PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48287
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

Podobny serial

ocenił(a) serial na 8

Slyszalam kiedys ze HBO mialo zrobic serial w bardzo podobnej jesli nie takiej samej konwencji jak Rzym (nie pamietam gdzie miała sie toczyc akcja) - czy ktoś z Was wie coś na ten temat??
(W "Film-ie" o tym chyba pisali)

Dzieki za info :))

ocenił(a) serial na 9
Ewka89

I to jest właśnie Rzym jest tą produkcją.

ocenił(a) serial na 8
Woj8ech

no niby jak??!!! - przeczytaj uważnie to co napisałam - serial w podobnej konwencji co "Rzym"! Nie "RZYM"!!

ocenił(a) serial na 10
Ewka89

Polecam gorąco mini-serial (7 odcinków) HBO - John Adams. Wprawdzie to inna epoka ale jak dla mnie z Bostonu do Rzymu całkiem niedaleko.

ocenił(a) serial na 9
Ewka89

Racja pomyliłem się, z twojego pytanie zrozumiałem iż nie wiesz, że HBO wyprodukowało ten serial. Może chodzi ci o Deadwood. I strona na wiki http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_programs_broadcast_by_HBO

ocenił(a) serial na 8
Woj8ech

:) spoko :) niestety to nie ten serial :( ale wielkie dzieki za stronke :) - super ;] zaraz ją przeszperam bardzo dokładnie - moze cos znajde :)

ocenił(a) serial na 8
Ewka89

nie ma go tam niestety :( - może jeszcze nie jest skończony :(
ALE przypomnialo mi sie jeszcze ze na 100% miał się rozgrywac w starożytności, do max. 5 wieku- jesli sobie coś przypomne to tu jeszcze dopisze :) - licze na to ze ktos moze skojarzy moj opis z jakims PLANOWANYM serialem HBO :))
z góry dzięki :D

Ewka89

Cesarstwo (Empire)

Empire to historyczna mini-seria rozgrywająca się w 44 roku przed Chrystusem, zaraz po zabójstwie Juliusza Cezara. Serial skupia się na Octaviusie, adoptowanym synu i siostrzeńcu Cezara, oraz Tyrannusie, okrytym hańbą byłym gladiatorze, który przysiągł chronić Octaviusa.