Kompletnie nie rozumiem tych niskich ocen. Często jakieś bardachy mają koło 7. Ten serial jest naprawdę ok , wciąga , daje do myślenia. Fakt może końcówka lekko naciągana i za słodka ale .. tylko 5,7?????
Serial jest OK ,ale bez przesady arcydziełem to on nie jest ,bardzo dobrym też nie . Oceniaj sobie jak chcesz, nie moja sprawa . Gdyby nie pewnie niedociągneicia i słaba końcówka może i można by dać naciągane siedem . Moim zdaniem ocena w skali 5-6 jest sprawiedliwa . Pozdro .
Zgadzam sie. Może momentami przymula ale wciąga z każdym odcinkiem. Kwestia gustu, jeden lubi jak mu cyganie grają drugi lubi jak mu nogi śmierdzą. Jak dla mnie dobry.
Mnie też zdziwiło, jak tu wszedłem po obejrzeniu i widzę, że w sumie same narzekające opinie. To dam swoją dla przeciwwagi, żeby ewentualny widz się nie zrażał. Bo to kawał kryminału. Nie bójcie się, że wątki obyczajowe przyćmiewają intrygę, bo są bezpośrednio z nią sprzężone. Ale bez przesady, sporo tu trików dla fanów gatunku. Domyśliłem się zabójcy szybko, fakt, ale biorę to też na karb tego, że dużo chłonę gatunku i sam coś tam próbuję pisać, więc klucze narracyjne nie są mi obce. Ale to też nie jest wada według mnie, bo OK, lubię być zaskoczony w finale, ale jak poznam wcześniej sprawcę to znowu mam satysfakcję, że rozwiązałem zagadkę. Serial ma przekonujące role, udanie zbudowane relacje między postaciami i trzyma poziom przez wszystkie odcinki. Koniec wcale mnie jest taki cukierkowaty, bo nie wszystko skończyło się happy endem, ale tyle, bez spoilerów.