PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73313
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Na Twitterze ludzie mieszają Marlene z błotem i zasłużenie, bo zobaczcie tylko, jakie wpadki zaliczyła:

1) Czy Mona przypadkiem nie wyznała dziewczynom, że tamtej nocy nie wiedziała, iż zabiła Bethany zamiast Alison? Skoro tak było, to dlaczego jeszcze tej samej nocy zabrała Alison do motelu Lost Woods Resort i kazała jej zniknąć i udawać martwą? Zapomniała, że kilka godzin wcześniej uderzyła jakąś dziewczynę w głowę?

2) Bethany zabiła matkę Toby'ego, gdy CeCe była dzieckiem, tymczasem zarówno Toby jak i Alison w serialu mieli sceny z Mrs. Cavanaugh, gdy byli nastolatkami xD

Znaleźliście coś jeszcze?

gry270

co do 2) to owszem, bethany zabiła matkę Toby'ego będąc dzieckiem ale Bethany i Cece są starsze od dziewczyn. Jeśli są starsze tylko o 4 lata, to Bethany mogła ją zabić mając np. 11 lat, więc Toby i Alison mieliby po 14 i 13 (zdaje się, że Toby jest rok starszy, tak?) więc mogliby być nastolatkami w tych scenach.

ocenił(a) serial na 7
summerisgone

Skad taka chuda dziewczyna, miala sile, zeby zabrac cialo Iana z wiezy i je gdzies przeniesc? Ogolnie w wielu przypadkach A wykonywalo czynnosci, ktore wymagaly sily.

summerisgone

Wgl nie rozumiem twojego komentarza. Nie spałam cała noc i jestem lekko podpita ale jakim sposobem ci wyszło ze skoro cece i bethany były starsze to Jak miały po 11 lat to Toby i Ali mieli po 14 :o

Request_

haha, racja, nie wiem skąd mi się to wzięło :D

ocenił(a) serial na 6
summerisgone

No wlasnie xD

gry270

to pewnie te emocje po oglądaniu finału xD

summerisgone

Poza tym CeCe jest starsza od Ali o 8 lat ;)

ocenił(a) serial na 6
summerisgone

Chyba coś ci się pomyliło... Cece czyli Charles jest około 7 lat starszy od Kłamczuch od Tobiego podobnie ta różnica będzie wynosić 5-6 lat.

DarkAngel1989

O 8 lat, o 7 lat starszy jest Jason ;)

ocenił(a) serial na 8
gry270

moge sie mylić ale czy nie było powiedziane ze Mellisa zakopała jeszcze żywą Bethany? Bo myśłała że to Spencer ją uderzyła

ocenił(a) serial na 6
ReD_Bedr00m

Tak. i dziwie się, że Spencer, która zna prawdę tak spokojnie przyznała, że Mona zabiła Bethany chociaż to Melissa ją zakopała żywą.

ocenił(a) serial na 8
DarkAngel1989

no właśnie tak myslałam że coś mi tu nie pasuje;/ najpierw Melissa sie Spencer przyznaje ze to ona zabiła Bethany a w 6x10 Mona mówi kłamczuchom ze ją zabiła. Kolejna wpadka Marlenki..

ocenił(a) serial na 6
ReD_Bedr00m

Boże, ile wpadek :D

użytkownik usunięty
ReD_Bedr00m

Melissa powiedziała Spencer, że to ona zakopała Bathany, bo myślała, że to Spence uderzyła ją w łeb, a ona jako kochana starsza siostra chciała ją chronić. Przynajmniej ja tak zrozumiałam xD

ReD_Bedr00m

Akurat to jest w miarę spójne. Mona uderzyła Bethany, a Melissa myślała, że zrobiła to Spencer, więc ją zakopała. Więc w rezultacie obie przyczyniły się do śmierci Beth. Głupie jest to, że niby Mona uderzyła Bethany, bo myślała, że to Ali, a chwilę wcześniej pomogła Ali uciec z miasta ;P

ocenił(a) serial na 6
akima_

No to jest już kompletnie niedorzeczne. Poważna wpadka fabularna, której raczej nie da się odkręcić.

ocenił(a) serial na 6
gry270

Jakby tak obejrzeć teraz od początku serial to pewnie byłoby więcej nieścisłości.

ocenił(a) serial na 6
gry270

A ja bym chciała wiedzieć, czy w tych odcinkach, które były podane i z których był maraton PLL było jakieś wskazanie na CC?! Miałam nadzieje, że mnie zaskoczą i tak jak jeszcze z trudem przełknę wątek zmiany płci, tak RC I BW WTF? Dziewczyna pojawia się w 6 sezonie ciągle bierze prysznic i nagle jest drugą najbardziej tajemniczą osobą PLL? Mieli 4 sezony żeby wymyślić coś naprawdę WOW. I tak jak Mona była takim zaskoczeniem tak zmiana płci jest zbyt hm. dziwna, poważna na serial tego typu. Na koniec wiele jeszcze zostało do wyjaśnienia, a MArlenka chyba za bardzo się inspirowała ostatnimi wydarzeniami w rodzinie Kardashian :)

ocenił(a) serial na 8
DarkAngel1989

Podobno ten maraton nic nie znaczył. To były po prostu ulubione odcinki aktorów.

ocenił(a) serial na 9
gry270

Mnie zastanawia jedna rzecz. Ogladam teraz filmiki na youtube i jest tam urywek jak Melissa rozmawia z Cece ktora jest ubrana jak Alison (noc zaginiecia Alison). W finale to wyglada tak jak by Cece caly czas byla z Jessica, caly czas ma ta czarna bluze. Poza tym mowi ze Bethany zalozyla jej ciuchy ( takie same co ma Alisson) i dlatego je pomylila.
To teraz pytanie z kim w koncu rozmawiala Melissa? Jesli to nie byla Cece to Melissa znala Bethany?

gry270

nie wiem, czy czegos nie pomieszalam, ale czy Cece przypadkiem nie byla w albumie szkolnym, roczniku, czy jak to sie nazywa, jako krolowa balu? czy nie powinna wtedy byc w radley? bylo w ogole powiedziane, czy ona chodzila do szkoly w rosewood? przez mnogosc watkow zupelnie o niej zapomnialam i niespecjalnie ogarniam juz jak to bylo

ocenił(a) serial na 9
teoyaomqui

Nie jestem pewna czy dobrze zrozumialam bo nie znam super dobrze angielskiego ale wydaje mi sie ze ona powiedzila Jasonowi ze nie chodzi do tej szkoly ale i tak bedzie najpiekniesza z calego rocznika? Tak jak mowie nie jestem pewna czy dobrze zrozumialam.

ocenił(a) serial na 6
teoyaomqui

CeCe przecież robiła sobie zdjęcie we flashbacku, wtedy co spotkała Jasona.

gry270

No tak, ale najlepsze w tym wszystkim jest to, że znowu im się czas nie zgrywa. CeCe poznała Jasona, kiedy ten był w ostatniej klasie liceum i niby niedługo potem walnęła Ali tym kamieniem w głowę, tylko, że Ali miała wtedy 14 lat, a Jason jest podobno o 7 lat od niej starszy ;P

ocenił(a) serial na 6
akima_

Masakra!

gry270

Wkleję z innego wątku swoje spostrzeżenia:
1.) Jakim cudem Bethany mogła zabić Marion, kiedy Charlie miał był małym dzieckiem (miał może ze 12 lat), skoro w retrospekcjach pokazywali nam, że Marion żyła, kiedy Ali i Toby mieli jakoś po 13-14 lat (a Charles ma być od nich o 8 lat starszy)?
2.) Jak to możliwe, że Mona zabiła Bethany, myśląc, że to Ali, skoro sama pomogła Ali uciec z miasta, po tym, jak wylazła spod ziemi?
3.) Kto, na litość boską, zamyka takiego maleńkiego chłopca w psychiatryku, bo niechcący próbował zrobić niemowlakowi krzywdę i ubiera się w sukienki? To jest dla mnie tak skandalicznie głupi pomysł, że aż nie mogę uwierzyć w to, że producenci na to poszli. Już wcześniej były takie teorie, że Charlie to transseksualista, ale wiele osób, w tym ja, wyśmiewało pomysł, żeby 8-latka zamknąć w szpitalu za przymierzanie sukienek. A jednak Marlene postanowiła zabłysnąć ;P

To chyba trzy takie największe niedociągnięcia, ale jest więcej.

4.) Kto umieszcza w kronice szkolnej zdjęcie jakiejś obcej dziewczyny? Przecież była nawet podpisana imieniem i nazwiskiem.
5.) CeCe niby uciekła z Radley, dzięki pomocy Mony, ale nie przeszkadzało jej to w chodzeniu po Rosewood i prowadzeniu butiku.
6.) Poza tym niby Mona była naćpana lekami i nic do niej nie docierało, a jednak potrafiła obmyślić dla Cece plan ucieczki i przetrwania poza Radley, jednocześnie kompletnie nie zdając sobie sprawy z tego z kim rozmawia?
7.) CeCe chodziła z własnym BRATEM! Niby twierdzi, że nic poważniejszego między nimi nie było, ale zakładam, że się chociaż całowali...
8.) CeCe spotykała się również z Widlenem (o ile mnie pamięć nie myli), a on przecież wiedział, że była facetem;P
9.) CeCe-Charles zmienia nie tylko płeć, ale i kolor oczu:P Najpierw ma niebieskie, potem brązowe, a potem znów niebieskie ;P
10.) Dalej nie rozumiem, dlaczego Pani D. zabierała Bethany na konie XD Chyba dali ten wątek z dupy, żeby zrzucić podejrzenie na Beth i o tym zapomnieli ;P

ocenił(a) serial na 6
akima_

Co do 10 to CC powiedziała, że Jessica miała romans z ojcem Bethany. Może chciała, żeby dziewczynka ją polubiła? Albo CC w miejscach publicznych była nazywana przez matkę Bethany :) Reszta rzeczy też jest dla mnie absurdalna.
Jak to jest, że RC obserwował Alison i CC postanowiła ją chronić? To ile jest tych czerwonych płaszczy? Skąd CC, która właściwe nie wychodziła z Radley zna Sarę? Może to siostra Bethany?
Z całego odcinka najbardziej nurtuje mnie to co takiego przeżyła CM - wspólna podróż rodziny D. Ali, że CC o tym wspomniała? Czemu Ali nigdy nie odniosła się do teorii o tym, że była w ciąży?
No i do którego momentu Mona współpracowała z CC? Bo to mnie rozwalało że z jednej strony Mona jej nie pamiętała bo była na prochach, a z drugiej współpracowała z CC. I wydaje mi się, że MOna nie jest zadowolona z tego, że ukradziono jej grę. Obstawiam, że ona sama nadal jest A.
Co do przeskoku to wydaje mi się, że tym kimś może być osoba z którą Ali miała być w tedy w ciąży bo kolejne B lub C do mnie nie przemawia chociaż no tak ktoś musiał zabić Jessicie.

DarkAngel1989

Ali myślała przecież, że była w ciąży z Wildenem. I to chyba była prawda (to znaczy nie, że była w ciąży, ale że myślała, że z nim), bo Wilden strasznie się wkurzył, jak dziewczyny mu zarzuciły, że spał z Ali. I myślę, że to o to chodziło CeCe, kiedy mówiła o złych wspomnieniach z CM.
A co do 10, to CeCe mówiła w tym odcinku, że Jessica miała romans z ojcem Bethany? Bo mi się tylko wydawało, że to było kiedyś wspomniane w aktach Bethany, ale jak widać, to ona potrafi nieźle kłamać. Zresztą wydaje mi się, że Jessica jako jedyna uwierzyła Charliemu, że to nie on zepchnął Marion z dachu i że zrobiła to Beth, więc chyba nie wdawałaby się w romans z jej ojcem. Chyba, że była dla Bethany miła, żeby ona przestała wszystkim na około, że to Charlie zabił Marion.

ocenił(a) serial na 6
akima_

CC wspomniała, że Bethany dowiedziała się o romansie jej ojca z Jessica i dla tego chciała ją skrzywdzić.

DarkAngel1989

Aaa, to mi umknęło. W takim razie Jessica dobra była, wiedziała, ze córka kolesia popełniła morderstwo z zimną krwią, ale i tak postanowiła się z nim puścić ;P

ocenił(a) serial na 6
akima_

1) Poważna luka fabularna.
2) Poważna luka fabularna.
3) Większość fanów nie dowierza, że Marlene naprawdę sięgnęła po tę teorię. Często się przewijała w Internecie, ale wszyscy ją traktowali z przymrużeniem oka. Ja również.
4) No dokładnie, też mnie to dziwi. CeCe siadła wtedy do zdjęcia we flashbacku, ale czy naprawdę nikt tego nie nadzorował?
5) Co więcej, CeCe najpierw była chłopakiem, a później wróciła do Radley jako dziewczyna i nikt nic nie powiedział w szpitalu?
6) Dziwne, że CeCe, która jest w stanie szpiegować 10 osób na raz, musiała szukać pomocy w ucieczce z psychiatryka.
7) To obleśne. Caitlyn Jenner.
8) Wilden wiedział, że CeCe to chłopak? Mrs. D przekupiła go w tamtą noc, ale skąd on znał płeć CeCe?

gry270

8.) Podobno wcześniej zatuszował udział Charliego w zabójstwie Marion (czyli wiedział, że ma w Radley syna), zresztą powiedział w bardzo znaczący sposób "nigdy nie widziałem w Rosewood Pani CÓRKI". I przy tym "córki" spojrzał na CeCe bardzo znacząco i powiedział to tak, jakby wiedział. Zresztą myślę, że w Radley wszyscy wiedzieli, że CeCe to Charles, po prostu zgodzili się na jej operację, w końcu Jessica przekupiła ich, żeby sfałszowali to samobójstwo, ale jednak mimo wszystko nie zabrała jej z Radley, mimo, że chciała (bo później było pokazane, jak się z nią cieszyła, że CeCe może iść na studia), dalej leczyli ją pod tym samym kątem, co wtedy, gdy była chłopcem.

gry270

Kolejne wpadki, też kopiuje mój post z innego wątku ;) :
Wilden był przecież w wieku CeCe, wydaje mi się, że gdzieś wcześniej mówiono, że oni studiowali razem na UPenn ;P Jak więc mógł zatuszować jakąkolwiek sprawę w wieku 12 lat (chodzi o tę z zabójstwem Marion);P
No i zastanawia mnie też, jak Jessica wsadziła z powrotem CeCe do Radley na stałe, bez możliwości wychodzenia, bez mówienia komukolwiek, że ta zabiła Ali;P Jeszcze też mnie zastanawia, dlaczego Jessica, skoro ją tam zamknęła, nie zareagowała i nikomu nic nie powiedziała, kiedy CeCe zaczęła sobie prowadzić butik w Rosewood ;P
A no i jeszcze pamiętna scena, sprzed wielu odcinków, gdy Jessica krzyczy na Ali, że CeCe poszła do Radley narobiła szumu i udawała, ze jest Ali. Jessica tam wtedy ponoć pojechała i zobaczyła, że to nie Aloi, tylko CeCe i się wkurzyła strasznie. Po pierwsze, skoro była tam pacjentką, to każdy by wiedział, kim jest. A po drugie, to raczej nie robiłaby takich akcji, skoro tak się cieszyła, że ją wypuszczają na przepustki ;P

akima_

A jeszcze jedno!
Czemu Sara zniknęła w noc zaginięcia Ali? Przecież CeCe później trafiła do Radley i nie wychodziła, póki nie pojawiła się tam Mona, więc co robiła przez ten czas Sara? Najpierw wydawało mi, że już wtedy zaczęły ze sobą współpracować, ale teraz przypomniałam sobie, ze przecież CeCe była w Radley przez cały okres trwania gry Mony i nie wiedziała nawet niczego o Kłamczuchach.

ocenił(a) serial na 8
gry270

może nie jest to wpadką znaczącą ale Mone w Radley odwiedził RC. Jeśli wtedy to była Cece to mieliśmy nie czerwony płasz tylko czerwony szlafrok ;D

ReD_Bedr00m

No tak, o to właśnie chodziło ;) Red Coat pojawił się później.

ocenił(a) serial na 6
akima_

Jest masę błędów w tej teorii