PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119650}

Rzym

Rome
2005 - 2007
8,0 48 tys. ocen
8,0 10 1 48287
8,2 16 krytyków
Rzym
powrót do forum serialu Rzym

Witam wszystkich. Mam pytanie do osób, które oglądały wszystkie lub przynajmniej większość odcinków. Mianowice:
"Życie seksualne i rodzinne starożytnych Greków i Rzymian." To jest temat referatu, który muszę przygotować na pewne zajęcia. I powiedziano mi, że w tym serialu można znaleźć sporo scen pasujących do tego zagadnienia. I tu właśnie pytanie do was: pamiętacie może jakieś szczególnie charakterystyczne odcinki, których urywki można by zamieścić w tej prezentacji? Bo ja niestety nie mam zbytnio czasu oglądać wszystkich odcinków a wam może coś się nagle przypomni;) Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi.

ocenił(a) serial na 9
shefali_dream

Na pewno pierwszy odcinek, z reszta w tym serialu sporo jest sexu

ocenił(a) serial na 8
shefali_dream

Osobiście polecam odcinek 6 pierwszego sezonu, ciekawe spojrzenie na miłość, seks, intymność i małżeństwo oraz sporo zdrowego, niezobowiązującego seksu Antoniusza i Atii ;-) odcinek 9 również pierwszej serii bo daje wyobrażenie o relacjach seksualnych pomiędzy panem a niewolnicą (Pullo i Eirene) i odcinek 7 sezonu 2 z tego samego powodu (Pullo i Gaja). Plus oczywiście wspomniany przez przedmówcę odcinek pilotowy.
W pierwszej serii mamy również kazirodztwo (odcinek 9) ale co za dużo to niezdrowo, zwłaszcza jak na szkolną prezentację ;-)

Arya_2

dzięki za wasze odpowiedzi. Na pewno sporo mi to pomoże w prezentacji;) Arya - to referat przygotowywany na studiach więc i kazirodztwo będzie dobre:) jeszcze raz dzięki