PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73315
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Pytanie:
Kto jest A?
Daisy:
Naprawdę chcesz wiedzieć?
Pytanie:
Tak! Nie chcę czekać do sierpnia i przechodzić przez kolejne serialowe dramaty.
Daisy:
Wren jest A.
Pytanie:
Czy Charles umrze w 6x10 albo wróci po przeskoku czasowym bądź będzie zamknięty?
Daisy:
Alison będzie myślała, że go zabije, ale będą co do tego wątpliwości.
Pytanie:
W sensie będzie chciała go zabić czy nie będzie pamiętała czy to zrobiła?
Daisy:
Będzie to wyglądało tak, jakby go zabiła, ale potem jego ciało zniknie. Wcześniej pokaże się Alison, przeprosi za to co jej zrobił, gdy była mała i zacznie błagać, żeby znów była jego siostrą, ale kiedy Alison zacznie zachowywać się dziwnie, Charles zrobi się agresywny. W pewnym momencie dojdzie między nimi do przepychanki i Charles wypadnie przez balkon czy spadnie ze schodów. Wszyscy uznają, że nie żyje, ale później okaże się, że jego ciało zniknęło. Nie wiem dokładnie o co chodziło, ponieważ pracowałam przy serialu dopiero od sezonu szóstego i nie znam dokładnie fabuły, a nie przykładałam do tego takiej wagi. Z tego co wiem, to wyjaśnią kilka wątków, ale tylko na tym się skończy.
Pytanie:
Skoro Wren pracował w Radley a Charles był jego pacjentem, to jakim cudem żaden z lekarzy go nie rozpoznał?
Daisy:
Wren nie jest tak naprawdę lekarzem. Jego "praca" w Radley polegała na tym co robił Dr Palmer w Saratoga... był tam pacjentem. Służba medyczna pozwoliła Wrenowi udawać, że jest lekarzem, ponieważ za każdym razem, gdy próbowali przywrócić go do rzeczywistości, zaczął się robić agresywny i szalony. To była pewnego rodzaju terapia. Na dodatek wszystko wyjdzie bardzo niedorzecznie.
Pytanie:
Jak w takim razie pozwalano mu zbliżyć się do Mony i prowadzić jej terapię? Albo dlaczego Pani D. go nie rozpoznała?
Daisy:
Jak już pisałam, wszystko wyjdzie dość niedorzecznie i śmiesznie. Spencer wszystko odkryje, ale dojdzie do kilku błędnych wniosków, które jednak dla reszty zabrzmią sensownie.
Pytanie:
Mnie to jakoś nie dziwi. On zawsze był trochę dziwny i mroczny.
Daisy:
A stanie się jeszcze mroczniejszy. W jednej scenie będzie mówił normalnie, a za kilka sekund porzuci swój zwykły akcent.
Pytanie:
Powiedz teraz coś o Lorenzo, Emison i Toby'm.
Daisy:
Ali i Emily pocałują się na balu, ale to nie będzie jakiś namiętny pocałunek, a raczej słodki. Lorenzo umrze, Toby przeżyje.
Pytanie:
Jak w takim razie udało Wam się utrzymać w tajemnicy obecność Juliana Moriss'a? Przez kilka ostatnich tygodni ekipa serialu zapewniała nas, że aktor jest zaangażowany w inną produkcję i nie ma czasu na PLL.
Daisy:
Nie wiem nic o tych zapewnieniach, ale kiedy Julian pojawiał się na planie, to cała ekipa musiała oddawać swoje telefony, żeby nie doszło do przecieku. Na dodatek eskortowali go jacyś ludzie gdy przyjeżdżał i wyjeżdżał, żeby nikt nie zauważył, jak wychodzi ze studia. Tak samo nie mogliśmy powiedzieć, że ta laska, która gra Cece właśnie przyjechała na plan.
Pytanie:
Mogłabyś powiedzieć nam trochę o tym, jak bohaterowie serialu reagowali na ujawnienie A?
Daisy:
Spencer była okropnie zła. Głównie dlatego, że nie rozpoznała Wren'a jako tego samego dzieciaka, którego spotkała w Radley.
Pytanie:
Skąd Charles miał na to wszystko pieniądze?
Daisy:
Jego rodzina odłożyła kupę pieniędzy gdy był w Radley. Było nawet wspomniane coś o praniu pieniędzy. Radley było skorumpowane i płaciło jego rodzinie za załatwianie lewych ubezpieczeń pacjentom. Próbowali w ten sposób spłacić jego rodzinę i sfałszowali jego samobójstwo, żeby przekazać mu wszystkie pieniądze i spłacić dług.
Pytanie:
Jaka była w tym wszystkim rola Pani D.?
Daisy:
Pani D. zabrała go z Radley, sfałszowała papiery i okłamała wszystkich, że nie żyje. Oddała Charlesowi wszystkie pieniądze, które przekazało jej Radley, ponieważ chciała zrekompensować się chociaż w ten sposób. Dlatego zaczęła pracować w Radley. Dzięki temu mógł ułożyć sobie życie na nowo, tym bardziej, że załatwiła mu nową tożsamość. Pomogła mu wykonać nagrobek, który miał być dowodem jego śmierci i jakby symbolem rozpoczęcia nowego życia.
Pytanie:
Co z Andrew? Jest w to zaangażowany?
Daisy:
Andrew nie pojawi się już w następnych odcinkach. Aktor, który go gra był wściekły z powodu ostatniej sceny i tego, że wyszedł na takiego dupka, a raczej, że zagrał takiego dupka.
Pytanie:
Która aktorka jest najfajniejsza?
Daisy:
Troian, ponieważ jest miła, mądra i ma niesamowite poczucie humoru. Na dodatek przepięknie śpiewa i grywała na planie z tym gościem, który w ostatnim sezonie wcielał się w artystę.
Pytanie:
Kto jest najbardziej poważny?
Daisy:
Lucy Hale. Jest bardzo cicha, ale może dlatego, że spędza na planie tyle godzin i nie ma kiedy odpocząć.
Pytanie:
O nieee, mam nadzieję, że to się nie spełni, bo będzie to jedna z najnudniejszych wersji.
Daisy:
Zapewniam cię, że tak nie będzie. Aktor grający Wren'a jest świetny i dopiero w scenach Charles'a pokaże cały swój kunszt. Będzie o wiele ciekawszy, mroczniejszy i naprawdę świetny.
Pytanie:
Co będzie się działo w kolejnych odcinkach?
Daisy:
Sara i Emily zbliżą się do siebie jeszcze bardziej. Aria i Clark wydrukują swoje zdjęcia i wezmą udział w konkursie, a Spencer dostanie się do Oksfordu i jej mama będzie chciała, żeby od razu wyjechała. Dziewczyny dowiedzą się, że mają zamontowane urządzenia śledzące w szyjach. Trener trzeźwości Spencer zje jej ciasteczka i zacznie do niej uderzać, a jej będzie się to podobało. Clark okaże się gejem. Dziewczyny dowiedzą się, że Lesli nie jest A, bo A zaatakuje je, gdy Lesli będzie z Moną. Sara znowu ucieknie i dziewczyny odnajdą ją w Dollhouse, ponieważ tam "lepiej jej się śpi".
Pytanie:
Kto jest Black Widow?
Daisy:
Melissa, ponieważ próbowała się dowiedzieć kto leży w grobie i kogo pogrzebała. Będzie miała wyrzuty sumienia i dlatego w ramach pokuty będzie chciała się zemścić. Ponadto Melissa współpracuje z Wrenem.
Pytanie:
Czy Wren jej pomagał?
Daisy:
Nie wiem dokładnie jak to rozwiążą, ale oboje myśleli na początku, że to Alison leży w grobie. Wiem tylko tyle, że zawarli ze sobą umowę i mieli nikomu o tym nie mówić.
Pytanie:
Co będzie w sezonie 7?
Daisy:
Wiem tylko tyle, że dowiedzą się kim jest Charles. Myślę, że oni sami nie mają na to pomysłu.
Pytanie:
Kto jeszcze należy do A-Teamu?
Daisy:
Nikt. Jest tylko Charles/Wren. Inni po prostu działali na własną korzyść, żeby chronić swoje sekrety i dlatego wyglądało to tak, że w A-Teamie jest dużo osób. Nie ma żadnego Teamu, jest tylko jedna osoba.
Pytanie:
Kto zabił Ian'a, Wilden'a i Garret'a? Co z NAT?
Daisy:
Ian popełnił samobójstwo, Wilden zabił Garret'a a Cece Wilden'a. Wydaje mi się, że to Mona podłożyła list przy ciele Ian'a. Melissa powiedziała, że popełnił samobójstwo, więc nikt tego nie kwestionuje. Mimo to, jego wątek nadal jest otwarty, więc może coś jeszcze wymyślą. Nam nic o tym nie powiedzieli. O NAT nie będzie nic słychać.
Pytanie:
Co z Arią? Była w Radley?
Daisy:
Aria wystawi w galerii zdjęcie, na którym będą lalki, co bardzo przerazi jej mamę. Aria nie była w Radley.
Pytanie:
Skoro Wren nie był w Anglii to kim był jego współlokator?
Daisy:
Nie wyjaśnili tego.
Pytanie:
A więc Emison będą razem?
Daisy:
Tak mi się wydaje, ale nie wiem. Całowały się na balu i tańczyły razem.
Pytanie:
Coś o UberA?
Daisy:
Z tego co wiem, Wren jest jedynym A. Jeżeli wypłynie jakieś inne A, to pewnie dopiero w przyszłym sezonie.
Pytanie:
Czy ktoś umrze?
Daisy:
Lorenzo. Wren, a przynajmniej tak będzie się wydawać Alison. Zniknie Jason, ale to nie będzie nic podejrzanego.
Pytanie:
O co chodzi ze szczurami?
Daisy:
Dziewczyny pójdą do centrum badań, żeby dowiedzieć się coś o urządzeniach śledzących, które pierwotnie były testowane na szczurach.
Pytanie:
Co z Cece?
Daisy:
Cece powróci, ale nie jest w nic zaangażowana. Będzie miała dla dziewczyn kilka wskazówek o dziewczynie z grobu, ponieważ znała ją z Radley. Cece będzie próbowała przekonać Alison, żeby wyjechała i chyba zostanie zraniona, ale nie jestem pewna.
Pytanie:
Mogłabyś powiedzieć nam trochę więcej o motywie Charles'a i o Bethany? I co z tym żółtym topem?
Daisy:
On po prostu chciał odegrać się na swojej rodzinie za to, że go porzucili, ale wie, że popełnił błąd robiąc krzywdę Alison i bardzo tego żałuje. Bethany znał z Radley, a Cece była z nią w kontakcie i udawała Alison. Nie wiem tylko dlaczego. Wiem, że Charles zobaczył Bethany jak była martwa Tamtej Nocy i myślał, że to Cece ją uderzyła. Potem wziął Alison za Cece i uderzył ją. Jeżeli chodzi o to kto uderzył Bethany, to nigdy nie było o tym mowy, tak samo jak o żółtym topie. Charles porwał Sare, ponieważ była podobna do Alison i chciał mieć kolejną lalkę.
Pytanie:
Mogłabyś powiedzieć co stało się z tą żółtą sukienką, którą znalazła Alison u Pani D?
Daisy:
Pani D. dała ją Charlesowi, żeby mógł stworzyć swoją własną lalkę Alison i obchodzić z nią święta. To bardzo smutne.
Pytanie:
To nie wyjaśnia dlaczego gnębił pozostałe dziewczyny...
Daisy:
Bo scenarzyści tego nie wyjaśnią. Wydaje mi się, że to z powodu samotności i tego, że zabierały mu Alison, odciągały ją od niego. Obwiniał je, gdy dowiedział się, że Alison jednak żyje. Na ich punkcie również miał obsesję.
Pytanie:
Czy Cece pomaga Charlesowi?
Daisy:
Nie, ona się go boi, ponieważ Charles myśli, że to ona zabiła Bethany.
Pytanie:
Co z Marion?
Daisy:
Marion wyskoczyła z dachu, a Bethany to widziała. Zrobiła to, ponieważ dowiedziała się o samobójstwie Charles'a, a widziała w nim swojego drugiego syna. To ją bardzo zasmuciło. Nie wiem jednak czy to prawda, ponieważ są to głównie założenia Spencer.
Pytanie:
Co się stanie po przeskoku czasowym?
Daisy:
Byłam świadkiem tylko jednej sceny. Dziewczyny będą się nadal przyjaźnić, Aria napisze książkę o wszystkim co się stało. W pewnej chwili przyjdzie im sms ( w tym samym czasie) i wszystkie spojrzą na siebie przerażone. I koniec.
Pytanie:
Co z zabójstwem Pani D?
Daisy:
Kolejny wypadek. Charles wpadnie w złość, kiedy Pani D powie mu, że nie może go już więcej kryć i przez przypadek ją zabije.
Pytanie:
Czyli Wren nie jest Brytyjczykiem?
Daisy:
Nie.
Pytanie:
Jakiś jeszcze mega spoiler?
Daisy:
Spencer była w Radley jako dziecko. Ta dziwnie tańcząca dziewczynka, którą widziała we śnie, to ona. Nie pamięta tego, ale poznała tam Charles'a. Ujawniała zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne, więc rodzicie wsadzili ją do Radley, żeby jej pomóc, ale nie wiedzieli wtedy jak okropnie tam jest.
Pytanie:
O co chodziło Marlene, gdy powiedziała, że Melissa to EndGame?
Daisy:
Pewnie o to, że zostanie ujawniona zaraz po Charlesie.
Pytanie:
Jak zareaguje Mona?
Daisy:
Mona będzie zszokowana i zła, ponieważ Wren zrobił z niej głupka. Kiedy była w Radley, Wren wykonywał dla niej różne zadania, więc myślała, że to ona nim rządzi, a nie on nią.
Pytanie:
Czyli Wren to Charles/A, Melissa to Black Widow. Wren i Jason są bliźniakami?
Daisy:
Nie, Wren jest o rok starszy.
Pytanie:
Czy Ezra i Toby są czyści?
Daisy:
Tak.
Pytanie:
Jak zareaguje Spencer na wieść o Melissie?
Daisy:
Będzie zła i zszokowana, ale w końcu wybaczy jej, gdy dowie się, że Melissa robiła to wszystko dla niej.
Pytanie:
Kim jest Varjack?
Daisy:
To chyba kolejne imię Wren'a. Nie wyjaśniono tego.
Pytanie:
Co z Mikem i Moną?
Daisy:
Nadal będą się umawiali, ale Mona nie będzie chciała tego ciągnąć, ponieważ nie będzie chciała narażać go na niebezpieczeństwo. Ale pójdą razem na bal.
Pytanie:
Kto próbował zabić Mone?
Daisy:
Nie wiem, wydaje mi się, że to była zmyłka.
Pytanie:
Co będzie w 6x10?
Daisy:
Dziewczyny pójdą na bal, będą się bawić, tańczyć itd. Nagle Alison dostanie wiadomość od Charlesa i pójdzie się z nim spotkać. Zanim dziewczyny zorientują się, że jej nie ma, on ujawni się Alison.
Pytanie:
Co z Ezrią?
Daisy:
Nadal będą razem, ale ich związek nie będzie już tak głęboki jak kiedyś. Aria skupi się na swojej fotografii i to będzie dla niej priorytetem. Z tego co wiem to pójdzie sama na studia, ale wcześniej będą się spotykać i całować.
Pytanie:
Czy Sara pracuje dla A?
Daisy:
Nie, jest po prostu dziwna. Sara wróci w końcu do swojej mamy po tym, jak dziewczyny odnajdą ją w Dollhouse, gdzie spała na swoim starym łóżku. Emily stwierdzi, że jej szkody zostały naprawione i odeśle ją do domu.
Pytanie:
Jaka jest rola Lesli?
Daisy:
Ona tylko martwi się o swoją przyszłość i o to, że Radley przeważy na jej karierze. Poza tym, znała Bethany i dlatego tak bardzo się angażuje.
Pytanie:
Kto jest Red Coat?
Daisy:
Słyszałam tylko o tym, że Alison nią była. Ominęłam kilka dni na planie, więc nie mam pojęcia.
Pytanie:
Czy Maya naprawdę nie żyje? Co takiego wiedziała?
Daisy:
Maya znalazła zdjęcie dziecka w rzeczach w kryjówce i o to właśnie chodziło. A jej groziło śmiercią, jeśli nie wyjedzie z Rosewood

artykuł zaczerpnięty z - in love with pll .blog spot . com (usuncie spacje)

ocenił(a) serial na 7
oluniia5

już jest taki post.