PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48287
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

Bardzo dobry -

ocenił(a) serial na 8

- wciągająca intryga, realizm do którego nie przyczepiają sie nawet znajomi archeologowie, którzy to oglądali, zasługująca na uznanie próba rekonstrukcji psychiki starożytnych rzymian, ludzi żyjących poza dualnym podziałem na dobro i zło.

piku_79

Realizm i owszem, ale od historii to ten serial niekiedy całkiem mocno odstaje. A szkoda.

ocenił(a) serial na 8
lt_col_John_Sheppard

Miałem na myśli realia, tzw. kulture materialną - jesli chodzi o wydarzenia zwiazane z realnymi postaciami, to zapewne jest ponaciągane...

piku_79

Oj, mało powiedziane...

ocenił(a) serial na 9
piku_79

Bardzo dobry serial ma dwa minusy odstaje od historii i czasem łatwizna scenarzystów wezmy pierwszą sytuację kiedy mieli odzyskać orła akurat spotkali ten konwój w drugim sezonie podobnie kiedy przyłapali gońca, no ale im sprzyjają bogowie i wprowadzają trochę humoru dwaj prości legioniści. Serial bardzo ciekawy i zachęca do bliższego poznania losów starożytnego rzymu. Jak oglądam kolejne odcinki serialu zawsze mam wrażenie jakby coś mnie opuściło w szczególności na początku odcinka.

jukatos

Bardzo ciekawy serial. Zgadzam się z przedmówcą. Szkoda tylko jeszcze, że twórcy potraktowali po macoszemu sceny batalistyczne.

ocenił(a) serial na 7
piku_79

Szału nie ma, serial dobry ale nie bardzo dobry.