Jak myslicie kim jest A ? Może to Jenna a Toby jej pomaga ? Ja sama nie jestem zbyt pewna.
Ja myślę , że A to dwie osoby Hanna i Molly dwie odżucone przez swój wygląd i nie szczęśliwe.Hanna zmienia się pod wpływem Alisson jednak Molly niewiemy...może po śmierci Alisson się zmieniła lub wcześniej.Hanna ma alibi na dzień morderstwa siedziała z dziewczynami i piła, Molly załatwiła allison.Wszystkie sekrety które zna A- może również znać Hanna lub przy dobrej obserwacjii z ukrycia Molly.
Jak myślicie?Dobrze to wymyśliłam czy są jakieś braki?
na bank nie, Hannah dopiero dostała zdjęcie całującej się Mai z tą dziewczyną ( nie pamiętam jak ona się nazywa). Będzie ktoś kto pewnie w filmie jeszcze nie występuję. A w książce kto jest "A"?
Książki nie czytałam.Ale na pewno "A" to nie Hanna.Albo Jenna(może) albo ktoś kogo jeszcze nie było w serialu,może ktoś kto chciał się zemścić na dziewczynach za to co mu/jej zrobiły.Ktoś ignorowany czy jakiś taki:D.No bo wiadomo jak była jeszcze Alisson to ta cała 5 była popularniejsza z nią na czele.Może ktoś je śledził teraz zna sekrety i je straszy...Nie mam pojęcia.Ktoś czytał książkę???
Pamiętacie jak pierwszy raz Aria przywoływała wspomnienie w którym nakryła ojca na zdradzie? Szła tam z Alison i jakaś dziewczyna je/ją wołała, ale one się zaczęły z niej śmiać i uciekły w ten zaułek. Może to ta dziewczyna jest A? Podejrzewam też Mayę nie wiem dlaczego jest jakaś dziwna
Jeszcze jeden pomysł mi się nasuną. Może to siostra bliźniaczka Alison? NIe wiem dlaczego ale tak mi się wydaje, że Alison ma siostrę o której nikt nie wiedział i że ona znała wszystkie tajemnice Al a jak Al to też pozostałej czwórki dziewczyn
jak chcecie wiedzieć kim jest A w książce to przeczytajcie sobie streszczenia na wikipedii, nie chcę komuś psuć niespodzianki ale jedna z osób w tym temacie trafiła w dziesiątkę :)
tutaj jest streszczenie: http://en.wikipedia.org/wiki/Pretty_Little_Liars
SPOILER!!! O A.:
Spencer, Hanna, Aria and Emily discover the existence of Ali's institutionalized twin sister Courtney, who seeks to befriend them. She later reveals that she is actually Ali, switched with her sister and trapped in the hospital as part of Courtney's plan to escape and take over Ali's life. Courtney had befriended the girls as Ali, and had later been murdered in Ali's place. Just when the girls accept Ali, it becomes clear that she herself had murdered Courtney in revenge, and now seeks vengeance against the rest of them for their part in Courtney ruining her life.
Ja wolę nic nie czytać, nawet waszych komentarzy, które zdradzają to i owo ;D Mogę się tylko domyślać, a coś mi podpowiada, że to Jenna. Czy się mylę? Zobaczymy wkrótce ]:->
mogłaby mi któraś z was powiedzieć jaki jest tytuł książki? czy jest ten sam co serial? z góry dzięki : )
eryka0304
masz racje na wikipedii jest napisane że ali zabiła jej siostra bliżniaczka courtney (czy jakoś tak )chyba że by zaprzyjażnic się z dziewczynami
a nie chodzi o to, że to Ali zabiła swoją siostrę bliźniaczkę w zemście, że ona zrujnowała jej życie? bo ja to tak zrozumiałam
http://www.filmweb.pl/serial/Pretty+Little+Liars-2010-556945/discussion/Kim+jest +A+-+odpowied%C5%BA+%28ksi%C4%85%C5%BCka%29,1416908
jeśli ktoś chce wiedzieć, tylko się 2 razy zastanówcie czy chcecie ;)
Po 11stym odcinku mi się wydaję że A jest Ian, narzeczony w sumie to już mąż Melissy . Po pierwsze musiała mieć z nim romans a w ogóle to on się pytał co z Hanną choć w sumie nie wiedziałby ze jest w szpitalu gdyby to nie on zrobił . IAN JEST A.
Mogł wiedziec bo był w domu z Melissąa przecież Spencer dzwoniła do domu żeby powiedzieć o wypadku. Kiedy weszła do domu Melissa też wiedziała od mamy. Może ja cos przeoczyłam ale nie wiem dlaczego Ian miałby byc A. Jaki ma powód żeby nękać dziewczyny? Ok miał romans z Ali i mógł nie chcieć, żeby sprawa się wydała. Ale co one mają z tym wspólnego? Co do książek tu jest wywiad z Lucy Hale która mówi kim jest A w książce ale nie wie kim jest A w serialu i zaznacza że postacie ich charaktery są taklie same ale historia może pójść w zupełnie inną stronę więc osoba którą wskazałą Lucy nie może być A bo ma byc inaczej niż w ksążce. Widziałąm wywiady z z Lucy z Troian z Ashley z Holly - podobno nawet one nie wiedzą, nikt z obsady nie wie kim jest A. Tylko scenarzyści. http://www.youtube.com/watch?v=eDs54klg09Q
Na początku myśłam, że to może być Jenna albo Mona, ale chciałabym jakiegos zakakującego rozwiazania np. jakby była to jedna z czterech głównych dziewczyn ; p
ja nie mam pojęcia. To zbyt skąplikowane.
Może Spencer? albo ktoś od zewnątrz... ktoś kogo jeszcze nie poznałyśmy.
Ewentualnie ten cały Ian.
btw. szkoda mi Tobyego. Nie zasłużył na to. Rozumiem że dużo rzeczy wskazywało na niego ale gdyby Emily była inteligentna to by nie wezwała policji
Przecież to nie ona wezwała poicję. Nie wiadomo kto. Najprawdopodobniej A. Dlaczego podejrzewasz Specer? Pytam bo wydaje mi się niemożliwe żeby to była któraś z nich a jednocześnie jeśli już miałąbym którąś potejrzewać to właśnie ją. Sama nie wiem dlaczego.
Spencer jest.... co najmniej dziwna. Ma sekrety...nie dogadywała się z Alison. A teraz wypłynęła ta sprawa z Ianem, Spencer miała romans z Ianem chłopakiem siostry ale Ali też miała z nim romans z tego co wyszło. Po za tym no jest dziwna.
Właśnie myśle że Emily wezwała policje, po za tym nawet jeśli to nie ona to powiedziała dziewczyną wiedząc doskonale co zrobią. Nie zareagowała! okropnie się zachowała. yh....
Ale też nie wydaje mi się żeby to była któraś z nich.
Tak, masz rację.Bardzo lubię Spencer ale ma w sobie coś dziwnego. Z drugiej strony Spencer miałą na pieńku z Alison - Ian, to, że jako jedyna potrafiła się jej postawić. Ale tak na dobra sprawę dziewczyny nie mają z tym wiele wspólnego. Dlaczego miałaby je nękać?
Co do Tobyego to jestem pewna, że to nie Emily ani żada z dziewczyn wezwała policję. Naprawdę myślę, że to A.
to będzie ktoś, kogo najmniej się spodziewamy. stawiałabym na któregoś z facetów. albo narzeczony siostry Melissy, albo nauczyciel angielskiego Mr Fitz. zanim zginęła spotykała się z jakimś mężczyzną. nie wiemy z kim. ale może to być któryś z nich. i teraz chce się zemścić.
Mr Fitz.? nie.... naprawdę mało prawdopodobne. On nawet nie znał Alison i w ogóle nie ma z tym nic wspólnego. więc od razu bym go wykluczała.
nom też Fitza odhaczam, ale mama Hanny? xD alb Lucas, zaczynam go bacznie podejrzewać po scenie w której miał zabłocone buty ; ) i ogólnie, coś mi w nim nie gra.
Mama Hanny? To niedorzeczne. To by znaczyło, że ona ją potrąciła. Bo potrącił/a ją A. Jeśli to będzie Lucas to naprawdę będę zła. Mam nadzieję, że Hanna przejrzy na oczy i będzie z nim w końcu. Wg mnie jest uroczy. Jego zabłocone buty - bardzo możliwe, że zniszczył pomnik Ali i dobrze zrobił - rozumiem go. Ali była a może jest - bo nie wiadomo czy rzeczywiście nie żyje - ostatnią suką. I poniżała go jak ostatniego śmiecia a ten chłopak nigdy jej nie zrobił nic złego! Jedyne co w nim nie gra to to jak jest strasznie zakochany w Hannie:D Przecież on się widocznie trzęsie na jej widok! Wpadł po uszy, świata poza nią nie widzi. Patrzy na nia tak, że widać od razu - dał by jej wszystko i nieba przychylił. Wydaje mi się to tak widoczne, że ostatnim absurdem byłoby gdyby był A - żeby przy swoim uczuciu do Hanny chciał ją skrzywdzić.
Poza tym z Lucasem jest podobnie jak ze Spencer - mieli problem z Alison, nie z dziewczynami. Czemu Lucas miałby się mścić na dziewczynach, one go nie poniżały, Ali to robiła. Więc prawdopodobne że chciał zemsty. Na Alison nie na reszcie. Natomiast działania A uderzają w Arię, Em, Spencer i Hannę, nie szkodzą wcale Alison. Co do zabłoconych butów - akurat to było bardzo naciągane - po pierwsze Em musiała zauważyć, że ma brudne buty - białe tenisówki całe w błocie - no, bardzo trudno je przeoczyć. Lucas to samo. Mimo to przyszli tak do szkoły. Po drugie dziewczyny nie zauważyły brudnych butów Emily, dopiero Wilden musiał im zwrócić na to uwagę, podonie sama Hanna nie zauważyła butów Lucasa. Zdaję sobie sprawę, że rozmawiajac z kimś patrzymy na jego twarz ,nie na buty. Mimo to uważam, że dziewczyny naprawdę się postarały, że nie zauważyły takiej ilości błota na śnieżnobiałych tenisówkach....
ej ej ale ja z tą mamą Hanny pisałam pół żartem, pół serio :D Ogólnie doszłam do wniosku po tym 11 odc że każda postać w tym serialu ma swoje tajemnice. My o nich wiemy naturalnie, ale dziewczyny np. dowiedziały się o Arii i Fitzu, Emily ma sekret ze swoją orientacją, mama Hanny z pieniędzmi itd. Teraz naszły mnie dwie nowe refleksje, że Melissa może być A. albo że Allison żyje ; p Co do tego drugiego to byłam tego pewna na początku seralu, potem o tym pomyśle stopniowo zapominałam xd Ja rozumiem Twoją opinię na temat Lucasa, miałam o nim podobne zdanie, ale boję się, żeby nie zamienił się w jakiegoś "sajko" niezrównoważonego, który gdzieś tam z jednej strony kocha, ale lubi zadawać ból czy coś w tym stylu xd itd. Nie takie rzeczy w filmach widziałam xd Nikogo nie można wykluczyć z bycia A. xd
Pewnie, że nie można:) Ale tak jak napisałam mam nadzieje że Lucas nie jest A. Jeśli okaże się jakimś"sajko" naprawdę będę zła. To wszystko zepsuje. Lucas jest wykreowany raczej na dobry charakter i tak powinno zostać. Melissę tez podejrzewam, a że Ali żyje tego jestem pewna. Poza tym jak tez już pisałąm nie wiem dlaczego Lucas miałby być A jaki ma cel i motwy? Melissa owszem ma i to całkiem porządny:D. Zobaczymy. Byle do wtorku:D