Nawet niezly choc nie najlepszy...Niezle ziolko ta Alison ;) a jeszcze lepszy jej braciszek :) Zobaczymy co dalej :)...
odcinek mi się podobał jeden z lepszych, dopiero co go obejrzałam, więc napisze swoje odczucia na świeżo:
- coraz bardziej zastanawia mnie jak można się przyjaźnić z kimś takim jak Alison, to jest bardzo toksyczna osoba, a pozostałe dziewczyny traktują ją jak bóstwo, kiedy ona ustawiała je jak chciała,
- może Toby jednak nie zginął, skoro mówią tylko o zaginięciu
- nie wierzę, że to Toby mógł zabić Alison
- coraz bardziej zastanawia mnie to kim jest osoba która zniszczyła pomnik, zabrała akta z rzeki i zmieniła liczbę mieszkańców, a może to nie jest jedna osoba? i gdzie się podziała Mona(koleżanka Hanny)?
- braciszek A, niezłe ziółko, wydaje mi się, że on zna wszystkie sekrety dziewczyn, ale pewnie nie jest A.
ja nie oglądałem jeszcze 8 odcinka :) zamierzam dopiero go wieczorem zobaczyć, nie mniej jednak robi się bardzo ciekawe a ~A może być każdy...
Ja wierzę w to,że Toby zyje.Bardzo polubbiłam tą postać.Z Emily byłby fajną parą.I myslę,że nikogo nie skrzywdził.Na pewno;)
Nie lubię,nbie cierpę,Mayi.Boże!Jak ona działa mi na nerwy.W kinie o mało nie wysypały popcornu(w sumie to zrobił)xD.Tak sie całowały.Nie mam nic do lesbijek,ale jakoś tej całej Mayi nie trawie.
Wątek Spencer?Co dalej,gdzie Wren,Alex,co z siostrą i rodzicami?Gdzie to sie podziało,co?
SPOILER-Ja czytałam,że "A" ma być ktoś zupełnie nieznajomy.Nie tak jak w książce.Zmieniom to.Tak mowiła ta aktorka grająca Arię.Ale chyba to już gdzieś pisałam(???)
Przyznam szczerze, że osobiście nie mam nic do May, tym bardziej do lesbijek. Uważam, że każdy powinien być szczęśliwy z kimkolwiek chce. Zobaczymy jak ten wątek się dalej rozwinie. Jednak nurtuje mnie śmierć Alison mam wrażenie, i wydaje mi się że ona cały czas żyje... a wy jak uważacie??
aha i jeszcze wracając do Twojej wypowiedzi piszesz, że ~A to może być ktoś zupełnie nieznajomy... ciężko mi w to uwierzyć bo ta osoba zna dużo szczegółów, oraz tajemnic z życia głównych bohaterek, więc nie wydaje mi się aby był to ktoś zupełnie przypadkowy. No ale wszystko jest możliwe ;)
nie zdziwiłabym się, gdyby za zaginięciem Toby'ego stała właśnie Maya... Być może ona sporo wie o dziewczynach, ale nie sadze, żeby była ,,a"...
Myślę, że sprawa z bransoletką jest bardzo ciekawa... Nie wiem czemu, mam wrażenie, że ta bransoletka, którą dziewczynom dał brat Alison jest podrobiona. A nie ta, którą znalazły w lesie. Choć nie potrafię tego w żaden sposób uzasadnić. Przez myśl mi przeszło, że może właśnie brat jest 'A' , bo bardzo dużo wie o siostrze, mówił nawet w tym odc, że jest jak ona, a czasem gorszy. Ciekawe były retrospekcje, a szczególnie moment, w którym Alison wspominała o tym, że chciałaby spektakularnie zaginąć. Możliwie, że nadal żyje, ale możliwe też, że wiedziała kim jest zabójca, może znała go, wybrała.
może masz rację z tą bransoletką, nie myślałam o tym w ten sposób, ale może brat A. dowiedział się jakoś, że dziewczyny znalazły tamtą i żeby je jeszcze bardziej zmieszać dał tą
No pewnie ktoś kto jest tym/tą "A".Wszystko robi,pokazane jest to pod koniec prawie każdego odcinka.
ławeczkę ku pamięci Alison zniszczył/a pewnie ta sama osoba która wysyła im smsy i podpisuję jako ~A. Zobaczymy co będzie się działo w kolejnych odcinkach, 8 odcinek był niezły.
<<<<<<<<SPOILER>>>>>>>>>
po obejrzeniu 8 odcinka zastanawia mnie jeszcze jedno, Alison powiedziała swojemu bratu, że to Spencer podłożyła petardę w wyniku czego Jenna straciła wzrok, dlaczego akurat Alison zwaliła cała winę na Spencer? przecież wiadomo kto podłożył petardę, ale dlaczego Alison powiedziała to akurat swojemu bratu i obarczyła całą winą Spencer??? jak uważacie???
był to wyjaśnione w 8 odcinku !!! że Alison czułą się zagrożona przez Specer bo ta jako jedyna się jej niebałą i umiałą się postawić alison !!! aliosn chciała wyeliminowac Specer w razie gdyby ta dalej opierałą się jej przywódctwu i możliwe że chciała ją pociągnąć za sobą w razie gdyby jej coś sie stało
Tu masz sneak peeki
http://www.youtube.com/watch?v=AV4p-OCFtW0
http://www.youtube.com/watch?v=IgLdtYqXouw
http://www.youtube.com/watch?v=1GOKBfsfQLE
http://www.youtube.com/watch?v=7zBgriE4Qoc
Dopiero wczoraj natknęłam się na ten nowy serial i dosłownie przed chwileczką skończyłam oglądać ostatni odcinek. Cóż, wciągnął mnie bezapelacyjnie i bezapelacyjnie będę kontynuowała oglądanie dalszych części. Moje spostrzeżenia co do całości :
Dziewczyny postąpiły bezmyślnie wyrzucając całą kartę Toby'ego w miejscu w którym poprzednio ktoś je "straszył" , w miejscu w którym ktoś podrzucił bransoletkę Alison.. Hanna dobrze kombinowała ze spaleniem jej.. ale nie mogę rozgryźć dlaczego nie poczekały z tym na Emily. Gdybym ja była w podobnej sytuacji chciałabym się skonsultować ze wszystkimi zamieszanymi w tę sprawę. Rozumiem, że nie chciały jej "nadwyrężać".. W każdym razie to mi się nie podobało.
Sam wątek z Tobym i Emily bardzo mi się podobał.. Myślę, że tworzyliby całkiem niezłą parę :) Ale.. skoro piszecie tu już tak o tym, że nie odnaleziono jego ciała, to być może upozorował swą śmierć (albo tak to wygląda na upozorowanie - w tym momencie przychodzą mi różne dziwne rzeczy do głowy, że może ta osoba która je prześladuje coś mu zrobiła- bo wie za dużo na temat tamtego wybuchu ;o ale na to wpadłam dosłownie przed sekundką ;p ) bo wiedział już, że wszystkie z nich myślą, że to on zabił Alison.. i wtedy policja się do niego dobierze. A odnośnie tego tatuażu.. może z dniem zaginięcia Alison poczuł się wolny bo miał spokój z Jenną? Nie było już nikogo kto by o tym wiedział to raz albo dwa, że związek z Jenną się rozpadł i z tego powodu był szczęśliwy? Bo odkąd wrócił do Rosewood - nie pokazali tej pary w dwuznacznej sytuacji.
Kolejny związek.. Aria i Ezra.. miło się ich oglądało. Czekam na to, aż ona skończy szkołę i będzie piękna miłość :D
A no i najważniejsze.. brat Ali.. w trakcie oglądania tego ósmego odcinka przyszło mi do głowy, że to może on ją zabił.. bo była bardziej kochana? bo może rodzice bardziej ją faworyzowali? nie wiem.. poczułam, że może był zazdrosny i takie morderstwo w afekcie. Albo nasza zamordowana bohaterka albo wciąż żywa, bawi się swoimi przyjaciółkami używając do tego brata. Zbyt wiele pytań, trzeba czekać.
Ale dziewczyny mogłyby być bardziej rozsądne i szczere wobec siebie, to by ułatwiło całą sprawę ! ( ale gdyby nie to, to nie byłoby serialu :P )
Pozdrawiam!
Myślę, że kimkolwiek nie okaże się A., to będzie to niespodzianka. Pomysł z nieznajomym jest prawdopodobny. Zawsze może się okazać, że Alison (i dziewczyny tym samym) zaszła komuś za skórę i ten mszcząc się na niej, zabił ją. Na dodatek zabrał jej pamiętnik i teraz dręczy dziewczyny ;)
właśnie może A. prowadziła pamiętnik i np. jej brat go znalazł i teraz prześladuje dziewczyny,
ktokolwiek to jest ciekawe po co to w ogóle robi??
no właśnie, zastanawiające jest też, dlaczego Ian pojawił się na uroczystości.
I jeszcze dziwne było, jak chyba Emily biegała i nagle zobaczyła siedzącąna ławce Jenne, która przez telefon powiedziała "wyślij teraz wiadomość".