie drażnią te wstawki. O wiele bardziej podoba mi się to co powstawało kiedyś ekranizacje/adaptacje komiksów. Czy macie tak samo?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
herbatkowy

Nie przeszkadza mi stwarzanie nowych postaci, które mają wzbogacić kulturowo świat komiksu. Dostosowywanie historii do współczesnych czasów (niewola Starka, czyli gdzie obecnie Ameryka prowadzi wojnę), nie ma problemu. Ale też nie lubię wmieszanie w to polityki, czy multi - kulti.

herbatkowy

Czyli homoseksualiści nie mają prawa normalnie żyć? Jak dla mnie tego typu myślenie to dopiero jest prymitywne, wszystko się rozwija i czasy się zmieniają, lepiej to zaakceptować niż zostać w tyle w czarnej dziurze, kiedyś palono ludzi bo tylko jak ktoś obcował z naturą i tego typu to zaraz był czarownicą......nie powiedziałbym też że akceptowanie osób homoseksualnych to zło, raczej bym się skłaniał do tego że to tolerancyjność i akceptowanie też ludzi innych orientacji, to nawet często nie jest tak że ktoś sobie to wybiera ale tak już ma, część rzeczy które napisałeś są dla mnie po prostu śmieszne i paranoiczne. Co do serialu, trochę bardziej bym się też radził zapoznać z pierwowzorem, część rzeczy jest akurat tu naprawdę wiernie odtworzona. Karolina była lesbijką w komiksie też, Nico była bi a to nie jedyne rzeczy które były już w komiksie :)

Morsmano

1. Odnoszę się do wszystkich komiksów, również tych starych, które są na nowo ekranizowane
2. Ja nie mam nic do osób homoseksualnych, niech sobie żyją na świecie i tworzą związki, ale są postulaty ruchów LGBT, których nie zaakceptuję bo dotyczą już osób trzecich, a nie tylko tych dwóch, które tworzą związek, czy to już znaczy, że nie jestem tolerancyjna?
3. Akurat mi bardziej chodzi o te feministyczne wstawki, które czasami brzmią absurdalnie i mimo, że jestem kobietą nie popieram ich.

ocenił(a) serial na 8
kathrinannfy

Oczywiście tak, ale pamiętaj że w Runawaysach oryginalnie Karolina była lesbijką (czy tu będzie nie wiem) i generalnie odkrywała swoją seksualność.

A feministyczne wstawki nie wydają Ci się tam absurdalne i głupie? Brzmią jak głupie wyimaginowania nastolatka czyli pasują ;)

Dealric

Po nowym odcinku - 5, już raczej dobitnie nam pokazali że jest lesbijką a przynajmniej odkrywa swoją seksualność :) jak dla mnie na plus, sam dodatkowo shippuję Nico i Karolinę, obie bohaterki są moimi ulubionymi, plus z tego co pamiętam w komiksie też był jakiś moment że coś między nimi było więc to fajnie że odtwarzają nawet te poszczególne momenty i epizody, no i mam takie samo zdanie, mam wrażenie że te feministyczne wstawki specjalnie są takie absurdalne bo to takie wymysły nastolatki a Gert była już chyba tego typu osobą nawet w komiksie.

ocenił(a) serial na 8
Rrouge

Fakt, szczególnie po kolejnym odcinku widać, że jest lesbijką i jest zainteresowana Nico, czyli trzymają się wątku dość blisko.

ocenił(a) serial na 5
herbatkowy

Dziś wszystko stoi na głowie, w modzie jest aborcja, zmiana płci i związki homoseksualne,

Fakt! Tylko w tym mięsiącu wraz z kolegami z siłki kupiliśmy sobie nowe iPhony podczas blackfriday, a potem szybko wskoczylismy na zmianę płci i uprawialiśmy lesbisjki seks zakończony invitro żeby dokonać aborcji. Dostaliśmy bardzo dużo lajków na instagramie i wszyscy nam zazdrościli!

ocenił(a) serial na 8
kathrinannfy

Ogółem się zgadzam.
Ale z tego co pamiętam Gert i w komiksie była mniej lub bardziej kojarzona z takim zachowaniem.

Dealric

Ale mi chodzi o wszystkie komiksy ogółem nie tylko ten jeden. Jak pojawia się nowa ekranizacja starego komisku to też takie wstawki są dodawane.

ocenił(a) serial na 8
kathrinannfy

Już jest to w odwrocie w komiksie

Dealric

Uwierz mi że nie jestem fanem Kaczyńskiego, ale irytuje mnie jak w tym kraju można zniszczyć medialnie człowieka nie posiadając żadnych merytorycznych argumentów. Daję głowę że nie podasz ani jednego argumentu dlaczego Kaczyński jest śmieciem, no bo frazes o zawłaszczaniu państwa to opozycyjny bełkot, takie są uroki demokracji że każdy obsadza stołki swoimi ludźmi i dopasowuje aparat państwowy pod swoją bandę, trzeba jakoś wynagrodzić swoje zaplecze polityczne- w przeciwnym razie można zapomnieć o wygraniu następnych wyborów. Kaczyński nie robi nic więcej i nie robi niczego gorszego niż POprzednicy, z tą tylko różnicą że większość masmediów jest w rękach frontu antypolskiego który wpaja ludziom irracjonalne historie i wpędza w szaleństwo. Ideałem Kaczyńskiego są czasy sanacji, niestety nie jest to moja bajka ale wolę to niż tęczowy nowoczesny wynarodowiony euro-stan.

I teraz będzie najważniejsze- jest pewna zasada która mówi o tym że jeżeli nie wiesz co o kim myśleć, to sprawdź jakich ma wrogów- akurat wrogowie Kaczyńskiego cholernie dobrze o nim świadczą- obrzuca go łajnem gazety typu wyborcza,newsweek (gazety które zostały stworzona aby pluć na Polaków i uprawiać pedagogikę wstydu-wmawiać Polakom że polskość to skansen), Unia Europejska która jak wiadomo realizuje swój plan MittelEuropa i zrobi wszystko aby Polska nie wybiła się na realną niepodległość i zyskała jakąkolwiek siłę gospodarczą, pianę do Kaczyńskiego biją też wszyscy postępowcy którzy uważają że polskość to przeżytek, że liczy się Europa a Polska to powód do wstydu, no i na samym końcu widać że tajne służby z komunistycznym rodowodem czyli skorumpowani zdemoralizowani generałowie, pupilki Kiszczaka stają na głowie żeby obalić ten rząd, uruchomili już chyba wszelki rezerwy.

Reasumując- mówiąc że Kaczyński to mały śmieć, udowodniłeś że jesteś jedną z wielu ofiar procesu dezinformacji w Polsce- Tobie media wmówiły że Kaczyński jest śmieciem, a to po prostu smutny starszy Pan z kotem zamiast żony, świetny strateg i intrygant, który chce Polskę trochę przestawić- spod klamki Niemiec/Brujseli, pod klamkę Waszyngtonu- i to chyba dobrze, bo tylko z USA jako protektorem jesteśmy w stanie odtworzyć dawny projekt Trójmorza wraz z grupą Wyszechradzką- a to jest dla nas chyba jedyna szansa dziejowa na to aby Polska kiedyś znów coś znaczyła na świecie.

ocenił(a) serial na 8
herbatkowy

Nie udowodniłem ;)
Kaczyński rujnuje naszą politykę międzynarodową, rujnuje nasza gospodarkę, wprowadza prawa, które niszczą podział władzy demoikratycznego państwa.

Ty gadasz, że nie jesteś fanem a jednak słowo w słowo powtarzasz bajeczki pisu xD

Dealric

Rujnuje naszą politykę miedzynarodową czyli przestaje kłaniać się Niemcom którzy od zawsze traktują nas przedmiotowo tak? Wprowadza prawa które niszczą podział władzy? Konkretnie jakieś jedno podasz?

Tak jak napisałem, nie podałeś ani jednego merytorycznego argumentu i każdy myślący jest w stanie to stwierdzić, to jedynie historyjki z telewizji.
PS: Nigdy nie głosowałem na PiS, Bóg mi świadkiem.

ocenił(a) serial na 8
herbatkowy

ty naprawdę jesteś fanatykiem.

ocenił(a) serial na 8
Alkard

Jakbyś umiał czytać to zauważyłbys, że podałem :)
Kodowca? Nie głosowałem na ich przedstawicieli (Ty pewnie nie dorosłeś jeszcze do głosowania?)

A ja uważam, że jesteś tępy i nie obrażam twojej inteligencji;) Nie moge obrazić czegoś czego nie ma ;*

Piękny fanatyzm piękny

herbatkowy

Czyli rozumiem, że prawdziwy patriota ma za zadanie tępić homoseksualizm i dbać tylko o swój kraj mając w dupie inne państwa? Piszesz o manipulacji, która jest wpajana w każdym filmie czy serialu, a sam piszesz jakby skrajna prawica mózg ci wyjadła. BTW twój pierwszy komentarz to przykład jak wygląda manipulacja, a najgorsze jest to, że tego nie widzisz.

jdjsdj11

jdjsdj11 Przykro mi kolego, ale to najwidoczniej Ty nic nie widzisz. Śmiem twierdzić, że to o czym pisał przedmówca do którego się odnosisz już na Ciebie oddziaływuje , dlatego jesteś ślepy na to wszystko co napisał .
Twoim zdaniem Patriota ma propagować homoseksualizm i dbać o inne państwa ? Może pogrzeb jeszcze raz w słowniku, żeby przypomnieć definicję tego słowa.
To, że świat uległ przemianie nie ulega wątpliwości . Normy się zatarły. Stajemy się coraz gorsi choć tego nie zauważamy. Akceptujemy rzeczy które kiedyś nie mieściły nam się w głowie, a co gorsze bronimy tej postawy .Trzeba i należy jasno powiedzieć, że w dzisiejszych czasach można podzielić ludzi na dwie kategorie , ludzi którym wyprano i ludzi którym nie wyprano :)

użytkownik usunięty
Adam_Iwona_Puchalscy

ostatnie zdanie to prawda, tez mi troche wyprano ale zdaje sobie z tego sprawe i nikogo nie wyzywam za inne opinie

I ja też tego nie robię. Użyłem słów które ten Pan sam kierował do kogoś innego.

Adam_Iwona_Puchalscy

"Człowiek kochający swoją ojczyznę, gotów do poświęceń dla niej." Nie widzę nigdzie dopiski i piętnowaniu homoseksualizmu. Co do tego, że świat staje się dużo gorszy oraz, że normy się zatarły to muszę ci przyznać rację. Kiedyś palono na stosie za inne "czarną magię" czy za inne poglądy np. Giordano Bruno, który uważał już w XVI wieku, że wszechświat jest nieskończony (o patrz miał rację) i został spalony żywcem w Rzymie. Naprawdę kiedyś to normy były lepsze.

jdjsdj11

PS. Przepraszam za taki czas odpowiedzi, ale FW nie wyświetlił mi powiadomienia, a serial dokończyłem niedawno.