PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=176195}

Rycerze Zodiaku

Saint Seiya
1986 - 1989
7,7 5,7 tys. ocen
7,7 10 1 5744
7,5 4 krytyków
Rycerze Zodiaku
powrót do forum serialu Rycerze Zodiaku

Od którego odcinka do którego byli złoci rycerze ? Chodzi mnie o moment jak Atena została ranna strzała i rycerze mieli 12 godzin by przejść domy złotych rycerzy.To który był odcinek bo wiem że to była pierwsza seria i chodzi mnie o odcinki jak walczyli z tymi rycerzami spod znaków zodiaku w ich domach ,pamiętam że głównym prowodyrem zamieszania był rycerz bliźniąt i on miał jakąś maskę .Pamiętacie od którego odcinka była walka z rycerzem barana ?

ocenił(a) serial na 10

Cześć, jeśli zależy Ci wyłącznie na klasycznych odcinkach ze Złotymi Rycerzami, czyli Bitwę w 12-tu Domach Zodiaku, to zapraszam do odcinków od 41 do 73.

użytkownik usunięty
karoman4

Właśnie oglądam na cda tak właśnie oglądam od tego odcinka ale tak serio to na 74 kończy się walka ze złotymi rycerzami.Na szczęście na stronie cda są odcinki nagrywane Jeszcze z kanału rtl7.Co do walki to nie walczyli z każdym z rycerzow bo barana ich przepuscil i był po ich stronie ,dalej rycerz wagi był mistrzem rycerza smoka ,rycerz strzelca tylko była jego zbroja .Więc tak serio to walczyli z 9 rycerzami .Jak oglądam to rycerz byka był taki sobie nie za bardzo dobra była ta walka .Lepiej trochę było z rycerzem bliźniąt ale też walka nie najlepsza .Z dzieciństwa pamiętam ze najlepsze walki były z rycerzem raka ,panny ,skorpiona ,ryb no a rycerz lwa i wodnika też byli niezli .Ale tak rycerz lwa był sterowany przez rycerza bliźniąt i nie był sobą ,na razie nie doszedłem do raka nawet ale z tego co pamiętam z dawna rycerz wodnika miał chyba jakieś osobiste porachunki do wyrównania z rycerzem łabędzia .Raczej łabędź miał z nim coś na pienku już oglądałem jak znalazł się w jego domu to obejrzę o co tam biegało .Ogólnie jeszcze rycerz koziorożca będzie też chyba dobra walka co pamiętam z dawna .Ale już z dzieciństwa pamiętam że rak i panna to już będzie hardcore ich pokonać .No i ryb też będzie niezła jazda z nim na koniec .

użytkownik usunięty
karoman4

Widzę że jesteś fanką anime rycerze zodiaku na tej stronie cda zauważyłem ze jest też wersja oryginalna japońska .Czy ta wersja się może różnić od tej co kilka lat temu puszczala stacja rtl7? Bo wiem że jakieś sceny u nas w Polsce ocenzurowano że były wycięte czy coś tam pozmieniano .Ciekaw jestem czy wersja oryginalna też była cenzurowana bo jak oglądałem to jest inny opening zupełnie .Co do odcinków to musiałbym porównać czy nasza stacja dużo ocenzurowala scen walk i zabijania .Pewnie w Polsce zawsze krwawe sceny i ostre bijatyki ocenzuruja .

ocenił(a) serial na 10

Lepiej ogladaj nieocenzurowaną wersję na shinden anime z polskimi napisami, a jak cenisz sobie jakość hd, to zapraszam na stronę http://saintseiya.netserwer.pl/news.php Po zarejestrowaniu bezpłatnym masz bezpłatny dostęp do odcinków z napisami pl w wysokiej jakości.

Polecam również mangę w polskiej wersji językowej, za co należą się wielkie prawa Grupie Skanlacyjnej Pegasus, do której należę. Osobiście przyłożyłam rękę do edytowania ostatnich kilkunastu rozdziałów. http://www.manga-lib.pl/index.php/manga/info/saint_seiya?fb_action_ids=703878676 347763&fb_action_types=og.likes&fb_ref=.VASTf9hoGF4.like Są tam dostępne także spin offy tj. The Lost Canvas w polskiej wersji językowej również, najnowsza Saintia Sho, która jest w trakcie pracy i wrzucana na bieżąco. Dodatkowo są gaideny, czyli opowieści poświęcone poszczególnym Złotym Rycerzom z serii The Lost Canvas. To tyle z promocji. xD

Teraz podyskutujmy. ;)

Tak, jestem wielką fanką Rycerzy Zodiaku.. Mam swoich ulubieńców i postacie, które nie darzę sympatią w ogóle. Odcinki z rtl7, dzięki którym zaczęłam przygodę z Ateną i jej wojownikami są niemiłosiernie okrojone i teksty pozmieniane. Wersje uncut, o których wspomniałam powyżej^ nie mają takich usterek, są oryginalne, brutalniejsze sceny nie są wycięte i co najważniejsze, sens wypowiedzi bohaterów jest zachowany. Odcinki z rtl7 przyszły do nas z Francji, a francuscy cenzorzy zadbali o to, aby do naszego kraju trafiło anime bez krwawych scen. Rycerzom o bardziej kobiecej urodzie dali kobiecy dubbing. O tym wszystkim możesz poczytać także na saintseiya netserwer.

SPOILERY. WALIMY SPOILERAMI AŻ SIĘ TRZĘSIE! xD

Polecam zapoznanie się także z mangą, gdyż wiele faktów zostało zmienionych, a pamiętajmy: pierwsza manga/ potem anime/ potem spin offy/ potem twory fanów. Taka jest kolejność, jeśli chodzi o kanon i fabułę. Np. w mandze tylko Camus jest mistrzem Hyoga. Nie ma tam w ogóle Rycerza Kryształu. Tak samo nie ma Geist i jej Wodnych Rycerzy, nie ma Dokratesa - brata Kasjosa. Nie ma także części o Asgardzie. Zaraz po walce w 12 Domach, zaczyna się rozdział z Posejdonem i potem z Hadesem. No i najważniejsze. Rycerze z Brązu, cała dziesiątka ich są braćmi, ich ojcem był Mitsumasa Kido, człowiek, który przygarnął i zaopiekował się małą Ateną. Chłopaki mieli różne matki (poza Ikkim i Shunem), ale tego samego ojca. Co więcej, tych dzieci w sierocińcu było 100 i one wszystkie są dziećmi Kido. W mandze jest o tym wyraźnie powiedziane i również Atena o tym wiedziała.

A faktycznie, to był 74 odcinek.
- Rycerz Barana ich przepuścił, naprawił zbroje i opowiedział o Siódmym Zmyśle.
- Rycerz Aldebaran stoczył walkę z Seiyą, a potem z pozostałymi. Przepuścił ich.
- W Domu Bliźniąt, Rycerze trafili do Labiryntu Bliźniąt, pojawiły się dwa domy dzięki iluzjonistycznym zdolnością Złotego Rycerz Sagi, który dzięki rozwiniętemu umysłowi, potrafił sterować Zbroją siedząc w sali Wielkiego Mistrza, gdzie Saga przebywał bezprawnie od 13-tu lat. Rycerze z Brązu podzielili się na dwie grupy, Shiryu i Seiya przeszli bez problemów. Hyoga i Shun napotkali Zbroję Bliźniąt. Hyoga wylądował w Domu Wagi dzięki Innemu Wymiarowi - jednej z technik Bliźniąt, Shun walczył i wygrał, gdy jego Łańcuch odnalazł Sagę w Pałacu Wielkiego Mistrza.
- Do Pałacu Raka dotarli jako pierwsi Pegaz i Smok, Pegaz poszedł dalej, Smok został i pokonał z trudem Maskę Śmierci.
- Dom Lwa i Aiolia, który z powodu użytej na nim Pięści Imperatora miał zawładnięty przez Sagę umysł. Miał zabić Seiyę, a potem wrócić do normalności. Po bezlitosnym starciu, Seiya wygrał walkę z Aiolią, dzięki pomocy Kasjosa, z którym niegdyś walczył o Zbroję Pegaza. Aiolia odzyskał zdrowy rozum i Brązi poszli dalej.
- W Domu Panny było ciężej, niż przedtem. Gdy cała czwórka leżała na plecach i kwiczała, pojawił się piaty Rycerz z Brazu - najsilniejszy z nich wszystkich. Rycerz Feniksa, Ikki - starszy brat Rycerza Andromedy. Gdy Shaka odebrał mu wszystkie zmysły, łącznie z wola życia, pół żywy Ikki zdołał osiągnąć Siódmy Zmysł i energię wyższą, niż samego Shaki, którego uznawano za człowieka bliskiego bogom. Ikki wygrał, ale poświęcił swoje życie, by to się udało.
- Dalej był Dom Rycerza Wagi. Był pusty, gdyż jego strażnik, Dohko, pilnował pieczęci hadesowych wojowników - Widm, w Dolinie Rozan. Nie mógł opuścić tego miejsca. Przesłał Rycerzom z Brązu swoją zbroję, aby mogli uwolnić Łabędzia z Lodowej Trumny, którą stworzył jego mistrz, Złoty Rycerz Wodnika, Camus. Camus miał za złe Hyodze, że ten nie potrafi zapomnieć o matce, przez co nie może skupić się na własnym Cosmo. Leżący na dnie morza statek z ciałem Nataszy, Wodnik zatopił jeszcze głębiej w morzu, tak by chłopak już nigdy tam nie dotarł. Hyoga próbował się zemścić, ale jego ataki były bezskuteczne, gdyż Camus doskonale je znał.
W końcu, zrezygnowany Hyoga poddaje się i Camus więzi go w Lodowej Trumnie, z której miał go wyciągnąć po zakończeniu się Bitwy w 12-tu Domach Zodiaku. Na szczęście pozostałą trójka przyszła i uwolniła przyjaciela z lodu. Shun został z zamarzniętym Hyogą, aby rozgrzać go własnym Cosmo. Udało mu się to i potem dołączyli do reszty.
- Dom Skorpiona. Pierwsi trafiają Smok i Pegasus. Obrywają od Milo i wtedy pojawia się Hyoga niosąc na rękach Shuna, który zemdlał po utracie Cosmo. Każe chłopakom ruszać dalej, a sam staje do walki z Milo, który wygląda na to, że był przyjacielem Camusa. Łabędź i Skorpion stoczyli walkę, krwawą dla Hyogi, który ledwo dychał. Łabędź pokonał go. Gdy Milo zrozumiał, że to Rycerze z Brązu mają rację, a nie Wielki Mistrz, zatrzymał Hyodze krwawienie i pozwolił mu iść.
- Dom Strzelca również był pusty. Nie do końca. Czekała na nich Zbroja Strzelca, która w anime nakazała im przejść przez kilka testów, aby przekonać się, czy są oni warci zaufania. Potem wychodzą do holu, do którego weszli wcześniej i pojawia się testament, który Aiolos - brat starszy Aiolii, napisał tuż przed śmiercią. W mandze, chłopaki nie musza przechodzić przez te testy, a testament pojawia się od razu, gdy strzała trafia w ścianę.
- Dom Koziorożca to wyzwanie dla Shiryu -Rycerza Smoka, który postanowił walczyć z nim. Okazuje się, że to Shura - Rycerz Koziorożca wykonał rozkaz zabicia Aiolosa, którego posądzono fałszywie o zdradę i próbę zabójstwa Ateny. Shura nie chciał uwirzyć, że to WIelki Mistrz, czyli Saga stał za tym. Wiedział on, Rycerz Ryb i Rycerz Raka, że Saga zabił Shiona i uwłaszczył sobie tytuł Wielkiego Mistrza, ale nie robili z tym nic, gdyż uważali, że Saga radzi sobie dobrze. Że skoro Saga jest na tyle silny, by sprawować władzę nie będą mu się przeciwstawiać tylko współpracować i go kryć.
Shiryu pokonał Shurę z wielkim trudem. Gdy wszystkim wydawało się, że Shiryu zginął, okazało się, że sam SHura uratował mu życie, gdy poszybowali w przestworza. oddał pół nagiemu Smokowi swoją Zbroję Koziorożca, podarował Excalibura - święte ostrze, które w mitologicznych czasach, Atena podarowała właśnie Rycerzowi Koziorożca i każdemu jego następcy.
- Walkę z Rycerzem Wodnika obowiązkowo stoczył Hyoga. Camus nie bronił Wielkiego Mistrza. W mandze on podejrzewał, że w Sanktuarium coś nie gra. Chciał nauczyć czegoś Hyogę. Żeby potrafił skupić się na tym, co jest teraz i co dzięki teraźniejszości będzie działo się w przyszłości, a nie przeszłością, która hamuje go przed rozwojem. Hyoga zdał test, rozbudził Siódmy Zmysł i pokonał Camusa. Z tym, że Camus nie opierał się i również pokonał Hogę. Można powiedzieć, że tam był remis, ale Camus uznał, że to Hyoga wygrał.
- W Domu Ryb walkę stoczył Shun, który chciał pokonać mordercę swojego mistrza: w anime Cefeusza Albiore'a, w mandze Cefeusz Daidalos. Walka się toczy, Shun oberwał różnymi różami - czerwonymi Diabelskie Róże, czarnymi Róże Piranie a na końcu Szkarłatną Różą. Biała róża, która wbija się prosto w serce przeciwnika wysysając krew i zabarwiając płatki na szkarłatny kolor. Shun dostał taką różą, gdy wzniecił swój potężny huragan, którym pokonał Aphrodite.
- W tym czasie, Seiya próbował przedrzeć się do komnat Wielkiego Mistrza, ale zatrzymały go Diabelskie Róże Aphrodite . Na szczęście Marin przyszła z pomocą i Seiya dotarł do celu, gdzie stanął oko w oko z Wielkim Mistrzem, a raczej z Sagą, który zdjął maskę z twarzy. Okazało się jasne, ze to Rycerz Bliźniąt stoi za wszystkimi okrucieństwami jakie zdarzyły się w Sanktuarium 13 lat temu. On próbował zabić Atenę, on nasyłał zabójców, żeby to zrobić i odebrać Złota Zbroję Strzelca, on zwalił całą winę na swojego przyjaciela Aiolosa i wzbudził niechęć do Aioli, młodszego brata Aiolosa, którego uznano za brata zdrajcy. Napiętnowano małego Aiolię, który zaczął nienawidzić własnego brata, gdyż uwierzył w kłamstwa Sagi. (Atena potem mu to wyjaśniła, gdy spotkali się pewnego dnia, tuż przed Bitwą w 12tu Domach Zodiaku)). Także, Saga zdjął maskę, był w swojej Dobrej Osobowości tzw, Dobra Strona - dobry i szlachetny rycerz, który stał się niewolnikiem swojej Złej Osobowości tzw. Złej Stronie (fandom Saint Seiya, polski i zagraniczny, stosuje takie terminy) Opowiedział Seiyi jak uratować Atenę i pozbyć się strzały z jej piersi. Potem nagle, kontrolę nad Dobrym Sagą przejął sprawca całego tego zamieszania - Zły Saga, który rozpoczął krwawy i bezlitosny pojedynek z Pegazem. Do akcji włączył się ponownie Feniks Ikki, który został ocalony przez Shakę, którzy jakimś cudem błąkali się po czasoprzestrzeni. Wtedy Rycerz Barana użył swoich psychokinetycznych zdolności, aby sprowadzić ich dwóch do Sanktuarium. Ikki przyodział swoją cudowną Zbroję, która jako jedyna spośród wszystkich Zbroi, jest w stanie sama się regenerować z popiołu - jak mitologiczny Feniks. Gotowy do walki Ikki, stanął oko w oko ze Złym Sagą a Seiya resztkami sił, próbował dostać się do Posągu Ateny, żeby uratować boginię za pomocą tarczy. Po zmaganiu się ze schodami i Sagą, który pokonał Ikkiego, Seiya ratuję Atenę, która w podzięce szła przez całe Sanktuarium, aby wzmocnić swoim Cosmo Rycerzy z Brązu, którzy, jak się potem okazało, nie umarli, lecz byli u schyłku życia. (Atena nie może przywracać umarłych do życia. Tylka Hades i Tanatos mogą to zrobić jako bogowie podziemia i śmierci.) Atena konfrontuje się ze Złym Sagą razem z pozostałymi Rycerzami z Brązu i Złotymi Rycerzami, którzy mieli za złe, że żyli w kłamstwie przez tyle lat, że Saga zabił prawdziwego Wlk Mistrza i w ogóle o wszystko. Brązi znowu połączyli swoje Cosmo i uderzyli Sagę potężną kulą energii, a ten przeżył. Potem Atena go przekonywała do swoich racji, w międzyczasie Zbroja Bliźniąt odrzuciła ciało Sagi, gdy jego hełm ponownie zaczął ronić łzy tak, jak jego Dobra Połowa. Bliźniak chciał uderzyć Atenę, jego Dobra Strona nie chciała do tego dopuścić, ciągle mąciła mu w głowie. W anime, Atena w obronie, niechcący uderzyła go swoim Berłem i Zły Saga raptownie zmienił się w Dobrego Sagę, przepraszając i żałując za wszystko, co uczynił bogini i Rycerzom. Uderzenie było śmiertelne i Saga umarł. W mandze natomiast, gdy Zły Saga przymierzał się do zadania ciosu Atenie, Dobry Saga chwycił za Berło Ateny i sam się nim przebił. W chwili gdy umierał, z ciała Dobrego Sagi wyleciał czarny dym, który był niczym innym jak demonem, który zawładnął nim na wiele lat.

W fandomie i ogólnie w Saint Seiya mówi się (Shaka nawet w mandze też mówił o tym), że taki jest los Rycerzy Bliźniąt. Są jeden człowiek "może być podzielony" na dwie części. W sumie, każdy ma w sobie dobro i zło, a Rycerze Bliźniąt, jako ci wyjątkowi mogą mieć problem z wybraniem właściwej drogi i czasem może zdarzyć się tak, że ta zła część będzie górować na dobrą.

użytkownik usunięty
karoman4

Co do mangi to nigdy nie czytałem rycerzy zodiaku ,oglądałem tylko dawno temu na rtl7 .Ja mam mange tylko Dragon balla wydana przez jpf wszystkie 42 TOMY .tak to widze że lubisz też Dragon balla I sailor moon jeszcze z rtl pamiętam yiaba legendarny samuraj ,magicznych wojownikow to akurat znam mange też o linie inverse .Co dalej lubie anime także ale z mangi mam tylko Dragon balla.jedynie w gslerii kiedyś widziałem tomiki czarodziejki z ksiezyca i slayers no I naruto.Czytałem też mange wydawana przez jpf neon genesis evangelion ,fushigi yougii ,oh May goodness ,akira ,clamp ,Dr slump chociaż to o slumpie to oglądałem też anime na rtl jak leciało.oglolnie Dragon balla kocham mange I anime ,filmy też oglądałem .Co do innych anime to naruto oglądałem jak I czytałem mange która do tej pory wydaje jpf .Czarodziejke z ksiezyca nie lubie mangi nie sprawdziła sie tak jak anime .Co do magicznych wojownikow te anime bardzo lubiłem ogladac chociaż te nowe serie już oglądałem w necie I filmy też jakie były .Nie zbieram mang tylko jedna mam serie ale ogólnie to lubie .Rycerzy zodiaku oglądam własnie te odcinki co były z rtl bo takie pamiętam z dawna .To już doszedlem jak pokonali rycerza raka I zmierzaja do domu lwa .Tutaj ladny mnie opis zrobilas ale ja to własnie oglądam na cda wszystko bo chce sobie przypomniec .Dragon balla też bym sobie obejrzal od nowa. Mangi Dragon balla lubie ale nie wydali serii Dragon ball gt .Co do innych mang czasami są slabsze od anime jak to było z czarodziejka czy też slayers. Dla mnie to część życia wiadomo jak było sie dzieckiem to czarodziejka I Dragon ball wychowywali dzieci. Mnie też zawsze wychowywalo anime na rtl .Rycerzy zodiaku oglądałem tak jak miałem lat 11-13 to teraz po takim szmacie czasu jak oglądam od nowa .To było moje życie to wszystko Dragon ball jak zbierałem nawet z chio chipsow karty do gry z postaciami anime .Lubie do tej pory songoku ,co tutaj mowic wiele każdy film oglądałem na necie ,czarodziejke mniej luibie ale też byłem zachwycony bo to moje pierwsze anime przed Dragon ballem .Czarodziejke pamiętam jak też były komiksy nie manga ale odcinki pierwszej serii jak wydawali .Zawsze powracsm do tego chociaż to his tyle lat jest .Rycerze zodiaku nawet soundtrack sluchalem dzisiaj jakos lubie to anime takie stare dobre czasy ,Dragon balla też sluchałem nawet mam na fonie zgrane te melodie dziecinstwa .Pamiętam jak byłem mały to jak modne były te anime .Szkoda że nie mam mangi chociaż slayers bo kocham to anime lubie line inverse ,moja milosc to takie uwielbienie było jak to oglądałem .Teraz sobie ide do galerii to czytam sobie na miejscu mange naruto ale jednak to nie to samo co Dragon ball .Jedynie co nie lubie to ten film fabularny kinowy z aktorami Dragon ball ewolucja to była kaszana .Ale jakby tak nagrali wersje fabularna czarodziejki z ksiezyca albo magicznych wojownikow to bym był chetny obejrzeć. Kiedyś może zrobia cos takiego .Co dalej chce powrôcuc do tych anime co pamiętam z rtl tego yiabe pamiętam też jak oglądałem to było tak dawno że pamiętam mało ale to była też fajna seria anime .Dr slump to lubie bo jest zabawna seria bardzo wesoła ,co najlepsze mangi co czytałem to jednak nie oglądałem anime .musze kiedyś obejrzeć te anime neon genesis ewangelion czy clamp ,akire ,fushigi yougui I oh may goodness musze obejrzeć bo manga była dobra .ogólnie to tylko z mang sprawdzlaen te z wydawnictwa jpf tylko tam przegladałem te wydawnictwa .Dlatego własnie znam te tytuly bo oni wydawali własnie clamp czy neon genesis evangelion .Ogólnie dla mnie to dobre mangi ale zawsze mam tak że nie sprawdze anime tylko przeczytam mange .

ocenił(a) serial na 10

Widziałam tą mangę Dragon Balla w polskiej wersji od Jpf i nawet mam zamiar zaopatrzyć się, gdyż jestem również wielką fanką Dragon Balla - w avku mam Piccolo juniora, a to mówi wszystko. xD

Przepraszam że zaspoilerowałam Ci a tym, co jest w Rycerzach Zodiaku, ale na prawdę polecam przeczytać mangę, gdyż w przypadku Saintów, manga jest lepsza, niż anime.
Co do soundtracku Rycerz Zodiaku, to JEST TO KAPITALNA PRODUKCJA! Słucham tych wszystkich utworów cały czas. Pan Seiji Yokoyama stworzył zayebiste dzieła. Muzyka idealnie pasuje do anime. Jest emocjonująca i pasuje do nastrojów panujących w scenach.

Dragon Balla lubię bardzo openingi, endingi ale i piosenki do tego anime również są świetne.

Sailor Moon nie czytałam nigdy mangi, tak samo z Dragon Ballem. Anime oglądałam i lubię także.

Bardziej preferuję anime z lat 80 i wczesnych 90. Ale np. Elfen Lied było fajne. Albo kontynuacja Vampire Hunter D. Albo moje ukochane Houshin Engi, czyli Łowca Dusz. Też na shindenie są odcinki, więc możesz obejrzeć, z napisami pl. 26 odcinków anime zawiera i moim zdaniem to mało w porównaniu z mangą, która ma 23 tomy. Wydaje mi się, że to po prostu pierwszy sezon była, ale anime się nie sprzedało dobrze i nie robili kontynuacji. Szkoda, bo materiał zasługuje na uwagę.

użytkownik usunięty
karoman4

A jeszcze mam pytanie szukam melodii z rycerzy zodiaku jak było jak miała być walka to była taka żywiołowa I energiczna melodia .Taka że jak stawali z wrogiem do walki tak pod koniec odimcinka jak stawali rycerze brazu do walki z wrogiem.

ocenił(a) serial na 10

Poczekaj, poszukam, bo kojarzę o co biega.

użytkownik usunięty
karoman4

To była jakas wstawka krótka dlatego tak sie namęczyłem żeby to znalezc ale to będzie to czego szukałem .Teraz znalazłem na you tubie filmik z ta wstawka I to nie dziwne że nie mogłem tego odnalezc na soundtracku .Tytul jest bad scene a jak trwa może niecale 40 sekund to trudno było odszukac .

ocenił(a) serial na 9
karoman4

Wow, szanuję za taką wiedzę nt. Rycerzy :O

użytkownik usunięty

Karoman nie kojarzysz takiej melodii jak oni stawali do walki jak pojawiał sie przeciwnik to była taka dobra melodia .nie moge tego znalezc na soundtracku do serialu ,przewertowalem kilkanascie filmików chodzi mnie o jeden motyw. No i nie mam tej melodii a nie znam tytulu tylko moge zanucic xd jak to słyszalem nawet jak ogladLem wczoraj odcinek jak walczyli z rycerzem blizniat to byl ten motyw przez moment .No a w soundtracku do serii nie moge tej melodii znalezc w żaden sposob .może znasz te melodie to bys może podala mnie linka bo jakos na you tubie nie ma tego a powinni być .

ocenił(a) serial na 10

To: http://www.youtube.com/watch?v=4Nvzmkg-CGw
Albo sprawdź tą składankę: http://www.youtube.com/watch?v=D4dyPBJeTko&list=PLHB8yCTLf_9zgnK2k1ZexNwRLs85BVB I1&index=12

W tej drugiej na pewno musi być, bo to składanka z wszystkich sekwencji podnoszenia Cosmo.

A tak w ogóle, to możesz mówić do mnie Karo. :)

użytkownik usunięty
karoman4

Ten motyw co szukałem tego w tej składance co podałas linka zaczyna sie od minuty 19.46 ale ten motyw tam jest jakiś krótki w serialu anime był dluzszy I kończył sie tak inaczej .Ale jestem pewny że to ta melodia tylko zebym teraz to znalazł pełna wersje bo tytułu nie znam tego I nie wiem jak mam szukac .

użytkownik usunięty

Ze złotych rycerzy przeżyli rycerze barana ,byka,lwa,skorpiona i oczywiscie wagi .Reszta zostali zabici moce jakie posiadali rycerz raka jego głównym atakiem było przeniesienie przeciwnika w otchlanie piekielne I zrzucenie go w głab piekła ,rycerz skorpiona jego atak to pazur którym robił naciecia na ofierze I zadawal 15 ukłuc wg konstelnacji gwiezdnej skorpiona ,rycerz koziorożca jego atak to miecz ekskalibur zadawal nim ciosy jak przepaławiał wszystko na połowe .Rycerz blizniat tutaj atak był taki że mógł zawładnąć umysłem innej osoby tak jak było z rycerzem lwa albo wysyłał w inny wymiar rycerzy w inna casoprzestrzen .Dalej rycerz panny atak odbierania zmysłów jak otworzył oczy odbierał zmysły co dalej miał się za usposobienie Buddy czyli odrzucal też ataki przeciwnika ale mógł też atakować wspomnieniami czy tak to było ,rycerz ryb tutaj głównie atakowal jak czytałem różami one wysysaly z ofiary życie I były tych róż trzy rodzaje ,rycerz byka tutaj trudno mnie określic jego atak ale chodziło o szybkosc I atak z zaskoczenia tak żeby nie widac było jego ruchu że atakował z zawrotna szybkościa ,rycerz wodnika miał tak jak rycerz łabedzia podobny styl bo też uzywal zamrażajacych ataków I przecież zamroził umieszczajac w lodowej trumnie hyuge .Co do rycerzy strzelca ,wagi I barana tutaj trudno okreslic jakie mieli ataki. Pewnie strzelec atakował strzałami tak jak było to z seyia że zbroja wystrzeliła strzałe w jego kierunku . Rycerz wagi miał różne bronie w zbroji jak jakies nunczako,był też chyba miecz I topór ,rycerz lwa jak moge jego ataki okreslic no còż tutaj trudno mnie powiedziec jakiej techniki stosowal .Ale ogólnie najlepszymi byli rycerz panny bo jednak miał silne ataki ,rycerz raka też byl grozny bo w końcu chciał wysylac ofiary w otchłanie piekła ,co dalej rycerz koziorozca tylko ten miecz czynil go silnym tak to byl taki sobie .Rycerz ryb I te róże matko już nie było innych atakow tylko roze trujace ? Rycerza barana to całkiem przemilczec bo też chyba był slabszym z dwunastu złotych rycerzy .