Dzisiejszy odcinek - "Letni Finał" pozostawił w mojej głowie niezatarte wrażenie, że oto poznaliśmy "The Big A" - osobę, która kieruje tym całym "A"-kramem. Cytując Monę "Ta dziwka jest wszędzie i nigdzie zarazem, wie wszystko i nic". Wyobrażmy sobie seksownego, dwudziestokilkuletniego nauczyciela angielskiego - na codzień uroczy, nieco zagubiony w dzisiejszym świecie, zaczyna kręcić z Arią, jest szpiegowany przez "A", dowiadujemy się, że ma syna. Ezra Fitz wydaje się być całkiem miłym facetem, z którym nie jedna z nas chętnie by się umówiła. Ale okazuje sie być psychopatycznym, pozbawionym sumienia socjopatą z zamiłowaniem do kamizelek i do spania ze swoimi nieletnimi uczennicami.
Argumenty za:
- Rodzina Ezry jest wręcz nieprzyzwoicie bogata. (Stać by go było na kupowanie dziecięcych trumienek, lalek i sojuszników)
- Znał Alison (Prawdopodobnie to on zrobił jej te zdjęcia)
- Śledzi dziewczyny. (Prawdopodobnie od pierwszej serii, zamiennie z Moną)
- Miał wsytarczająco dużo czasu by zarządzać pionkami (Mona/Lucas/Shana/Toby)
- Mógł opłacić CeCe, żeby udawała Red Coat.
- W książkach był kochankiem Alison.
Argumenty przeciw:
- Uczucie do Arii.
Co wy o tym myślicie?
Gdyby widział kryjówkę A po raz pierwszy, to by trochę poszperał i się chociaż trochę zdziwił, a on był wściekł, że ktoś tam wszedł. I po co miałby jechać do Ravenswood? A w tej szafie były ciuchy, które od razu kojarzą się z Ezrą! On przecież bardzo często nosi eleganckie rzeczy, a Jason? Jestem pewna, że dwa razy miał na sobie garnitur, raz w 2x06, ale to był pokaz, więc to było oczywiste, a raz jak był z dziewczynami w grobowcu Ali, co też jest oczywiste. Tak to Jason nosi zwykłe koszulki, sprawdź sobie.
Dokładnie tak. Gdyby to był Jason to byłaby jakaś porażka - gościa częściej nie ma niż jest, nie ma motywu i jakby nie patrzeć jest bratem Ali. To by się kupy nie trzymało.
Teoria z Ezrą bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że to będzie to zaskoczenie, jak okaże się, że to on jest Big A:P
Czemu ludzie ciągle upierają się, że on wszedł tam "przypadkiem'? Przecież w całym pomieszczeniu były zdjecia Ali, dopiero na tablicy, z tyłu, są zdjęcia Arii i reszty dziewczyn... więc to co najmniej głupia teoria, że zorientował się, że A nadal dręczy Arię... On nawet nie zdążył tego zobaczyć, był wściekły i dobrze wiedział co w tym pomieszczeniu się znajduje.
Jason to miły facet, nie ma motywu, sam się przyznał, że nie jest pewny czy nie zabił Ali, więc nie kłamie. Po tym jak Aria go rzuciła dla Ezry, jako A, mógłby Fitzowi coś zrobić, a tak nie było. Poza tym specjalnie by chyba nie uszkodził windy?
Myślę dokładnie tak jak ty, Ezra od pierwszego sezonu jest podejrzany i producent PLL powiedział, że tym razem nie będzie tak jak z Tobym, oby dotrzymali słowa.
No wreszcie ktoś, bo ciagłe czytanie, że znalazł się tam przez przypadek, a wściekł się,b o sie martwi mnie rozbraja... :D
Dzięki, ja już też mam tego dość, ,śmieszą mnie faneczki Ezrii, które tak bronią "niewinnego" Ezry.
mnie tylko jedna rzecz zastanawia...
Jeśli on wchodził do swojego pomieszczenia to powinien wchodzić normalnie a wkurzyć się dopiero jakby zobaczył otwartą szafę albo jakieś zmiany, a on od razu po zobaczeniu pomieszczenia był zły, zszokowany czy co tam...
Nie mówię że on nie jest A tylko zastanawia mnie czy to aby na pewno była jego "baza"
Gdy zobaczył dziewczyny pod budynkiem, rozmawiające z Grunwald - nie trudno było się domyślić, że tam były...
Tym bardziej, że nie wiadomo czy Jason w ogóle wróci, a jak tak to czy nie wróci tylko na chwilę, bo teraz gra w innym serialu.
Ezra ewidentnie miał wzrok wk*rwionego psychola, a nie złego boyfriend'a, zresztą po co miałby dziewczyny śledzić -.-
Ja też jestem zdania, że on się wkurzył bo dziewczyny odkryły jego "bazę" w Ravenswood, a nie dlatego, że A prześladuje Arię. To byłby idotyzm. Chyba nie powtórzą historii z Tobym (jest A by chronić dziewczynę) bo już zupełne dno osiągnie ten serial...
no właśnie mnie też zastanawia co Hanna zabrała i mam nadzieje że im się to przyda ale chyba wyglądało jak pamiętnik i ciekawe czyj ? znowu Ali ? czy Ezry hehe xD
chciałabym myśleć że to Ezra jest A ale to by było dziecinnie łatwe zwłaszcza teraz a nie pokazuje się najważniejszego wroga którego wszyscy chcą już zobaczyć w połowie sezonu sama już nie wiem z tym serialem nigdy nic nie wiadomo :D
i jeszcze mnie martwi ten cały doktorek Wren trzeba przyznać że też czasem wygląda jak psychol i jeszcze ten obrazek w którym se kolorował dziewczynę w czerwony płaszcz a po za tym sama Mona mu nie ufa chociaż ona wcale nie jest lepsza ;)
Byron jako A miałby jeszcze jakiś sens, ale Jason już nie (no chyba że był zbokiem i wykorzystywał siostrę seksualnie).
Ale wątpię.
Ujawnili wreszcie jakiegoś A i mam nadzieję, że tego nie spieprzą, bo takiego rozwiązania chcieliśmy...
Mówisz, że nie było żadnych śladów, że dziewczyny tam były... Jak to nie? A otwarte na oścież drzwi, a szafa?
Może wiedział, że rozstali się przez A, które ciągle pisało do Arii i jeszcze jakoś się dowiedział, że to całe A zrobiło zamieszanie z Malcolmem. Dziwne żeby był A i ryzykował ujawnienie związku z uczennicą wtedy jak prawie spotkali się z matką Arii na jakiejś wystawie chyba.
Może nie jest Big A, ale z pewnością należy do A-teamu i był kolesiem, z którym Allison miała romans.
Też już jestem pewna że to z Ezrą Allison miała romans bo już nikt inny jakoś nie pasuje a po za tym Ezra najwidoczniej woli młode nastolatki , wiem że wiele osób jest fanem Ezry i uważa że on nie może być zły czy coś ale zgadzam się że musi być przynajmniej w A-team i nadal się trzymam tego że wygląda trochę jak psychol :D
Cóż, Ezra na pewno ma coś wspólnego z tym pokojem bo
1) skąd wiedział gdzie ma iść
2) nie wiedział, że dziewczyny tam były dopóki nie zobaczył szafy, którą Hanna zostawiła otwartą (bo nie wierzę w to, że zostawiły otwarte drzwi).
Co jeszcze przemawia za Ezrą? Pamiętacie jak Aria była chora i miała omamy, że widzi Alison?
http://www. youtube.com/ watch?v=0a1kAxTkQkg
Aria: Do you see A.?
Allison: Everywhere I turn. SO DO YOU.
Wszyscy myśleliśmy, że to chodzi o Tobyego, który miał być A., ale skoro okazał się dobry, a Mona raczej nie wchodziła ponownie w grę? Czyżby Ezra? Poza tym piękno angielskiego. You tłumaczone jako wy (kłamczuchy) oraz jako TY (czyli konkretnie o Arię chodziło)
Pójdźmy o krok dalej. Trzy wiedźmy, które przywoływał Ezra w ostatnim odcinku dotyczyły Makbeta, którego owładnęła żądza władzy - zwariował. Może hipotetycznie Ezra był nieszczęśliwie zakochany w Allison, ale ta nie odwzajemniła jego uczuć. Ten jednak cały czas ją kochał. I tak dochodzimy do zabójstwa Iana, który mógł zostać zepchnięty przez niego (nie patrzę na posturę aktora, który brał udział w tej scenie bo zawsze jest to ktoś inny). Ezra był zazdrosny o to, że Allison wolała Iana, więc wreszcie mógł się na nim zemścić.
I tak naprawdę Alison bała się Ezry. Przed nim się ciągle ukrywa i może pomaga jej w tym CeCe (scena podsłuchiwania mieszkania Ezry).
A scena w 4x11 kiedy to CeCe rozmawia przez telefon (może z Alli?) Czyżby właśnie nie odkryła kryjówki?
http://www. youtube.com/watch?v=JAfg7XJ1nTU
TAK to jest ta kryjówka! Kidy Hanna bierze pamiętnik to jest właśnie to samo biurko, okno i tablica korkowa jest w scenie na yt. (ok. 33 minuta w serialu). PORÓWNANIE ZDJĘĆ
http:// pics.tinypic.pl/i/00438/sc3uc9fvhtu5.bmp
CeCe mówi, że nie wróci do Rosewood - boi się Ezry? A jeśli jednak jest zła to może z nim współpracuje?
I dlaczego Ezra jest z Arią? Kocha ją? Współpracują? A może ma nadzieję, że tak dotrze do Allison, która pojawia się by uratować dziewczyny z opresji? I właśnie może to było powodem dlaczego Allison odwiedziła Arie na samym końcu.
Na razie tylko tyle powiązań przychodzi mi do głowy.
Moim zdaniem Alison nie ma już nic wspólnego z Cece. Jeśli przyjmiemy że jeden red coat był zły i próbował zabić Emily i była to właśnie Cece, to druga, zakładając że to Alison uratowała ją i uciekła. Nie mogły by współpracować. Tak samo nie zgadzam się z waszymi imionami dotyczącymi A-Team'u: iż jest to Alison, Ezra, Aria, Toby i Mona... Wg pani Grunwald Alison bała się (przyjmuję że Ezry) więc tym bardziej nie mogła by być z nim w jednej lidze.
Moje podejrzenie jest takie iż Ezra, Aria, Mona, Cece i może ktoś jeszcze mają jakiś powód aby szukać Alison, która się przed nimi ukrywa. Może to któreś z nich próbowało ją zabić?
Długo nie pasowała mi Aria do A-Teamu, ale patrząc nawet na samą głupią czołówkę czy plakat, zastanawiające jest dlaczego ona jako jedyna przykłada palec do ust uciszający "prawdę", może wskazówka ciągnie się za nami od samiutkiego początku serialu, a my ją ignorujemy... Pasuje to do ostatnich słów Grunwald o braku zaufania do dziewczyn
w odcinku "Haloween" było na początku o tym, że były dwie małe bliźniaczki i że jedna zabiła drugą
nożem. A ktoś wysyłał do Alison smsy od -A ( już wtedy). I tam było, że ktoś ich obesrwował w
kostiumie, a póżniej Ali wyszła i ktoś ją niby zaźdzgał nożem. Następnie Aria, Emily, Hanna i
Spencer ją znalazły, ale zachowywała się inaczej, jakby to nie była ona. A w kiążce w 12 części
było że "Big A" okazała się bliźniaczka Alison.
Aaaaaa, obejrzałam ost. odcinek i ależ jestem nabuzowana emocjami!!! :D Masakra jakaś, od 1wszego sezonu Ezra mi coś śmierdział, od samego początku! Pomijając fakt że go uwielbiam ahaha, wiedziałam że coś z nim jeszcze będzie na rzeczy:P
Niestety moje znajome które również ogladaja ten serial zawsze wykluczały moją teorię i gadały "nieee, ezra ejst cudowny, słodki, przystojny, kocha Arię, napewno nie chciałby jej zaszkodzić"...
Kurcze mam mieszane uczucia, jeszcze jak wyczytałam tutaj że Caleb ma nie wrócić do serialu... :( Nożesz kurde blade!!! Kolejny odcinek dopiero w październiku, wtf?!?!?!
Ma ktoś może ebooki PLL?:D
oszalałam, muszę pozbierać myśli:P xD
o niee. Spoiler :D i pewnie big A okaże się bliźniaczka Alison,albo zmienią coś i tą którą wczesniej wszyscy brali za Ali będzie jej bliźniaczka,a A- Alison :D
Jezu tylko nie AZRA ale to zrobili kochałam go i rzeczywiście nic nie dawał poznać przez te 3 sezony ? :d
po obejrzeniu ostatniego odcinaka dostalam lekkiego świra ;p i szukałam jak najwięcej informacji i opinii innych. Jedna osoba napisała ciekwą teorię o tym ,że A to Arii brat - Mike . Ponieważ mało osób o nim wspomniało wydało mi się to ciekawe, bo w sumie wiele ludzi pisze że autorka - Marlene King powiedziała kiedyś, że A poznaliśmy już w pierwszym odcinku, a jak wiadomo pojawił się w nim Mike. Może dowodem jest scena kiedy to ktoś niszczy samochód kolegi Mike z dużyny piłkarskiej, który rozpowiedział wszystkim plotkę, że Aria z nim spała. Mike dał wtedy siostrze do zrozumienia że może na niego liczyć, więc nie wykluczene, że myślał w tym czasie o zemście. Osoba rozbijająca auto była wtedy ubrana w czarną bluzę, o ile dobrze pamietam, ale temat nie był długo przez autorów serialu ciągnięty. Może to także potwierdzać teorię że to Eza jest A. W końcu też był świadkiem kłótni między Arią a tym chłopakiem w szatni w szkole. Może to była wskazówka że nawet taki niewinny nauczyciel potrafi być agresywny...
Im więcej szperam tym więcej teorii, ale w sumie to jest najciekawsze w tym serialu. Fajnie patrzeć jak ludzie są kreatywni i jakie teorię potrafią wymyślać. Ja też jakąś tam swoją mam, a w ilu procentach jest trafna okaże się niestety dopiero pod koniec sezonu. :)
To Ezra zniszczył samochód kolegi Mike'a.
I jakoś Mike mówiący " możesz na mnie liczyc siostra", po czym wbijający jej nóż w plecy, i atakujący swoją matkę osami - nie, jakoś mi nie pasuje. i brak mu motywu, chyba, że chcecie zwalić winę na chorobę psychiczną, ale jakoś bardziej na psychola pasuje mi Ezra.
Też sądzę, że to Ezra zniszczył samochód, no chyba, że to kolejny zabieg, żeby nas zmylić... Mike też wydaje mi się podejrzany, jego zachowania są bardzo dziwne...
A takim kijem właśnie zniszczono samochód, a Mike mówił, że on nawet takiego nie posiada, że ma krótszy do swojej gry czy jakoś tak.
Ojciec Arii mógłby być w to zamieszany :D Fajnie by było, szczególnie, że z postury gdy dom był podpalany dwie postacie w czarnych bluzach przypominały mi rodziców Arii ;p
Mi sie nie chce wierzyć, że Ezra jest A i to była jego kryjówka. Musiałby tam siedziec dzien i noc, by obserwować dziewczyny. A widzimy go w Brew, pracuje w szkole, zajmował się 'synem'. No ale o serial... Wszystko możliwe.
Nie musiałby ciągle siedzieć, od tego ma pomocników, których opłaca, by mógł normalnie żyć i by nikt go nie podejrzewał.
może ja czytałam inną książkę o nazwie Pretty Little Liars, bo nie przypominam sobie, żeby we wszystkich 12 książkach które są już w Polsce Ezra miał romans z Alison c; Owszem miał, ale z Klaudią.. Dziewczyną z wymiany c;
moim zdaniem jednak będzie podobnie do książki że będzie wątek z bliźniaczką Alison
- Allison została wyciągnięta z spod ziemi ( wiemy że Allison potrafiła wstrzymywać oddech na bardzo długi czas kiedy szantażowała tym swoją matkę jak jej coś nie pasowało ) a znaleziono zwłoki identycznej dziewczyny czyli moim zdaniem jest ta bliźniaczka
- Allison w noc zaginięcia miła kręcone włosy a kiedy Garret udawał że ją zabił miała proste włosy i bransoletkę kończącą się na literę Y ( choć nie było to wyraźne to na pewno nie była to litera N )
myślę że ta bliźniaczka mogła współpracować z Cece po tym jak przez Ali wywalono ją z koledżu ? nie pamiętam już
także cece mogła się bać że Ali stanie się potężniejsza niż ona
a tak naprawdę to ja już głupieje przez ten serial bo tak w końcu namieszają że w ogóle się nic nie dowiemy bo przerwą produkcje ze względu na małą oglądalność jak to już wiele seriali zlikwidowali a po za tym się szykuje podobno 5 sezon więc nie ma się co nastawiać że coś wyjaśnią po ludzku no chyba że Allison wróci i w 5 sezonie będzie znowu 5 dziewczyn hehe dobra ja już serio się nie wypowiadam lepiej xD
A nie odniósł ktoś może wrażenia, że Ezra, owszem, zdenerwował się ale dlatego, że to NIE była jego kryjówka?
Mam dziwne wrażenie, że Ezra jest tylko pionkiem w grze. Nie mówię, że nie jest on powiązany z A-teamem, ale nie w sposób jaki kreują scenarzyści i sama Marlene. Wg mnie Ezra nie jest Big A. Ale tak, owszem, jest "beach hottie", tak miał romans z Alison i tak, jest w niej psychicznie zakochany. To wszystko. Nie współpracuje z A-teamem żeby chronić Arię czy ogólnie dziewczyny, ale po to żeby mógł zostać doprowadzony do Ali. Zaczął z kimś współpracować, bo ktoś obiecał mu że doprowadzi go do ŻYWEJ Alison a on to kupił. W zamian daje pieniądze na wszelkie działania na rzecz znalezienia Alison i tylko czeka na jakieś informacje. To by wyjaśniało skąd pod jego drzwiami wzięła się Cece - ja osobiście jestem zwolennikiem teorii, że miała się spotkać z Ezrą aby przekazać mu jakieś informacje, jednak Aria ją ubiegła, a Cece podsłuchała, żeby mieć pewność, że Ezra jest lojalny i nie zataja przed nią żadnych informacji. Cece jest tutaj swego rodzaju pośrednikiem między prawdziwym Big A, a Ezrą. Fitz znalazł się w Ravenswood nie dlatego, że śledził dziewczyny. Znalazł się tam dlatego, że dostał wiadomość, że Ali też tam będzie. Gdy zorientował się, że dziewczyny też są w mieście zaczął je śledzić bo miał nadzieję, że one doprowadzą go do Alison, a tymczasem one doprowadziły go do kryjówki Big A. I w tym momencie dochodzimy do zakończenia 4A. Ezra zorientował się, że Cece ukrywała przed nim to, że Big A ma dostęp do wszystkiego, że kontroluje każdy nawet najmniejszy ruch naszych bohaterek i Alison. A on o tym nie wiedział.
Wiem, że ta teoria ma pewnie sporo niedociągnięć i szybko możnaby ją zweryfikować, chciałam się tylko podzielić tym co przyszło mi do głowy zaraz po obejrzeniu odcinka.
Nie mogę się też pozbyć dziwnego przeczucia, że Aria nie jest dobra. Chociaż te wszystkie strony typu "dlaczego Aria jest A" i dowód w postaci tego że to ona w czołówce przykłada palec do ust mnie nie przekonuje. :) jednak moją uwagę zwróciła wypowiedź pani Grunwald, po tym jak Hannah powiedziała, że Alison może ufać dziewczynom - "Nie byłabym tego taka pewna". Wykluczam z moich podejrzeń o 'ciemną stronę' Emily, Hanne i po przeanalizowaniu odcinków również Spencer (chociaż wcześniej myślałam, że mogła zabić Ali). Jeśli któraś z dziewczyn jest zamieszana w sprawę czy to domniemanego zabójstwa Alison, do którego wg mnie faktycznie nie doszło, czy to do należenia do A-teamu to właśnie Aria.
Aria przykłada palec w czołówce, bo np. jej imię zaczyna się od A i jest to celowe działanie, żeby zmylić widzów, którzy będą myśleli, że to ona jest A. Może ktoś z jej otoczenia jest A np. Byron lub Mike, Ellie raczej nie. Również może być to przypadkowe.
Również wątpię żeby Ezra był Big A. On jest pionkiem w grze. Mógł zostać "zwerbowany" do gry, bo zaczął węszyć jak zobaczył, że ktoś dręczy Arię SMSami, A odpłaciło się np. podstawieniem Malcolma i rozbiciem związku z Arią.
Ale zauważ, że teoria o tym, że Aria jest A krąży w internecie od wielu miesięcy, ale nikt tak naprawdę nie wierzy w to, że scenarzyści pójdą tą drogą więc to troche taka "zmyłka-niezmyłka". ;)
PS. Gratulacje dla youhavemessage (nie wiem czy udziela się jeszcze na forum) i kilku innych użytkowników którzy przychylali się ku jej teorii! śledzę te tematy już bardzo długo i jeśli faktycznie okaże się, że Ezra jest Big A to wiedziała ona o tym wcześniej niż wszyscy scenarzyści PLL razem wzięci :))
Mówisz o blogu (tumblr) "ezrajesta"? Z tego co wywnioskowałem to wszystkie te poszlaki był tylko tłumaczone z innego bloga (brittinator), ale i gratulacje, że przychyliła się do tej teorii i dzięki niej zaznajomiłem się z tą teorią.
Nie, chodzi mi o jej wpisy na forum, wiem że istnieje strona EzrajestA ale nigdy tam mnie wchodziłam ani też nie wiedziałam, że prowadzi ją właśnie youhavemessage. Mówię na podstawie tego co pisała tutaj w niektórych tematach i z tego co pamiętam już dłuuugo dłuuugo trzyma się teorii, że Ezra faktycznie jest A. :)
YouHaveAMessage zerwała z serialem -bodajże- po 14 odcinku III sezonu. Stwierdziła,że szkoda jej czasu na śledzenie serialu,który kpi z inteligencji widzów.
Jackob ma rację. Youhaveamessage jedynie przełożyła angielski blog na nasz ojczysty język ale od samego początku serialu bardzo dużo udzielała się na forum. Była w pewnym wymiarze, osobą nadzorującą całe forum na filmwebie. Charakteryzuje się ona bardzo obszerną wiedzę na temat serialu, wątki (Kim Jest A) jej autorstwa są przepełnione najmniejszymi detalami.
Żałuję,że już tak nie udziela się na forum ale z drugiej strony gratuluję jej decyzji o zaprzestaniu oglądania Pretty Little Liars.
Wiem, pamiętam jej posty bo zaglądam tutaj już od dłuższego czasu, ale też zauważyłam, że ostatnio nie spotykam się z jej wypowiedziami na forum dlatego napisałam, że nie wiem czy się jeszcze udziela. Z tego co pamiętam napisy do odcinków również po części wychodziły spod jej ręki, prawda? ;)
Zaciekawiłeś mnie ostatnim zdaniem. Rozumiem, że żałujesz, że już się nie udziela, ponieważ ja też pamiętam jej posty i wiem, że potrafiła wyciągnąć nawet najmniejszy szczegół, istniał chyba nawet temat zainicjowany przez nią "Kto jest A". Dlaczego gratulujesz jej decyzji? Sam chciałbyś porzucić serial ale się jeszcze na to nie zdecydowałeś? Jeśli oczywiście mogę wiedzieć. ;)
O tak Posty były obszerne ciekawe i pokazywały najmniejszy detal , który przeoczyliśmy.
Też jej gratuluje, sama się zbieram do tego by zakończyć przygodę z tym serialem z tego samego powodu.... jest tyle absurdów które mnie irytują, ale z drugiej strony fascynacja małymi detalami które mogą dac odpowiedź i przeglądaniu wszystkiego szukaniu poszlak jest tak wciągająca, że może mi się nie udac :)
ja już coraz bardziej zaczynam myśleć że ta Aria jest jednak jakaś dziwna pasuje idealnie do Ezry hehe
jak Aria przykłada palec w czołówce to nie jest jedyny powód żeby podejrzewać ją że jest A bardzo wiele się z nią łączy
- na zdjęciu promującym serial tylko Aria ma na nogach kajdanki
- było wiele wskazówek od producentki jak np : coś tam było że A często widzimy w lustrze czy jakoś tak i tylko Aria jest najczęściej przed lustrem widziana ( wiem że to głupie no ale cóż ), następnie było " BigA" Mona tak nazwała Arie , potem na wpisach ze wskazówkami były pokazane pioruny i całusy i Aria miała takie bluzki z tymi wzorami , czarny łabędź miał być A i Aria była ubrana za niego także w tym samym A miało być bez maski i tylko Aria i Ezra zdjęli maski
- było coś że ojciec Arii opowiadał coś o swoim bracie że miał jakąś chorobę czy coś i wszyscy myśleli że Mike odziedziczył po nim to a może być to Aria no bo nie wiem czy ktoś zauważył ale prawie w każdej scenie w jej domu jest zawsze jakaś lalka ( taka jak z tego sklepu ) no i sporo ma tych świń ( pluszak, skarbonka, i jeszcze jakaś pacynka , chodzi mi że może to przypadek no ale może być powiązane z tą świnią z samochodu ) i wtedy co Hanna musiała zjeść babeczki udekorowane świnkami i nagle Aria się zjawiła nie wiadomo skąd
- czego Aria pisała do swojego chłopaka ( Ezry ) z nieznanych numerów ?
- i w ogóle ktoś zauważył ile ona ma już tych telefonów bo ja już zauważyłam z 4 lub 5 różnych
- w halloween kiedy Ali rozmawiała ze Spencer mówiła coś że zdziwiła by się do czego ludzie są zdolni czy jakoś tak i w tym momencie spojrzała się na Hanne i Arie które były w środku
- Aria jest najlepszą kłamczuchą
- w pociągu jak pisała swoje imię to ostatnie A było identyczne jak "A" którego szukamy
- i była jeszcze wskazówka ze zobaczymy A na początku 1 i 3 sezonu i w pierwszych odcinkach tych sezonów Aria była przed lustrem i w tej samej sukience
- dlaczego Aria ma lalke Ali ?
- osoba z maską Emily miała zielone oko (jedno oko było z maski a drugie prawdziwe ) oczywiście Jenna też ma zielone ale ciemniejsze a to oko było zupełnie jak Arii
- po za tym jak już ktoś tu napisał wiemy że Ali nie może ufać którejś z dziewczyn
- tylko że jedno mi nie pasuje bo jakby Aria serio była taka zła to Ali czy tam kto nie wyciągnęła by jej z tego płonącego domu no ale już wiele osób mówiło że to pewnie Aria pomogła Ali upozorować jej śmierć bo jest najlepsza w kłamaniu i Ali w jej "śnie" mówiła " wiesz czego wybrałam ciebie, prawda ? "
i wiem że to pewnie wszystko bez sensu ale odkrycie A miało być dla nas zaskoczeniem więc jakim zaskoczeniem by było gdyby Ezra był A jak zrobili go podejrzanym w połowie sezonu
sorry nie mogę wstawiać żadnych linków ze zdjęciami a ze spacjami mi się nie chcę :D
Aria do Ezry pisała z nieznanych numerów, by nikt nie dowiedział się, że coś ich łączy. Przecież nikt nie mógł się dowiedzieć, że nauczyciel spotyka się z uczennicą.
wiem później se przypomniałam i się zaczęłam zastanawiać czy potem jak już nie był nauczycielem też tak było ale se nie mogę przypomnieć
i dzięki za zwrócenie uwagi chyba za szybko pisałam i nie pomyślałam :)
Pamiętam jeszcze że niedawno Aria użyła zdania "wiem jak wygląda podwójne życie, sama je mam"
ok można się domyślać, że chodzi o A. ale większość bliskich osób wie, że Aria jest dręczona przez A. Podwójne życie z Ezrą ? No raczej też, nie bo już wyszło na jaw.... więc tu daje do myślenia :)
moim zdaniem i tak Aria jest w A-team bo szczerze to ile ona tam nacierpiała ;) zresztą każdy też mówił że się bardzo zmieniła odkąd wróciła skądś tam juz nie pamiętam ale była tam rok i wóciła wtedy kiedy znaleziono ciało Alison ? lub jej bliźniaczki ( nia mam pojęcia :D )
no ale faktycznie też była niby dręczona przez A więc sama nie wiem ale z drugiej strony A wie aż za dużo i nie wszystkiego może się dowiedzieć o dziewczynach tylko z kamer na ulicach no bo np jak Hanna pozwoliła mieszkać Calebowi w piwnicy ? to najpierw powiedziała o tym Arii i zaraz potem przed jej drzwiami zjawił się jakiś tam facet od usuwania robali czy tam szkodników i mówił że był przysłany przez A
no i jak nie Aria to któraś z nich musi być zamieszana w A-team no bo naprawdę A nie może aż dosłownie wszystkiego wiedzieć wiem że na tym polega serial ale to nie ma żadnej logiki chyba że dosłownie wszędzie zamontował/a urządzenia do podsłuchiwania ;D
no i ten cały Ezra nie wiem czy jest zły czy nie ale ma dużo kasy tak jak A ( chociaż sama Alison albo Jason któreś z nich też może mieć dużo kasy bo coś było że babcia miała dać chyba Jasonowi )
Jestem wręcz przekonana, że Ezra nie ma ni wspólnego z A. Po jego zachowaniu w tym mieszkaniu ewidentnie widać, że jest zdezorientowany, poirytowany i zagubiony. Wydaje mi się, że nie do końca wierzył Arii i w końcu dostał dowód.
szczerze to po jego zachowaniu naprawdę nie można stwierdzić dlaczego się tak wkurzył ale pewnie masz rację bo jakby nie było to mu chyba strasznie zależy na Arii i pewnie się domyślił że nadal mają problemy z A bo A także namieszało w jego życiu bo myślał że ma syna no i zawsze jakaś osoba która ma coś wspólnego z A była pokazywana chyba na końcu sezonu
ale dla mnie i tak ten Ezra jest dziwny , sorry nie jestem jego fanką :D
a po za tym skoro Ezra nie miał by nic wspólnego z tym wszystkim to masz jakieś pomysły kim jest ten ktoś kto szuka Ali bo już na pewno jest to jakiś facet no i Wilden ( nie jestem pewna czy tak się pisze ) nie żyje , chyba że Jason bo się i tak praktycznie nienawidzili z Ali no ale już dawno o nim nic nie było więc nie wiem ten serial strasznie gubi ;)
To tylko gra aktorska połowa z nas interpretuje ją jako to że on jest chłopakiem Ali, a połowa że śledził Arie i chce ją chronić. A sądzę, że jeszcze z nami scenarzyści pograją ;)
no tak najprędzej będzie bo w końcu do końca jeszcze troche odcinków zostało ;)
a wie ktoś czy jest potwierdzone że ma być 5 sezon czy jeszcze nic nie wiadomo ?
Gdyby Ezra śledził Arię musiałby pojechać za dziewczynami do Ravenswood i być tam od początku, a więc widzieć porwanie Emily, akcję z trumną, dwa Red Coaty, Arię walczącą się z Cece, upadek tej drugiej, itd. Dopiero po rozmowie dziewczyn z p. Grunwald miałby wejść i stwierdzić "Ojej, A dalej dręczy Arię". Jak dla mnie to nie ma sensu.