PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=176195}

Rycerze Zodiaku

Saint Seiya
1986 - 1989
7,7 5,7 tys. ocen
7,7 10 1 5738
7,4 5 krytyków
Rycerze Zodiaku
powrót do forum serialu Rycerze Zodiaku

tak jak w dragon ball'u , czy może tylko dwa ostatnie odcinki są ocenzurowane.

prosze o pomoc

użytkownik usunięty

i jeszcze coś, czy może ktoś wie gdzie znajdę tą(?) anime po japońsku? :D

użytkownik usunięty

http://www.animea.net/download/873/Saint+Seiya.html

tu znalazłem z jap dubbingiem i angielskimi napisami :D
Możę się komuś przyda.

ocenił(a) serial na 10

Ludzie jak z tej strony to ściągnąć??? Zarejestrowałem się ale dalej nie ma tam czegoś takiego jak przyscisk "Download"... Proszę o pomoc.

ocenił(a) serial na 10
Metal_Gear

Dobra już rozszyfrowałem :)

ocenił(a) serial na 9

Jasne, że jest to cenzurowane, gdyż taka nasza odmienność kulturalna w stosunku do JP. U Nich anime nie stara się kolorować rzeczywistości na siłę i wiele pokazują normalnie, gdyż są świadomi tego, że takie jest życie. Po za ty u nich anime oglądają nie tylko dzieci, zresztą mam nawet czelność sądzić, że głównie dorośli. Ale nie w EU, tutaj jeśli coś jest "kololowe" to musi być dla dzieci i należy je chronić przed realem. Ech, kiedy oni się już będą teleportować to my dopiero będziemy świadomie uświadamiać młodych w byciu normalnymi.

ocenił(a) serial na 10
Armia1989

Nic dodać, nic ująć.

ocenił(a) serial na 6
Armia1989

... Ja zdaję sobie sprawę, że to jest wypowiedź sprzed 3 lat, ale normalnie aż płaczę ze śmiechu. Zdajesz sobie sprawę, że nawet Japończycy cenzurują anime w stosunku do mangi? Wychodzą bowiem z założenia, że serial telewizyjny zobaczy więcej osób, w tym i dzieci, które nie umieją czytać, a przy mandze trzeba się bardziej natrudzić, by ją zdobyć. To raz. Dwa - Saint Seiya to shounen, gatunek skierowany do chłopców w wieku 8-15 lat. Jak to nie są dzieci, to ja nie wiem. Trzy - nawet w Japonii zaszła zmiana kulturowa i już kontynuacja, czyli Omega, aż tak brutalna nie jest. I cztery - w Japonii bycie otaku wcale cię nie nobilituje, wręcz przeciwnie. Właśnie wychodzi się z założenia, że manga i anime to rzeczy dla dzieciaków, a ludzie dorośli są wręcz skazani na ostracyzm towarzyski, gdy przyznają się w pracy, że czytają mangę i oglądają anime. Nikt nie traktuje takiej osoby poważnie. Ale nie ma to jak idealizować Japonię.

Armia1989

Polityczna poprawność to odmóżdżające zło.

ocenił(a) serial na 7

bakabt.com - znajdziesz tam znośną jakość (lepszej i tak nie ma) i wszystkie serie z jap dub i eng subami