PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48287
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

???

ocenił(a) serial na 9

Niestety nie widziałem ostatniego odcinka. Czy mógłby ktoś w skrócie napisać co było?

użytkownik usunięty
Rezun

Tak po krótce:
Tytus udał się z Oktawianem do drogiego burdelu, bo matka chciała żeby młody zaczął kopulować z kobietami. Atia, coby naprawić popsute stosunki, ofiarowała Serwilii niewolnika z wielkim przyrodzeniem (organ ów przyozdobiony jakimiś łańcuszkami pokazano w stosownych zbliżeniach}. Vorenus miał stosunek z Niobe, a Atia z Antoniuszem (nie bezinteresownie, ale ten olał jej sugestie - o ile dobrze pamiętam - matrymonialne). Była też jakaś polityka. Antoniusz walnął w mordę wysłannika Pompejusza i legion wyruszył na pomoc Cezarowi - w ostatniej scenie, wśród szalejącej burzy Pullo zaklina, że obciągnie Trytonowi jeśli wyjdą z tego żywi. Okręt przechyla się niebezpiecznie...

Tutaj są streszczenia odcinków: http://film.onet.pl/seriale/11680,2,archiwum.html
Ale nie piszą o tym co najistotniejsze ;) Ja zaś nie widziałem przedostatniego, więc byłbym wdzięczny za mały rewanżyk - jakie pikantne i krwawe momenty mnie ominęły?

ocenił(a) serial na 9

Wielkie dzięki :)

A oto rewanż:

Vorenusowi zmarli wszyscy niewolnicy (został tylko mały chłopiec)przez co upadły jego plany rozkręcenia interesu. Chcąc zdobyć pieniądze na nowych niewolników najął się u tego gościa który był u niego na przyjęciu. Miał być jego człowiek od czarnej roboty. Miał odzyskać pieniądze tamtego. nawet złamał mu nogę. ale gdy kazali mu zabić to zrezygnował. Ostatecznie trafił do Marka Antoniusza, przystając na jego wcześniejszą propozycję.

Pullo zostaje najęty przez Atię. Ma zrobić z Oktawiana mężczyznę. Wprowadza go w sprawę Vorenusa, że podejrzewa jego żonę o roman. W nocy z Oktawianem robią wypad na miasto i dopadają kochanka żony Vorenusa. Zaciągnęli go do kanałów gdzie po torturach (odcięli mu kciuki i chyba wyłupali oczy)zdobyli od niego wszystkie informację. Potem go zabili i postanowili nic nie mówić Lucjuszowi.

Z pikantnych. Fajna rozmowa Atii z Oktawianem, gdzie zarzucała mu że jest zbyt zniewieściały. Mówiła że jej ojciec w jego wieku nie przepościł żadnej niewolnicy. Niezły był ubaw, jak sugerowała że Oktawian uwiódł w składziku Cezara :)

użytkownik usunięty
Rezun

Dzięki bardzo :) Akurat byłem wtedy w górach i nie oglądałem, a serial mnie wciągnął. Teraz już nie będę miał takiej luki w wątkach :)

ocenił(a) serial na 9

Przypomniała mi się jeszcze jedna fajna rzecz.

Atia kazała namalować na murach Rzymu graffiti, na który było dosadnie pokazane jak Cezar posuwa Kalpurnie. Zobaczyła to jego żona i kazał mu z nią zerwać. Zerwanie było dosyć dramatyczne, i Kalpurnia rzuciła później klątwę na Cezara i jego ród.

użytkownik usunięty
Rezun

:)

Wszystko się zgadza, tylko, że to była Serwilia...

Rezun

Co za wyobrażnia! Gratuluję;)