PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73445
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

wiecie co, kiedyś czytałam te różne teorie na blogach i miałam z tego taką radochę... byłam pod wrażeniem, jak dużo wskazówek, z pozoru niewidocznych, udaje im się zamieścić w każdym odcinku. do końca miałam nadzieję (choć bardzo małą), że jednak będzie w końcu obiecany od dawna szok, ale k**** nie

to takie irytujące - mówią, że mamy się nastawić na prawdziwe zaskoczenie i jak zwykle nudy. nudy, nudy, nudy... teorie pisane na blogach nadawały sens temu serialowi, bez nich byłby on jednym wielkim gów nem. dzięki nim zawsze wierzyłam, że w końcu w tym głupim serialu wydarzy się coś prawdziwie ekscytującego. np. uwielbiałam teorie oskarżające Arię. i po gów no te wszystkie wskazówki, które okazywały się zwykłymi zmyłkami

ten finał miał być wbijający w fotel, mieliśmy doznać prawdziwego szoku, wszystko miało się obrócić o 180 stopni, sprawić, żebyśmy zadawali sobie pytanie: "jakim cudem?!", żebyśmy mówili: "kurna, nie wierzę, ten serial jest genialny". niby głupi serial, a wkurzyłam się, że nie wiem. miało być jedno wielkie WOW, niedowierzanie.. nastawiłam się trochę na prawdziwy szok, ale niepotrzebnie jak zwyle. po prostu beznadzieja. a mogli zrobić z tego serialu coś wspaniałego. nie musiałoby to być do końca logiczne (zresztą i tak nie jest), po prostu żeby tylko było prawdziwie szokujące, bo to nam od wielu, wielu miesięcy obiecywali. dobra, w sumie to już mi szkoda słów. ale jeśli wam ich nie szkoda, to możecie napisać, czy jesteście tak wkur wieni jak ja

ocenił(a) serial na 7

Ja tez jestem strasznie poirytowana. A mielismy znac od poczatku, a Cece pojawila sie dopiero, bodajze w 3 sezonie. Rozumiem, ze zmiana plci jest teraz modna, ale pll to podobno serial rodzinny, ogladalo go wiele mlodych osob, wiec niby dlaczego A nie moglb byc facet z krwi i kosci (albo ostatecznie kobieta, ale prawdziwa kobieta). A zawsze sprawialo wrazenie inteligentnego, a Cece nie. Dlaczego zmarnowali potencjaly takich bohaterow, jak chocby Ezry, Noela, Wrena, Caleba, Tobiego (pana piekne oczka), czy chocby ktorejs z klamczuch (Spencer miala problemy z tabletkami, wiec mozna jej bylo przypisac rozdwojenie jazni, czy cos takiego, a w rodzinie Arii wystepowaly choroby psychiczne, wiec tez by pasowala). A mialo miec tez porzadny motyw zeby przesladowac dziewczyny, a Cece go nie miala. I niby rodzice wyslali Cece do Radley, ale dali mu jednoczesnie pieniadze na zmiane plci i na wszystko o co on prosil? Jaki tu sens? Marlene najzwyczajniej w swoecie sobie z fanow zakpila. Gdybym wiedziala, ze Cece bedzie A, a red coat i black window jakas Sara, ktora wystapila dopiero w kilku ostatnich odcinkach to bym sobie ten serial darowala. Dlaczego red coat nie mogla byc chocby Jenna czy Melissa? Masakra : / No i dlaczego Bethany zabila mame Tobiego? Kim byla Bethany? Kto zabil pania D?

Od początku mówiłam, że fani przesadzają z doszukiwaniem się wskazówek w talerzach Kłamczuch i kolorach gaci A. Marlenka pocisnęła z finałem tak, że mam nadzieję, że nie dostanie już okazji zniszczenia żadnego serialu. Co do tego, że mieliśmy znać A od początku, to nie do końc - pierwsze A, czyli Mona, była obecna od pierwszego odcinka, to drugie A, nie. Dla mnie CeCe nie jest w ogóle interesującą postacią i zupełnie nie rozumiem, jak niby mam jej współczuć.. serio? :/ Już lepsza byłaby papuga Tippi w roli A i nowy pies Ali jako RedCoat :/